reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziś 7dpt, teoretycznie powinno już coś wyjść. A lekarz kiedy kazał zrobić wiarygodną betę?
Sroda ostateczny wynik... mowi ze powinna byc wyższa... ja teraz mysle moze ja mam zła jakość komorek, niby 14 pobranych, zapłodnione wszystkie ale do 4 doby dotrwały dwie 12b i 6c... separacja obniżyła fragmentację do 5 procent. Wiec nie wiem co poszło nie tak...

reklama
Dziewczyny a czym się różni ICSI od IMSI ?
Jak nie ma IMSI to nie widza ktory plemnik jest uszkodzony i widza na szkielku plemniki itd a jak decydujecie sie dadatkowo na to, u nas koszt w klinice za IMSI to dodatkowo 700 i wtedy widza pod mikroskopem bardzo wyraznie i obraz jest powiekszony i moga wybrac najlepsze

Jak nie ma IMSI to nie widza ktory plemnik jest uszkodzony i widza na szkielku plemniki itd a jak decydujecie sie dadatkowo na to, u nas koszt w klinice za IMSI to dodatkowo 700 i wtedy widza pod mikroskopem bardzo wyraznie i obraz jest powiekszony i moga wybrac najlepsze
Teraz dopiero zauważyłam to w cenniku... przy pierwszym podejściu miałam ICSI z tego co się zorientowałam i nikt mi nawet nie mówił o czymś innym

Teraz dopiero zauważyłam to w cenniku... przy pierwszym podejściu miałam ICSI z tego co się zorientowałam i nikt mi nawet nie mówił o czymś innym
nam od razu lekarz androlog powiedział zebysmy decydowali się na IMSI bo moj maż miał 98% nie ruchomych 1% morfologia po uszkadzane były witki,wstawki, i niektore miały uszkodzone głowki i zdecydowalismy się na to bo mowili ze wtedy oni wybieraja nie chubił trafil i nie wiedza ktory jest dobry itd a ktory nie a przy IMSI widza bardzo dokladnie i moga wybrac wtedy te najlepsze te nie po uszkaszane ruchome i dobrze rokujace i wybrali najlepsze

nam od razu lekarz androlog powiedział zebysmy decydowali się na IMSI bo moj maż miał 98% nie ruchomych 1% morfologia po uszkadzane były witki,wstawki, i niektore miały uszkodzone głowki i zdecydowalismy się na to bo mowili ze wtedy oni wybieraja nie chubił trafil i nie wiedza ktory jest dobry itd a ktory nie a przy IMSI widza bardzo dokladnie i moga wybrac wtedy te najlepsze te nie po uszkaszane ruchome i dobrze rokujace i wybrali najlepsze
I u Was to już chyba sukces z tego co kojarzę, co? Wam się udało?

Do IMSI my bierzemy dodatkowo MSOME

Badanie nasienia metodą MSOME (ang. Motile Sperm Organelle Morphology Examination) jest to badanie morfologii ruchliwych plemników. Badanie wykonywane jest pod dużym powiększeniem mikroskopowym (powiększenie cyfrowe od 6000 razy do 8000 razy). Pozwala to na dokładną ocenę morfologii organelli ruchliwych plemników w czasie rzeczywistym, zwłaszcza wakuoli m.in. ich liczby, wielkości i lokalizacji. Ocena jakości wakuoli umożliwia określenie wystąpienia ewentualnych nieprawidłowości w plemnikach wybieranych do procedury zapłodnienia metodą ICSI / IMSI. Badanie to pozwala również połączyć wyniki jakości wakuol z poziomem uszkodzeń DNA plemników. Badania wykazują, że wybrane w oparciu o badanie MSOME plemniki wybrane do zapłodnienia ICSI / IMSI znacznie poprawiają skuteczność efektów zapłodnienia, polepszają jakość uzyskiwanego zarodka, mają wpływ na szybkość rozwoju embrionu do stadium blastocysty, zwiększają ilość implantacji i ciąż oraz szanse na posiadanie zdrowego potomstwa.

reklama
Do góry