reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ilosc nie ma az tak duzego znaczenia teoretycznie jest ci potrzebne 6 plemnikow wiec nawet przy malej ilosci tyle sie znajdzie. Najwazniejsza jest morfologia ruch defragmentacja
Gosiu my mielismy tylko badanie ogolne nasienia,posiew i genetyczne... czy nie powinniśmy miec jeszcze czegos? Nie mam na tym badaniu ogolnym morfologii ani defragmentacji :/

reklama
I nas embriolog sam z siebie zaproponował IMSI do tego ESOME i jeszcze dał plemnikom w gratisie jakąś pozywke ale nie znam jej nazwy...
Ja teraz postawiłam na swoim... Jak zapłodnia to mają trzymać wszystkie do 5 doby... Mimo wyraźnego sprzeciwu jednej p dr reszta wyraziła zgodę

Chyba każdy facet tak samo kiepsko to znosi.. To na Maxa uderza w ich ego..
I nas już chyba nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej zanim zaczęliśmy leczenie... I chodzi mi głównie o sferę sexu ale nie tylko....

Podziwiam.... A jak pijesz z wodą? Czy dodajesz do soku herbaty?
No wlasnie... zmienia ta cala sytuacja związek baaardzo...

I nas embriolog sam z siebie zaproponował IMSI do tego ESOME i jeszcze dał plemnikom w gratisie jakąś pozywke ale nie znam jej nazwy...
Ja teraz postawiłam na swoim... Jak zapłodnia to mają trzymać wszystkie do 5 doby... Mimo wyraźnego sprzeciwu jednej p dr reszta wyraziła zgodę

Chyba każdy facet tak samo kiepsko to znosi.. To na Maxa uderza w ich ego..
I nas już chyba nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej zanim zaczęliśmy leczenie... I chodzi mi głównie o sferę sexu ale nie tylko....

Podziwiam.... A jak pijesz z wodą? Czy dodajesz do soku herbaty?
Też mam ten problem mąż ma azospermia i ż nasienia dawcy korzystaliśmy teraz seks to .... nie sprawia tyle przyjemności co wcześniej Masakra

Parametry nasienis sa ok

A wiązanie z hialuronem, morfologia najlepiej MSOME? Albo coś z genetyką u M? Bo skoro nic do 5 doby nie dotrwało to tak jakby czynnik męski tu działał.

Tak, dobrze dziewczyny mówią. Kochana do 3 doby nasze komórki ciągną wózek stad takie piękne. Potem włącza sie genom zarodka3/4 dobra i jak dotrwają do 5 powinno byc ok. Lekarz opisywał historie 42 latki które miały podane 2c i były w ciąży i 24 łatki z 16a i ciąży nie było. To tez natura i sZczescie....a jaki u Was problem z nasieniem? I gdzie sie leczysz? Oj czekam na testowanie i juz zmeczona tym jestem...

W warunkach laboratoryjnych (ani żadnych innych) nie da się obserwować zarodka po etapie blastocysty, dlatego nie można powiedzieć, że jak dotrwa do 5 doby to powinno być ok. To co potem wpływa na rozwój zarodka jest jedną wielką niewiadomą. Niestety.

Ja mam taki prosty. Na 1kg ciemnych winogron 150gr cukru, sok z 2 cytryn i zelfix. Moje winogrona sa bardzo slodkie i czasami daje mniej cukru. W tym roku tak mi obrodzily, ze ze 100kg jest.

Ciemne winogrona na dżem marnujesz?:szok: Ty wino na endometrium produkuj:p:D

reklama
Do góry