reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli tak jak myslalam. Nie powinni ich nazywac blastkami tylko zarodkami. Zarodek 6cio komorkowy nie jest blastocysta nawet w 5 czy 6 dobie.
Pytasz o ta ostatnia czyli o ta ktora nie zrobila postepu czy o ta ktorej obumarla czesc zarodkowa? Jesli jedna obumarla po czesci a druga sie nie rozwija to chyba nie ma szans. Zeb y byla ciaza to zarodek musi wykazywac jakies oznaki zycia.
Czyli kiepsko to wyglada ale dobrze ze chociaz ci to rozjasnili.
Poczytaj opinie o tej klinice - moze maja jakies slabe labo, moze trzeba zmienic klinike. A moze trzeba podejsc jeszcze raz... Mysle ze po pierwszym podejsciu nie ma sie co zalamywac i zrazac.
Musze to przemyslec ale na dzien dzisiejszy to nie widze szans na lepszy wynik, ja mam duza rezerwe jajeczek, wiec maloprawdopodobny transfer ze swiezych a biorac uwage jakosc nasienia u meza to szalu nie bedzie...

Wytlumaczyli mi wszystko i kiepa.szczegoly opisalam w poscie u Marty moderatorki.nie wiem jak odpowiedziec i zacytowac w 1 wiadomosci. Musze wszystko przemyslec i dac jajnikom wrocic do swojego rozmiaru..
Tak czytalam. Przykro mi. Ale i tak uwazam ze cos gdzies zawiodlo .. gdybys miala 1 zarodek i on by nie przetrwal to moze sie tak zdarzyc ale mialas 6. Moze embriolodzy dali du*y?
Ja bym sie na pewno nie poddawala! Przemysl sprawe polski albo czech. Odpocznij ile potrzebujesz i podejmijcie decyzje bo szkoda czasu. Powodzenia

Na tej wizycie na której byłam robiła mi Pani dr USG i mówiła, że jest torbiel, ale to torbiel endometrialna która występuje już u mnie od kiedy mi o niej powiedzieli, a oprócz niej mówiła, że są pęcherzyki i tyle wiem:-)
Jesli to bylo na poczatku wrzesnia to jest ryzyko ze ktorys pecherzyk jak urosl to nie pekl... jesli torbiel sie nie wchlonie sama to pewnie dostaniesz leki ale i transfer moze znowu byc odroczony... nie chce cie oczywiscie straszyc ale roznie to moze byc...

Ojj nie! Moja @ spóźniła się ponad 10 dni a torbieli nie było! Nie strasz dziewczyn paskudo :p
Wiem ze do ladnych nie naleze:p ale bylo nas troche z tymi torbielami... ja, goooosia, froncia, asiania... nie strasze tylko mowie czego mozna sie ewentualnie spodziewac... czego oczywiscie nikomu nie zycze...

reklama
Musze to przemyslec ale na dzien dzisiejszy to nie widze szans na lepszy wynik, ja mam duza rezerwe jajeczek, wiec maloprawdopodobny transfer ze swiezych a biorac uwage jakosc nasienia u meza to szalu nie bedzie...
A jaka metoda zapladnialiscie? Icsi? Moze warto sprobowac imsi...? Podobno sa watpliwosci co do skutecznosci tej metody ale ja wierze ze u mnie zadzialala :)

Do góry