reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jest szansa ze w nocy mnie nawiedzi @ :) po poronieniu 2 dni bylo czysto wiec jak sie zaczyna plamienie to nawet jak bedzie skąpe to chyba moge to uznac za @? Czy tam sie moze jeszcze cos czyscic?

reklama
A jaka metoda zapladnialiscie? Icsi? Moze warto sprobowac imsi...? Podobno sa watpliwosci co do skutecznosci tej metody ale ja wierze ze u mnie zadzialala :)
ICSI, bo wyniki meza sie pogorszyly. Jeszcze w marcu wyniki byly na tyle dobre (w innej klinice) ze probowalismy IUI. Od czasu jak na powaznie staramy sie to meza wyniki sie pogarszaja a im zdrowiej zyjemy to tym czesciej jakies przeziebienie albo dziwne jakies zapalenia i opuchlizny..ktore mogly pogarszac wyniki...jak sie pilo i imprezowalo kiedys to katar nas nawet nie lapal.

ICSI, bo wyniki meza sie pogorszyly. Jeszcze w marcu wyniki byly na tyle dobre (w innej klinice) ze probowalismy IUI. Od czasu jak na powaznie staramy sie to meza wyniki sie pogarszaja a im zdrowiej zyjemy to tym czesciej jakies przeziebienie albo dziwne jakies zapalenia i opuchlizny..ktore mogly pogarszac wyniki...jak sie pilo i imprezowalo kiedys to katar nas nawet nie lapal.
Bo sie czlowiek dezynfekowal od srodka:)

Jutro wlasnie ide spr :) dzieki za odp!:)

Ja po poronieniu czyściłam się chyba z miesiąc czasu i beta bardzo wolniutko spadała jak już spadła a mi się krwawienie skończyło tak się cieszyłam że w końcu będę mogła odpocząć od pampersów w majtkach a tu pyk jeden dzień przerwy i miesiączka przyszła normalnie byłam załamana hehh... Ale potem wróciło wszystko do normy.

Dla mnie to "zagadka ludzkości" że patologia pije i pali a dzieci gromada...

Ktoś powie-geny. Tylko po ki uj te geny dalej przekazywać??

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
Jestem po wizycie której celem było omówienie nie udanej procedury im vitro ( zero zarodków)
Więc dr pozytywnie mnie zaskoczył gdyż nie mówił "tak się zdaza " tylko przyznał że stymulacja była nie odpoeiednia ale świadomie ja wybrał gdyż mam AMH 11 i bardzo policystyczne jajniki dlatego wybrał krótki protokół co do punkcji to zrobił ja bo mój estradiol był grubo ponad 3000 i nie chciał żebym wylądowała w szpitalu z powodu hipetki dlatego zakończył stymulację .
Ogólnie powiedział że on nie zaleca długiego protokołu ale jeśli dr G się podejmie to nie widzi zastrzeżeń tzn to moje i dr G ryzyko...
Stanęło na tym że omówi mój przypadek z dr G a ja mam zrobić kariotypy i widzimy się za miesiąc.
Mam mętlik w głowie...
Dobrze ze mial na tyle odwag ze przyznal sie do bledu :p
3000 to jeszcze nie taki duzy estradiol ja mialam 4600 jak konczylam stymulacje

Kochana oto moje badania któe zlecił immunolog:
ANA1
allo mlry i test cytotoksyczny
ocena aktywnosci cytotoksycznej komórek NK
KIR
Homocysteina
mutacja typu Leiden w genie czynnika V oraz mutacja c w genie protrombiny
antykoaulant tocznia
p/c p. protrombinie IgG i IgM
p/c p fosfatydyloseryninie IgG i IgM
p/c p. fostatydyloinozytolowi IgG i IgM
p/c p. beta-2glikoproteinie I IgG i IgM
p/c p. kardiolipinie IgG i IgM
ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2
i irobiłam z mężem kariotypy i ja immunofenotypy ale to było zlecone przez gina
Ja mam juz zrobione kariotypy przeciwciala igg i igm kardiolipinowe b-2 glikoproteine, homocysteine mutacje v-leiden mutacje genu protrombiny, mutacje mthfr, antykoagulant tocznia, i ana. I z tego zestawu mam dodatnie ana i mthfr
Czyli jest szansa ze jednak immunolog moze mi zleci cos z tych drozszych badan: nk cytokiny ocena wspolczynnika th1/th2.
Nie wiem jak to jest z tymi allo mrl jak nigdy nie bylam w ciazy czy jest to wowczas miarodajne badanie ?
Hehe niech mi zrobi na poradnie te najdrozsze :) te w ok 100 zrobie sobie sama :)
Dziekuje kovhana za pomoc :)

reklama
Do góry