reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A możesz powiedziec jak u Was bilans zaplodnienia komórek wyszedl? Ile mialas pobranych i ile.dotrwalo do ktorego dnia? Dziękuję za pomoc :-)
tak lekarz androlog podejrzewa azoospermie i powiedział bysmy najlepiej zamrozili nasienie poki jeszcze sa jakies plemniki i tak za raz minie rok jak nasienie M zamrozil od razu nam powiedział ze u nas naturalnie nie ma szansy ze tylko in vitro wchodzi w grę były kiepskie robił 3 razy za 2 w Uniwersytecie Medycznym za darmo z polecenia od lekarza tam było patrzone dokładnie i cos jeszcze nie pamietam bo to bylo rok temu i za to nie placiclismy ale za takie badanie w klinikach placi sie okolo 500 zł jak mowili nam sie udało i studenciki mieli nasienie meza i sobie badali ;) i wynik za 2 razem gorszy był po stosowaniu suplementacji "Profertil" tak jak wpomniałam wczesniej 98% plemnikow w ogole sie nie ruszało 1 % morfologia po uszkadzane witki, wstawki i nie które miały też głowki wiec jak moj mąż sie dowiedział że tak kiepsko to płacz bo sie chlop załamał, u mnie było wzyystko dobrze rezerwa jajnika super wyniki itd tylko mialam polipy i miesniaka i musialam po usuwać do transferu zeby wszytsko sie udało.

reklama
Ja wiem że człowiek się chwyta wszystkiego,tylko czasem mam wrażenie że to jest taki biznes i wiedzą że sprzedadzą nam wszystko,bo tak bardzo pragniemy dziecka że wydamy ostatnią złotówkę. Nawet jeśli coś ma niską skuteczność lub brak udowodnionej skuteczności...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Czy ja dobrze kojarzę że posiadasz pierwsze dziecko naturalnie i bie jesteś jeszcze zdecydowana na in vitro??

Kochana i u Was za 1 razem poszło? Jeśli mozesz powiedzieć ile mialas komorek zapłodnionych i jakiej klasy zarodki?
tak za pierwszym razem sie udało, pobrali mi 16 jajeczek 6 zapłodnili 5 dotrwało 1 zarodek podany klasy 5.1.2 embriolog powiedziała ze podają najpierw najlepszej klasy zarodki, zostało nam 4 jeszcze mrozaczki klasy 4.1.2 , 3.1.2 , 3.1.1 i wczesna blastocysta witryfikacja w 5 dobie hodowli tak mam napisane

Kazdy sprzeda ci wszytsko pieknie opisze itd ze to najlepsze nie tylko w klinikach a sie i tak na coś złapiesz, musza zarabiać a poza tym jezeli by nie mieli pewnosci ze te metody sie sprawdzaja nie proponowali by takie jest moje zdanie no chyba ze licza kase!!!
Prawdy się nie dowiemy...człowiek Jeśli nie ma nic do stracenia (oprócz kasy...) będzie próbował wszystkiego...

To jest dość nowa metoda i pewnie jeszcze trzeba czasu by stwierdzić na ile jest skuteczna...

"Zalety IMSI

Według zwolenników, IMSI to metoda, dzięki której znacznie zwiększa się skuteczność zapłodnienia pozaustrojowego. Pozwala w skuteczny sposób poradzić sobie z męską niepłodnością, nawet gdy nasienie jest bardzo słabe. Jest to również skuteczna metoda dla kobiet, które przeszły poronienia oraz tych, u których po ICSI nie nastąpiła implantacja zarodka. Ponadto, dzięki IMSI pary nie są zmuszone do korzystania z banku spermy. Metoda ta zmniejsza także szanse wystąpienia samoistnego poronienia. Zalety IMSI wynikają przede wszystkim z wykorzystania tak dużego powiększenia obrazu. Dla porównania, podczas procedury ICSI jest to powiększenie zaledwie 400-krotne.

Kontrowersje

Jednak IMSI ma także swoich przeciwników. Jako wadę tej metody wskazują przede wszystkim słabą jakość obrazu plemników uzyskaną po wielokrotnym powiększeniu – jest on rozmyty, co stanowi według nich istotny defekt procedury IMSI. Kolejny argument to brak naukowych dowodów potwierdzających skuteczność tej metody. Dodatkowo, stosunkowo niewielka ilość ośrodków ma w ofercie wykonanie IMSI, co miałoby potwierdzać tezę, iż na jej dobrą sławę wpływają w większym stopniu względy marketingowe, a nie medyczne. Trzeba jednak dodać, iż to metoda stosunkowo młoda, bardzo zaawansowana i wymagająca specjalistycznego sprzętu. W związku z tym warto być może z tak kategorycznymi stwierdzeniami na ten temat".

A możesz powiedziec jak u Was bilans zaplodnienia komórek wyszedl? Ile mialas pobranych i ile.dotrwalo do ktorego dnia? Dziękuję za pomoc :-)
Podany miałam zarodek mrozaczka klasy 5.1.2 zostay nam 4 mrozaczki klasy 4.1.2 , 3.1.2 , 3.1.1 i wczesna blastocysta witryfikacja w 5 dobie hodowli tak mam napisane , a pobrali mi 16 jajeczek

tak za pierwszym razem sie udało, pobrali mi 16 jajeczek 6 zapłodnili 5 dotrwało 1 zarodek podany klasy 5.1.2 embriolog powiedziała ze podają najpierw najlepszej klasy zarodki, zostało nam 4 jeszcze mrozaczki klasy 4.1.2 , 3.1.2 , 3.1.1 i wczesna blastocysta witryfikacja w 5 dobie hodowli tak mam napisane
To bardzo dobry wynik i psychicznie ulga, ze tyle mrozakow. Zastanawiam sie
Mi pobrali 14 a do 4 doby dotrwały 12.2 morula i 6.3... także moze i moje komórki cos chociaż badania książkowe...

Czy ja dobrze kojarzę że posiadasz pierwsze dziecko naturalnie i bie jesteś jeszcze zdecydowana na in vitro??
Dobrze kojarzysz
Ciągle jeszcze się waham. Bo to nie jest takie hop siup...
I też niestety nie da mi gwarancji że się uda...
Czytam Was i dopiero do mnie dociera jak dużo to kosztuje,i nie mam na myśli tylko pieniędzy...
Jak dużo jest niewiadomych w tej zdawałoby się nie młodej już metodzie...

reklama
To bardzo dobry wynik i psychicznie ulga, ze tyle mrozakow. Zastanawiam sie
Mi pobrali 14 a do 4 doby dotrwały 12.2 morula i 6.3... także moze i moje komórki cos chociaż badania książkowe...
W mojej pierwszej klinice pobrali 12 jajek i niby tylko dwa zarodki ehhh myślę,że coś w klinice kręcili,

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry