reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja nigdy nie brałam l4 z kliniki właśnie przez tą pieczątkę. Chodziłam do lekarza rodzinnego, mówiłam że jestem po transferze i dostawałam zwolnienie z powodu infekcji :)
To super lekarz[emoji6]
Moja rodzinna raczej też chyba nie zrobiłaby problemu.
Może leczyć za bardzo nie umie ale skierowaliśmy na badania sypie jak z rękawa[emoji6]na wszystko o co poprosisz i może wypisać to da[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chociaż jak się głębiej zastanowię to ona mocno kościołowa chyba. Więc nie wiem...

A jaka jest górna granica prawidłowego NK? Bo mam sprzeczne opinie od lekarz.
Powinno być chyba ok 10 wywnioskowałam z innego forum ale dziewczyny wypowiadały się na podstawie innego badania niż miałam ja robione -ja robię ocenę cytotoksyczności komórek NK. Kiedyś robiłam też immunofenotypy i tam jest też mowa o NK i tam miałam 12%

Dziewczyny,a jak jest z l 4 po transferze? Dają każdemu,rutynowo czy zależy od lekarza?
No i ciekawi mnie jaki kod w tym l4...co by w pracy wszyscy nie musieli wiedzieć...ale jak pieczątka z kliniki niepłodności to latwo się domyślić...

Jesu jak mnie boli podbrzusze...owulacja owulacja ale tak nigdy nie bolało...
Skutek uboczny luteiny? Niemożliwe po 2 tabletkach...
Chyba że coś ta torbiel się uaktywnila przy owu ale to inny ból...takie skurcze aż w pochwie czuję...

Nigdy nie miałam problemu z l4. Przy transferze mówiłam że prosze o l4 na 2 tygodnie i tyle

Powinno być chyba ok 10 wywnioskowałam z innego forum ale dziewczyny wypowiadały się na podstawie innego badania niż miałam ja robione -ja robię ocenę cytotoksyczności komórek NK. Kiedyś robiłam też immunofenotypy i tam jest też mowa o NK i tam miałam 12%
A ja miałam trochę pow. normy 2 wskaźniki które są w moim badaniu w właśnie dlatego zlecił 2 wlewy. Zobaczę czy Paśnik każe mi zrobić jakieś dodatkowe badania na te NK.

A ja miałam trochę pow. normy 2 wskaźniki które są w moim badaniu w właśnie dlatego zlecił 2 wlewy. Zobaczę czy Paśnik każe mi zrobić jakieś dodatkowe badania na te NK.

I co Ci powiedział lekarz na ten immunofenotyp 12% ?
Bo ja mam 14,5% i jeden lekarz powiedział że wysoko a drugi że ok.

Do IUI mialam gonal F, i po pierwszym skanie zwiekszyli dawke z 75 na 90, ale to nic nie dalo. Jajeczko sie obrazilo i przestalo rosnac. Owszem Gonal uzywany nie musi byc w lodowce. Do ICSI przepisali mi menopur, ktory musi byc caly czas w lodowce, nawet przed podaniem (+2 do +8).

Cala ta dyskusja otworzyla mi oczy jak malo jeszcze wiem, i ze cale moje przygotowania to dopiero poczatek. W Irlandii ulatwiaja sobie i innym wiele rzeczy, moze dlatego od samego poczatku pielegniarka nazywala moje zaplodnione komorki 'blastki'. Czy to byly blastki takie prawdziwe to dowiem sie jutro. Paracetamol mi przepisali jako jedyny srodek przeciwbólowy,ktory moge brac, gdzie ten akurat nigdy na mnie nie dalal.

A teraz uwaga: Ze wzgledu na duze ryzyki hiperki, zmienili mi Pregnyl na Buserelin. Maz poszedl do lokalnej apteki i kupil.
Aptekarka: a czy wie pan jak to sie uzywa
Maz: tak, w koncu w szpitalu wytlumaczyli
A: jak to w szpitalu
Maz: no w klinice leczenia nie plodnosci
A: ale to sa krople na oczy
M. [cenzura] jak to [cenzura] krople na oczy, to ma byc podane w zastrzyku na wywolanie owulacji!!!!
A: aha, pokaz pan ta recepte jeszcze raz.....a no faktycznie,zle przeczytalam. nie mamy tego.
Noi pojechal maz do Dublina, bo nigdzie indziej nie mieli i jak w koncu kupil to na miejscu otworzyl i czytal ulotke zeby miec tym razem 100% pewnosci.

E4,900 za calosc do dnia 3ciego (IVF 500 taniej). W Simsach chcieli 9kola a w Beaconie 8.
E1,100 za dodatkowe dzialania do dnia 5 i mrozenie.-jutro sie dowiem czy i ile mnie skasuja, bo w koncu do 6 doby dawali im szanse.

Nasienie: problem z antycialami, z testu na test co raz gorzej.
Wiec z IUI przeklasyfikowali nas na ICSI..duzy skok, bo myslalam ze IVF w miedzy czasie, zawsze to mniej sztuczne...ale co zrobisz.
HSG mialam i wszystko ok.
AMH przed procedurami w normie, podczas ICSI: nie wiem. Mialam na kartce zeby zapytac ale nie zapytalam...
No powiem Ci ze sytuacja w aptece mnie nie zdziwila[emoji23]

Paracetamol oczywiscie porazka no ale wiemy jak jest[emoji6]

No i z przelotami bys sie spokojnie w tej cenie zmiescila i jeszcze by zostalo.
Przemysl sprawe i jak bedziesz chciala cokolwiek wiedziec to pytaj. I walcz o swoje! Dowiedz sie dokladnie co z zarodkami i upieraj sie ze jezeli sie nie zatrzymaly w rozwoju to zeby mrozili a jak sie zatrzymaly to zeby je jeszcze ewentualnie potrzymali. Porozmawiaj z embriologiem to moze Ci to lepiej wytlumaczy.

Co do adopcji to tez nie jest to takie proste. Ja sie troche orientowalam i w irlandii szans nie ma. Sama myslalam ze jak sie nie uda to wrocimy do polski zeby starac sie o adopcje. Co prawda i tak chcemy wrocic ale moze ze 2 lata jeszcze tu wytrzymamy.

Zycze Ci powodzenia i walcz! Z irolami trzeba twardo bo to ze oni sa mili noe znaczy ze sa kompetentni.

I co Ci powiedział lekarz na ten immunofenotyp 12% ?
Bo ja mam 14,5% i jeden lekarz powiedział że wysoko a drugi że ok.
A z jakiego badania Ci wyszło to 14,5?? Konsultowałaś wynik z immunooogiem czy ginekologiem? Ja byłam u 2 immunologów. Jeden twierdził że szczepienia wszystko załatwią bo mam spierniczone allo mlry i zabronił mi intralipidu, a drugi zalecił i to i to bo szczepienia są na allo mlry a intralipid na podwyższone NK

reklama
9 mam wizytę u Pasnika więc zdam wam potem szczegółową relację. Dobra mykam do spania. Dobranoc dziewuchy. Oby ten tydzien szybko zleciał... byle by do piątku

Do góry