nieagatka
Fanka BB :)
Ja muszę jeszcze zrobić parę badań dlatego nie chcę "marnować" miesiąca i w sumie stąd to IUI. Poza tym trochę się boję, że byłaby szansa naturalnie, a ja za szybko się zdecyduję na IVF. Ze wzgl na endometrioze szłaś długim protokołem? Jakie masz AMH?
Właśnie ze względu na wiek powiedział, że 2 miesiące nas nie zbawi. Ale AMH mam niskie. Staramy się krótko bo od laparoskopii czyli prawie 7 miesięcy ale owulację do tej pory miałam raz, a czas kiedy endometrioza może znów odrosnąć się zbliża.
Ja mam amh 2.7, i 31 lat w momencie rozpoczecia stymulacji, czyli rezerwa obizona, ale tragedii nie ma. Ze wzgledu na endometrioze mialam miesiac tabletek anty, potem 3 zastrzyki decapeptylu (1 w miesiacu), ktore wywolaly sztuczna menopauze, a potem od razu, zanim ostatni zastrzyk przestal dzialac 10dni gonapeptyl+menopur.
A endometrioza odrasta z pierwszym okresem, ktory dostajesz, z owulacja czy bez. Mozesz nie miec od razy widocznej cysty, ale endometrioza od razu wraca. Kazdy okres daje jej pole do popisu i zniszczen.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom