reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

4% to przyzwoita morfologia.
A posiew robił. Może jakiś stan zapalny?
My też teraz zapładniamy wszystkie i trzymamy do 5 doby. Te transfery niepewnych zarodków za dużo kosztują i nie mówię tu o finansach.
Tak jak mowie on duzo robil różnych badan 2 lata temu i nie bylo nieprawidlowosci a wskaźniki ma duzo wyzsze od tych mininalnych. Zobaczymy co bedzue teraz. Poki co zaczal łykac prodefertil i sie naczytal ze nie może jakichs tam tluszczow jesc, mniej cukru-po prostu mnie zadziwia. Tylko on malo odpoczywa, bardzo cuezko pracuje i tym sie martwię. Z drugiej strony caly czas powtarza ze praca jest dla niego terapia na nasz problem

reklama
Tak 3 dniowy. No to czeka mnie jeszcze 6 dni niewiadomej. Choć dziś mnie dół dopadł :( jeszcze z M miałam spięcie. Niby od transferu biega w okoł mnie i wszystko robi ale psychicznie mnie w ogóle nie wspiera i mam wrażenie że w ogóle już nie wierzy że się uda :( aż się popłakałam

Ja chyba w poniedziałek albo wtorek zrobię bo zwariuje, mam taką huśtawkę nastrojów że szok.
Ja przy blastce robiłam w 8dpt gdzie dziewczyny mnie tu nakręcały żeby wcześniej ;) moim zdaniem powinnaś zrobić w 10dpt to będzie najbardziej wiarygodne po co masz się denerwować. Złotego środka nie ma to czekanie najgorsze. Zróbcie coś wspólnie, u mnie było kino, wyjazd nad morze i czAs minął.

Tak jak mowie on duzo robil różnych badan 2 lata temu i nie bylo nieprawidlowosci a wskaźniki ma duzo wyzsze od tych mininalnych. Zobaczymy co bedzue teraz. Poki co zaczal łykac prodefertil i sie naczytal ze nie może jakichs tam tluszczow jesc, mniej cukru-po prostu mnie zadziwia. Tylko on malo odpoczywa, bardzo cuezko pracuje i tym sie martwię. Z drugiej strony caly czas powtarza ze praca jest dla niego terapia na nasz problem

Jak ciężko pracuje to może te plastry chłodzące by były lepsze niż witaminki.

A wiązanie z hialuronem, morfologia najlepiej MSOME? Albo coś z genetyką u M? Bo skoro nic do 5 doby nie dotrwało to tak jakby czynnik męski tu działał.

W warunkach laboratoryjnych (ani żadnych innych) nie da się obserwować zarodka po etapie blastocysty, dlatego nie można powiedzieć, że jak dotrwa do 5 doby to powinno być ok. To co potem wpływa na rozwój zarodka jest jedną wielką niewiadomą. Niestety.

Ciemne winogrona na dżem marnujesz?:szok: Ty wino na endometrium produkuj:p:D
Ja wstawiłam 6 balonów w tym 2, 55 L :D:D:D:D:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry