reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja muszę jeszcze zrobić parę badań dlatego nie chcę "marnować" miesiąca i w sumie stąd to IUI. Poza tym trochę się boję, że byłaby szansa naturalnie, a ja za szybko się zdecyduję na IVF. Ze wzgl na endometrioze szłaś długim protokołem? Jakie masz AMH?

Właśnie ze względu na wiek powiedział, że 2 miesiące nas nie zbawi. Ale AMH mam niskie. Staramy się krótko bo od laparoskopii czyli prawie 7 miesięcy ale owulację do tej pory miałam raz, a czas kiedy endometrioza może znów odrosnąć się zbliża.

Ja mam amh 2.7, i 31 lat w momencie rozpoczecia stymulacji, czyli rezerwa obizona, ale tragedii nie ma. Ze wzgledu na endometrioze mialam miesiac tabletek anty, potem 3 zastrzyki decapeptylu (1 w miesiacu), ktore wywolaly sztuczna menopauze, a potem od razu, zanim ostatni zastrzyk przestal dzialac 10dni gonapeptyl+menopur.

A endometrioza odrasta z pierwszym okresem, ktory dostajesz, z owulacja czy bez. Mozesz nie miec od razy widocznej cysty, ale endometrioza od razu wraca. Kazdy okres daje jej pole do popisu i zniszczen.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie udało się . ...

Nie.... przykro mi [emoji853]

Wszystkie parametry w normie- ilość,koncentracja i ruch. Tylko budowa plemników (morfologia)-norma 4 % a u nas jest 2 %.
Ale te 2% z 63 mln to niewiele mniej niż 4 % z 39 mln (norma)...
Ale praktycznie to wszystko w tej dolnej granicy normy,czyli takie minimum...a wiadomo że im więcej tym lepiej...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli nasienie nie jest ok.... spróbujcie jeszcze raz iui ( ale tak bardziej dla spokoju ducha) i zaczynajcie Ivf

Ty już go może nie naciskaj lepiej, tylko się relaksuj, bo jutro ważny dzień :-)

No właśnie juz zaczynam świrować [emoji848][emoji58]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry