reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane kobietki! jestem po in vitro zakonczona ciaza :) z tego powodu ciesze sie bardzo bardzo mocno. lecz zaczelam plamic zywa krwe i lecialo ze mnie jak z kranu, bylam u gin z dzidziusiem jest wszystko dobrze rozwija sie prawidlowo, zalecil oszczedny tryb zycia i odpoczynek. Biore luteine 4razy dnia 3-2-2-3 duphston wczesniej 2razy dziennie po 1 tab teraz od transferu. po plamieniu i wizycie u gin mam zwiekszony duphaston 3razy dnia po 2tabletki. odpoczywalam ile tylko sie dalo i plamienie ustolo. przed wczoraj znow dostalam planien po troszke intensywniejszym dniu i kilku godzinnej podrozy juz nie zywa krew lecz brozowawa czysta wydzielina bez skzepow itp. lezalam juz do konca dnia i ustalo. dzis znow sie troszke pojawlo(pewnie przez podroz powrotna). rozmawialm z moim gin jak polecialo mi pierwszy raz mowi ze czasem tak bywa. dzwonila wczesniej tez do kliniki w ktorej mialam in vitro i doktorka powiedziala ze moze byc to spowodowane przez tak duza ilosc tabletek dopochwowych (luteiny) miala ktoras z was tak ? nie wiem co myslec, boje sie :(

reklama
Ja ze szpitala dostałam b po łyżeczkowaniu. Nie wiem czemu ale tylko na 4 dni, a gin kazała przedłużyć, rodzinna przepisała wszystkie kody z poprzedniego zwolnienia tylko właśnie tego b nie wpisała.
Mnie to akurat rybka, w sumie to wolałabym żeby oba były bez tego b, bo wolałabym żeby w pracy nie wiedzieli że się staram, a tak to teraz dupa :(
bo szpitalne dostalas pewnie wstecz , od dnia kiedy trafilas do szpitala wiec ciaza byla, a juz po lyzeczkowaniu ciazy nie bylo

I są bardzo dobre!
Oboje przybrali na wadze po 200 g. Przepływy wciąż ok wiec jan jestem zadowolona z wyniku usg. Mały ma mniej wód plodowych ale nie ma tragedii jeszcze.

[emoji127] 28.10.2017

Super...wreszcie jakieś dobre wieści :)
Twoja reprymenda dała efekt. Dobra matka z Ciebie będzie :D
Niech dzieciaki dalej rosną.
Zostajesz w szpitalu czy pozwolą Ci jeszcze na chwilę wrócić do domu?

A co to znaczy,ze nasienie jest ok poza morfologia?

Od poronienia do 6 tyg powinien przyjść okres, ale wydaje mi sie,ze dostaniesz szybciej . A o łyżeczkowanie sie nie martw, za 2 tyg sprawdź sobie betę i idź do gina który oceni jamę macicy

No to odliczanie czas start [emoji51] szybko betujesz , mi kazał 30.09 [emoji15]

Jakie masz APTT?

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
26 sek przy normie 26-43

---24tc---

Hej kochane kobietki! jestem po in vitro zakonczona ciaza :) z tego powodu ciesze sie bardzo bardzo mocno. lecz zaczelam plamic zywa krwe i lecialo ze mnie jak z kranu, bylam u gin z dzidziusiem jest wszystko dobrze rozwija sie prawidlowo, zalecil oszczedny tryb zycia i odpoczynek. Biore luteine 4razy dnia 3-2-2-3 duphston wczesniej 2razy dziennie po 1 tab teraz od transferu. po plamieniu i wizycie u gin mam zwiekszony duphaston 3razy dnia po 2tabletki. odpoczywalam ile tylko sie dalo i plamienie ustolo. przed wczoraj znow dostalam planien po troszke intensywniejszym dniu i kilku godzinnej podrozy juz nie zywa krew lecz brozowawa czysta wydzielina bez skzepow itp. lezalam juz do konca dnia i ustalo. dzis znow sie troszke pojawlo(pewnie przez podroz powrotna). rozmawialm z moim gin jak polecialo mi pierwszy raz mowi ze czasem tak bywa. dzwonila wczesniej tez do kliniki w ktorej mialam in vitro i doktorka powiedziala ze moze byc to spowodowane przez tak duza ilosc tabletek dopochwowych (luteiny) miala ktoras z was tak ? nie wiem co myslec, boje sie :(
Ja zaczęłam plamic w 12tc i trwało to około miesiąca. Teraz jest ok.

---24tc---

Kochana ja nie wiem ktore sa mniej wazne a które bardziej wazne. Jak bede w domu to Ci moge wypisac wszystkie ktore robilam tylko musialabys mi sie przypomniec kolo 17. Na pewno ten helicobakter i myślę ze NK sa bardzo ważne ale na cuda nie licz bo wszystkie badania immunologiczne sa drogie
Ok przypomne sie
Helicobactera to zrobie sobie sama bo u mnie jest za 25 zeta. Wiem ze badania immuno sa drogie ale po cos sa te poradnie wiec licze ze dostane jakies skierowania :) a jak nie trudno zrobie sama

Hmmm... mam odpowiedziec szczerze czy byc mila? [emoji4]
Mysle, ze to po prostu naciaganie na kase...
Moj lekarz chcial zrobic IUI widzac nasze wyniki i nagle okazalo sie, ze mam endometrioze 3. stopnia i powiedzial mi od razu, ze inseminacja bylaby strata czasu i pieniedzy, bo sie nie uda. 3 miesiace dostawalam decapeptyl na wzmocnienie komorek i potem 10dni procedury i punkcja.
Zakladam, ze wiedzial co robi, bo sie udalo za pierwszym razem [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja muszę jeszcze zrobić parę badań dlatego nie chcę "marnować" miesiąca i w sumie stąd to IUI. Poza tym trochę się boję, że byłaby szansa naturalnie, a ja za szybko się zdecyduję na IVF. Ze wzgl na endometrioze szłaś długim protokołem? Jakie masz AMH?

Bo teoria teoria a życie życiem...
Jeśli może nasienie dobre to ta endo nie jest aż tak straszna? Przecież kobiety z endo zachodzą i naturalnie...

Może chce dac szanse zanim podejmiecie poważniejsze kroki...
Pisałaś że ile się staracie? No i chyba wiek działa na waszą korzyść?

Mój proponuje mi 3 iui (już 2) na drożnym jajowodzie...
Szanse małe,czas ucieka ale zawsze jakieś szanse są...

To takie dość trudne decyzje..

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie ze względu na wiek powiedział, że 2 miesiące nas nie zbawi. Ale AMH mam niskie. Staramy się krótko bo od laparoskopii czyli prawie 7 miesięcy ale owulację do tej pory miałam raz, a czas kiedy endometrioza może znów odrosnąć się zbliża.

reklama
Do góry