reklama
tusiaczzek1988
Fanka BB :)
Jest szansa ze w nocy mnie nawiedzi @ po poronieniu 2 dni bylo czysto wiec jak sie zaczyna plamienie to nawet jak bedzie skąpe to chyba moge to uznac za @? Czy tam sie moze jeszcze cos czyscic?
Musiałabyś sprawdzić beta hcg jeśli spadło całkiem i wystąpi krwawienie to znaczy że miesiączka.
zalamana2017
Początkująca w BB
ICSI, bo wyniki meza sie pogorszyly. Jeszcze w marcu wyniki byly na tyle dobre (w innej klinice) ze probowalismy IUI. Od czasu jak na powaznie staramy sie to meza wyniki sie pogarszaja a im zdrowiej zyjemy to tym czesciej jakies przeziebienie albo dziwne jakies zapalenia i opuchlizny..ktore mogly pogarszac wyniki...jak sie pilo i imprezowalo kiedys to katar nas nawet nie lapal.A jaka metoda zapladnialiscie? Icsi? Moze warto sprobowac imsi...? Podobno sa watpliwosci co do skutecznosci tej metody ale ja wierze ze u mnie zadzialala
dżoasia
Bo sie czlowiek dezynfekowal od srodkaICSI, bo wyniki meza sie pogorszyly. Jeszcze w marcu wyniki byly na tyle dobre (w innej klinice) ze probowalismy IUI. Od czasu jak na powaznie staramy sie to meza wyniki sie pogarszaja a im zdrowiej zyjemy to tym czesciej jakies przeziebienie albo dziwne jakies zapalenia i opuchlizny..ktore mogly pogarszac wyniki...jak sie pilo i imprezowalo kiedys to katar nas nawet nie lapal.
dżoasia
Jutro wlasnie ide spr dzieki za odp!Musiałabyś sprawdzić beta hcg jeśli spadło całkiem i wystąpi krwawienie to znaczy że miesiączka.
tusiaczzek1988
Jutro wlasnie ide spr dzieki za odp!
Ja po poronieniu czyściłam się chyba z miesiąc czasu i beta bardzo wolniutko spadała jak już spadła a mi się krwawienie skończyło tak się cieszyłam że w końcu będę mogła odpocząć od pampersów w majtkach a tu pyk jeden dzień przerwy i miesiączka przyszła normalnie byłam załamana hehh... Ale potem wróciło wszystko do normy.
Joaszka
Dla mnie to "zagadka ludzkości" że patologia pije i pali a dzieci gromada...ICSI, bo wyniki meza sie pogorszyly. Jeszcze w marcu wyniki byly na tyle dobre (w innej klinice) ze probowalismy IUI. Od czasu jak na powaznie staramy sie to meza wyniki sie pogarszaja a im zdrowiej zyjemy to tym czesciej jakies przeziebienie albo dziwne jakies zapalenia i opuchlizny..ktore mogly pogarszac wyniki...jak sie pilo i imprezowalo kiedys to katar nas nawet nie lapal.
Ktoś powie-geny. Tylko po ki uj te geny dalej przekazywać??
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
gosia321
Dobrze ze mial na tyle odwag ze przyznal sie do bleduCześć dziewczyny,
Jestem po wizycie której celem było omówienie nie udanej procedury im vitro ( zero zarodków)
Więc dr pozytywnie mnie zaskoczył gdyż nie mówił "tak się zdaza " tylko przyznał że stymulacja była nie odpoeiednia ale świadomie ja wybrał gdyż mam AMH 11 i bardzo policystyczne jajniki dlatego wybrał krótki protokół co do punkcji to zrobił ja bo mój estradiol był grubo ponad 3000 i nie chciał żebym wylądowała w szpitalu z powodu hipetki dlatego zakończył stymulację .
Ogólnie powiedział że on nie zaleca długiego protokołu ale jeśli dr G się podejmie to nie widzi zastrzeżeń tzn to moje i dr G ryzyko...
Stanęło na tym że omówi mój przypadek z dr G a ja mam zrobić kariotypy i widzimy się za miesiąc.
Mam mętlik w głowie...
3000 to jeszcze nie taki duzy estradiol ja mialam 4600 jak konczylam stymulacje
gosia321
Ja mam juz zrobione kariotypy przeciwciala igg i igm kardiolipinowe b-2 glikoproteine, homocysteine mutacje v-leiden mutacje genu protrombiny, mutacje mthfr, antykoagulant tocznia, i ana. I z tego zestawu mam dodatnie ana i mthfrKochana oto moje badania któe zlecił immunolog:
ANA1
allo mlry i test cytotoksyczny
ocena aktywnosci cytotoksycznej komórek NK
KIR
Homocysteina
mutacja typu Leiden w genie czynnika V oraz mutacja c w genie protrombiny
antykoaulant tocznia
p/c p. protrombinie IgG i IgM
p/c p fosfatydyloseryninie IgG i IgM
p/c p. fostatydyloinozytolowi IgG i IgM
p/c p. beta-2glikoproteinie I IgG i IgM
p/c p. kardiolipinie IgG i IgM
ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2
i irobiłam z mężem kariotypy i ja immunofenotypy ale to było zlecone przez gina
Czyli jest szansa ze jednak immunolog moze mi zleci cos z tych drozszych badan: nk cytokiny ocena wspolczynnika th1/th2.
Nie wiem jak to jest z tymi allo mrl jak nigdy nie bylam w ciazy czy jest to wowczas miarodajne badanie ?
Hehe niech mi zrobi na poradnie te najdrozsze te w ok 100 zrobie sobie sama
Dziekuje kovhana za pomoc
reklama
gosia321
Magnez jest bardzo wazny podczas staran i w ciazy. Zapobiega skurczom. A dzienna dopuszczalna dawka to 400 mgMoim zdaniemozesz brac - ja bralam magneB6 2x2 przez kilka dni a potem schodzilam powoli do 1x1
Podziel się: