reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moja malutka już czuje Polska ziemie bo przyszła właśnie @ a taka miałam ochotę jeszcze poszaleć z M w tym tirze a w Polsce będziemy za 1 h ;) A u Szwabow nawet dobrze ale już chce swoje łóżko i tęsknię za moją tequila ;(
hmmm dobry marynarz to i po morzu czerwonym popłynie hahahaha sorry musiałam :):)
Czyli okres już jest to niedługo start z lekami :)

reklama
@dzoasia dzisiaj chce zadzwonić do invicty dowiedzieć się o wszystko i w następnym cyklu próbować [emoji4] nie wiem jak to ma wyglądać, kiedy mam się umówić na wizytę, ile to będzie kosztować, nie wiem nic [emoji4] trzymam kciuki za szczęśliwe 3 podejście! Ja po straconej ciszy panikowalam straszliwie, ale trzeba być dobrej myśli, musi się udać [emoji4]
@ludek marzę o córeczce [emoji4] ale o jednej na razie [emoji39] i będę robiła transfery oddzielnie, nie chce dwóch na raz, bo po pierwsze boję się ciąży bliźniaczej a po drugie już sobie wyobrażam jaki to byłby sajgon [emoji23] ale i przy jednym zarodku różne rzeczy się zdarzają, przyjaciółka miała podany jeden zarodek a urodziła dwie zdrowe córeczki [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny byłam na tym forum 3 lata temu, kiedy staraliśmy się o nasze dziecko. Tadzio ma już rok i 8 miesięcy i teraz chciałabym wrócić po rodzeństwo, które czeka na nas w laboratorium. Zostały nam dwa zarodki.
Pokrótce moja historia: nieplodnosc idiopatyczna, nie wiadomo co jest przyczyną niepowodzeń, 4 lata starań, 4 nieudane iui. Udało się dostać do programu rządowego w warszawskiej invicta. Pierwsze podejście- 5 zarodków. Po pierwszym transferze od razu ciąża, niestety w 8 tygodniu serduszko przestało bić. Drugi transfer nieudany. Trzeci transfer to nasze największe szczęście- zdrowy, dorodny synek, chociaż ciąża nie była łatwa, cała na clexane, metforminie, początek na sterydach i mega dawkach luteiny. Ale najważniejsze że urodziłam zdrowego synka.
No i teraz wracam, przyjmiecie mnie?
Czy któraś z was leczy się w warszawskiej invikcie? Kto z lekarzy jest tam teraz do polecenia? Mną zajmował się Palaszewski (mam nadzieję że nie przekrecilam), ale nawet nie wiem czy tam jeszcze jest
Jakieś rady co do przygotowania się do kolejnego podejścia (nic już nie pamiętam )?
w invicie byłam u Kunickiego ale ogrom ludzi tam mnie przerwził i zmienilam klinike:) moze warto wrocic do tego samego lekarza skoro pomógł? :) Jasne ze przyjmiemy! W kupie razniej jak to mawiaja... :)

reklama
Do góry