reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

I nas embriolog sam z siebie zaproponował IMSI do tego ESOME i jeszcze dał plemnikom w gratisie jakąś pozywke ale nie znam jej nazwy...
Ja teraz postawiłam na swoim... Jak zapłodnia to mają trzymać wszystkie do 5 doby... Mimo wyraźnego sprzeciwu jednej p dr reszta wyraziła zgodę

Chyba każdy facet tak samo kiepsko to znosi.. To na Maxa uderza w ich ego..
I nas już chyba nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej zanim zaczęliśmy leczenie... I chodzi mi głównie o sferę sexu ale nie tylko....

Podziwiam.... A jak pijesz z wodą? Czy dodajesz do soku herbaty?
Zalewam ciepłą woda i pije

reklama
A wiązanie z hialuronem, morfologia najlepiej MSOME? Albo coś z genetyką u M? Bo skoro nic do 5 doby nie dotrwało to tak jakby czynnik męski tu działał.

W warunkach laboratoryjnych (ani żadnych innych) nie da się obserwować zarodka po etapie blastocysty, dlatego nie można powiedzieć, że jak dotrwa do 5 doby to powinno być ok. To co potem wpływa na rozwój zarodka jest jedną wielką niewiadomą. Niestety.

Ciemne winogrona na dżem marnujesz?:szok: Ty wino na endometrium produkuj:p:D
Tylko ze zawsze bardzo kiepskie zarodki byly trzymane do 5-tej doby. Teraz sie upre zeby wszystkie do 5 doby trzymać. Mam zamrozonych 15 oocytow ale chce sie stymulować i zaplodnic wszystkie pobrane i te mrożone oocyty. On mial duzo różnych badan ale juz 2 lata temu. Wszystkue wskaźniki poza morfologia mial super a morfologia w najlepszym momencie 4% z tym ze wczesniej jak bylo ponizej 4 to czesto chorował z,uwahi na zmiane pracy

Tak 3 dniowy. No to czeka mnie jeszcze 6 dni niewiadomej. Choć dziś mnie dół dopadł :( jeszcze z M miałam spięcie. Niby od transferu biega w okoł mnie i wszystko robi ale psychicznie mnie w ogóle nie wspiera i mam wrażenie że w ogóle już nie wierzy że się uda :( aż się popłakałam

Ja chyba w poniedziałek albo wtorek zrobię bo zwariuje, mam taką huśtawkę nastrojów że szok.

Kochana przed transferem, pokłóciłam sie z mama a potem z siostra, jeśli można to nazwać kłótnia bo tylko ryczałam i cos se plenilam,teraz tylko do mojego M dzwonią i pytają co u mnie, żeby nie pogarszać sytuacji [emoji12] z M zreszta wczoraj tez miałam spięcie... znaczy płacz [emoji6]. Trzeba to przeczekać [emoji52]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Tylko ze zawsze bardzo kiepskie zarodki byly trzymane do 5-tej doby. Teraz sie upre zeby wszystkie do 5 doby trzymać. Mam zamrozonych 15 oocytow ale chce sie stymulować i zaplodnic wszystkie pobrane i te mrożone oocyty. On mial duzo różnych badan ale juz 2 lata temu. Wszystkue wskaźniki poza morfologia mial super a morfologia w najlepszym momencie 4% z tym ze wczesniej jak bylo ponizej 4 to czesto chorował z,uwahi na zmiane pracy

4% to przyzwoita morfologia.
A posiew robił. Może jakiś stan zapalny?
My też teraz zapładniamy wszystkie i trzymamy do 5 doby. Te transfery niepewnych zarodków za dużo kosztują i nie mówię tu o finansach.

reklama
Do góry