reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie szybciej poszło. Byłam 3 dni w szpitalu na kontroli i lyzeczkowaniu . Beta niestety nie spadala , wypisali mnie do domu i za dwa dni przyszłam i dostałam zastrzyk z metotrexatu. A potem musiałam już tylko co 2 dni jeździć do szpitala na kontrolę bety . Tak że 2 tygodnie. Ciężko było...

U mnie to tyle trwało bo ordynator upierał się że on nic nie widzi w prawym jajowodzie kilku lekarzy oglądało mnie na USG i wszyscy coś tam ledwo bo ledwo ale widzieli i niestety przez ordynatora to tyle trwało bo gdyby chodziło o opinie mojej pani doktor to zaraz w pierwszym tygodniu już byłoby po wszystkim...ale dobrze że to było, minęło, beta w końcu spadła i wszystko jest ok no prawie ok bo po laparoskopii mam niedrożny prawy jajowód...

reklama
Ja mam juz zrobione kariotypy przeciwciala igg i igm kardiolipinowe b-2 glikoproteine, homocysteine mutacje v-leiden mutacje genu protrombiny, mutacje mthfr, antykoagulant tocznia, i ana. I z tego zestawu mam dodatnie ana i mthfr
Czyli jest szansa ze jednak immunolog moze mi zleci cos z tych drozszych badan: nk cytokiny ocena wspolczynnika th1/th2.
Nie wiem jak to jest z tymi allo mrl jak nigdy nie bylam w ciazy czy jest to wowczas miarodajne badanie ?
Hehe niech mi zrobi na poradnie te najdrozsze :) te w ok 100 zrobie sobie sama :)
Dziekuje kovhana za pomoc :)
To moim zdaniem allo mlr jest niewiarygodne. Ale też na podstawie bodajże cytokin kierują na szczepienia

Miałam dzisiaj pierwsze usg przez brzuszek. Nie umiem wstawiać zdjęcia.
Z dzidziusiem wszystko ok ma ponad 5 cm rośnie i się rusza :)
Niestety krwiaka mam dalej i stąd te plamienia. Mam dalej brać leki i odpoczywać.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie
Jestem bardzo szczęsliwa i mam nadzieję że będzie Dobrze. Na szczęście krwiak jest po drugiej stronie łożyska

My juz w Niemczech miała przyjść dzisiaj @ i ani widu ani słuchu nie ma masakra a brzuch to juz mnie ostro boli mam nadzieje ze przyjdzie a wiecie że lekarz kazał zrobić mi test ciążowy zanim zacznę brać tabletki anty aby byc na 100% pewny że ciąży nie ma pytałam czemu tak a on ze że tak trzeba zdziwiłam się a na Usg mam napisane ciałko żółte coś takiego a może @ nie przyjdzie i będzie bobas tak z tylu głowy tak marzę

Dziś guglując o ivf trafiłam na wywiad z lekarzem nt.zakończonego programu rządowego.
I mówi że chcą zmienić zapisy że tylko 1 komórkę będzie można zaplodnić...[emoji33]
Chyba nie ma co zwlekać bo niedługo całkiem zakażą[emoji20]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie sądze bo przecież przez to m.in. były czarne protesty

IMG_20170919_181534.JPG

Prawdopodobnie będzie synek :)

Załączniki

• IMG_20170919_181534.JPG
    IMG_20170919_181534.JPG
    410,5 KB · Wyświetleń: 376
reklama
Do góry