reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A z jakiego badania Ci wyszło to 14,5?? Konsultowałaś wynik z immunooogiem czy ginekologiem? Ja byłam u 2 immunologów. Jeden twierdził że szczepienia wszystko załatwią bo mam spierniczone allo mlry i zabronił mi intralipidu, a drugi zalecił i to i to bo szczepienia są na allo mlry a intralipid na podwyższone NK

No właśnie dwóch ginów miało różne opinie. Immunolog kazał zrobic NK TEST czyli tą cytotoksyczność. Po miesiącu szukania wyniku miedzy dwoma oddziałami kliniki okazało się że badanie nie zostało zrobione bo krwi było za mało. Umówiłam się na ponowne pobranie, ale w miedzyczasie beta skoczyła więc zrezygnowałam z badania.
Czym się w ogóle różni zwykłe Nk od tej cytotoksyczności Nk?

reklama
A z jakiego badania Ci wyszło to 14,5?? Konsultowałaś wynik z immunooogiem czy ginekologiem? Ja byłam u 2 immunologów. Jeden twierdził że szczepienia wszystko załatwią bo mam spierniczone allo mlry i zabronił mi intralipidu, a drugi zalecił i to i to bo szczepienia są na allo mlry a intralipid na podwyższone NK

Szczepienia też mi zalecił bo allo mlr 0%.
Ale że ja wcześniej w ciąży nie byłam to to badanie było dla mnie mało miarodajne i na szczepienia się nie zdecydowaliśmy.
Jutro mam mieć wynik powtórnego allo mlr zrobionego jak jeszcze byłam w ciąży, zobaczymy czy coś podskoczyło.

No właśnie dwóch ginów miało różne opinie. Immunolog kazał zrobic NK TEST czyli tą cytotoksyczność. Po miesiącu szukania wyniku miedzy dwoma oddziałami kliniki okazało się że badanie nie zostało zrobione bo krwi było za mało. Umówiłam się na ponowne pobranie, ale w miedzyczasie beta skoczyła więc zrezygnowałam z badania.
Właśnie kochana nie wiem bo ja też miałam cytotoksyczność. Dziewczyny piszą o wartościach jaichś stosunków c4/c8 ale ja powtórzę tylko cytotokksyczność i nie będę wiecej na włąsną rękę robić. Zobaczę co zleci Paśnik

W a tej cytotoksyczności są tak jakby 2 wskaźniki i ja oba mam przekroczone.

Nigdy nie miałam problemu z l4. Przy transferze mówiłam że prosze o l4 na 2 tygodnie i tyle
Hmmm nie wiem, ja to w ogóle "prosze na fotel", " jest Pani w ciąży", i na-ra. W domu pomyslałam a
Moze tak zwolnienie bo przeciez mam brac relanium a wtedy nie mozna samochodem...ogólnie jak nie chcesz z kliniki( wiadomo jeszcze presja, pytania), idz do zwykłego lekarza i bierdz. Powiedz, ze ledwo zyjesz po transferze! Ja nie biore bo czuje sie super ale to pewnie dlatego, ze sie nie udało.

Kochane poniewaz jutro mam wizyte u immunologa. A jest to wizyta na nfz wiec cudow w ilosci badan sie nie spodziewam chociaz zobaczymy moze milo sie zaskocze. Poprosze znawczynie tematu o liste od najwazniejszych do mniej waznych badan zebym mogla wybrac te najwazniejsze :)

Super Boze jak to szybko minelo pamietam jak bylas w ciazy i jak trafilas do szpitala a tu juz rok stuknal. Hehe no to teraz sie zacznie maly rozrabiaka dobrze rozpedzac po mieszkaniu.
U mnie narazie zbieranie funduszy i lekow na kolejne podejscie tym razem w innej klinice. We wtorek wizyta u immunologa i oczekiwanie na wyniki jesli bedzie wszystko dobrze do wedlug planu podejscie grudzien styczen albo w Invicta Gdansk albo Novum Warszawa
Kochana trzymam kciuki za Was [emoji110][emoji110][emoji110] teraz to juz musi sie udac [emoji110][emoji110][emoji110] pamietaj mysl pozytywnie, bedzie dobrze [emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry