reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tylko ta druga krecha pojawila sie po jakis 3h to raczej jeszcze nic nie znaczy. Niemniej jednak jakis cien nadziei jest. W sumie to dalej jestem w punkcie wyjscia :p Zdjecia nie wrzuce, bo M wyrzucil ten test. Stwierdzil, ze jest negatywny i nie wazny po tylu godzinach. Jak w nastepnym wyjdzie druga kreska to dopiero pozwoli mi go zachowac..
A właśnie że ja tak miałam w pierwszej ciąży zrobiłam test i tak leżał i wieczorem chciałam wyrzucić patrzę a tam druga krecha i na drugi dzień powtorzylam i od razu była druga więc to dobry znak kochana ;)

Technika IMSI-MSOME w porównaniu ze standardową techniką ICSIistotnie zmniejsza odsetek poronień w tej grupie pacjentów, nie wyklucza jednak ryzyka obecności aneuploidii w plemniku....

Czyli nadal nie ma 100% pewności że wybrali ten najlepszy...

"Po serii prac potwierdzających wyższą skuteczność IMSI nad ICSI pojawiły się ostatnio prace, które tej skuteczności nie potwierdzają. W najnowszym numerze „Human Reproduction” pojawiła się praca pt. „Czy wstrzykiwanie wybranych pod względem morfologicznym plemników poprawia rozwój embrionów?” (A. De Vos et al.Does intracytoplasmic morphologically selected sperm injection improve embryo development? A randomized sibling-oocyte study. Hum. Reprod. 2013;28;617-626). Autorzy nie stwierdzili żadnej różnicy w rozwoju ani szansie na zagnieżdżenie embrionów"

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Technika IMSI-MSOME w porównaniu ze standardową techniką ICSIistotnie zmniejsza odsetek poronień w tej grupie pacjentów, nie wyklucza jednak ryzyka obecności aneuploidii w plemniku....

Czyli nadal nie ma 100% pewności że wybrali ten najlepszy...

ja już wiem,że 100% to nigdy nie ma... ale jeżeli ma to zwiększyć szanse to próbuję! ;-)

ja już wiem,że 100% to nigdy nie ma... ale jeżeli ma to zwiększyć szanse to próbuję! ;-)
Ja wiem że człowiek się chwyta wszystkiego,tylko czasem mam wrażenie że to jest taki biznes i wiedzą że sprzedadzą nam wszystko,bo tak bardzo pragniemy dziecka że wydamy ostatnią złotówkę. Nawet jeśli coś ma niską skuteczność lub brak udowodnionej skuteczności...

Ajjj cudnie :-) Może byś jakoś zaraziła czy coś? :p
To w takim razie spróbuję tym razem w ten sposób, a wyniki M u Was były kiepskie?
tak lekarz androlog podejrzewa azoospermie i powiedział bysmy najlepiej zamrozili nasienie poki jeszcze sa jakies plemniki i tak za raz minie rok jak nasienie M zamrozil od razu nam powiedział ze u nas naturalnie nie ma szansy ze tylko in vitro wchodzi w grę były kiepskie robił 3 razy za 2 w Uniwersytecie Medycznym za darmo z polecenia od lekarza tam było patrzone dokładnie i cos jeszcze nie pamietam bo to bylo rok temu i za to nie placiclismy ale za takie badanie w klinikach placi sie okolo 500 zł jak mowili nam sie udało i studenciki mieli nasienie meza i sobie badali ;) i wynik za 2 razem gorszy był po stosowaniu suplementacji "Profertil" tak jak wpomniałam wczesniej 98% plemnikow w ogole sie nie ruszało 1 % morfologia po uszkadzane witki, wstawki i nie które miały też głowki wiec jak moj mąż sie dowiedział że tak kiepsko to płacz bo sie chlop załamał, u mnie było wzyystko dobrze rezerwa jajnika super wyniki itd tylko mialam polipy i miesniaka i musialam po usuwać do transferu zeby wszytsko sie udało.

Ja wiem że człowiek się chwyta wszystkiego,tylko czasem mam wrażenie że to jest taki biznes i wiedzą że sprzedadzą nam wszystko,bo tak bardzo pragniemy dziecka że wydamy ostatnią złotówkę. Nawet jeśli coś ma niską skuteczność lub brak udowodnionej skuteczności...

Kazdy sprzeda ci wszytsko pieknie opisze itd ze to najlepsze nie tylko w klinikach a sie i tak na coś złapiesz, musza zarabiać a poza tym jezeli by nie mieli pewnosci ze te metody sie sprawdzaja nie proponowali by takie jest moje zdanie no chyba ze licza kase!!!

reklama
tak lekarz androlog podejrzewa azoospermie i powiedział bysmy najlepiej zamrozili nasienie poki jeszcze sa jakies plemniki i tak za raz minie rok jak nasienie M zamrozil od razu nam powiedział ze u nas naturalnie nie ma szansy ze tylko in vitro wchodzi w grę były kiepskie robił 3 razy za 2 w Uniwersytecie Medycznym za darmo z polecenia od lekarza tam było patrzone dokładnie i cos jeszcze nie pamietam bo to bylo rok temu i za to nie placiclismy ale za takie badanie w klinikach placi sie okolo 500 zł jak mowili nam sie udało i studenciki mieli nasienie meza i sobie badali ;) i wynik za 2 razem gorszy był po stosowaniu suplementacji "Profertil" tak jak wpomniałam wczesniej 98% plemnikow w ogole sie nie ruszało 1 % morfologia po uszkadzane witki, wstawki i nie które miały też głowki wiec jak moj mąż sie dowiedział że tak kiepsko to płacz bo sie chlop załamał, u mnie było wzyystko dobrze rezerwa jajnika super wyniki itd tylko mialam polipy i miesniaka i musialam po usuwać do transferu zeby wszytsko sie udało.
Kochana i u Was za 1 razem poszło? Jeśli mozesz powiedzieć ile mialas komorek zapłodnionych i jakiej klasy zarodki?

Do góry