reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ciekawe bo mi wszystkie zapladniali, to bylo w 2015 roku i nikt nie mowil o zadnym limicie a wiec co bylo to zamrozili a ze mialam hiperke to troche tego bylo! Na koncu zaplodnili 9, teraz mam 6 jeszcze do wykorzystania i mysle ze po 2 sie wybiore w listopadzie !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W 2015 wlasnie nie bylo ograniczen w liczbie zaplodnionych komorek jesli dobrze kojarze

reklama
W temacie nasienia to mój mąż brał profertil i poprawy nie było, chyba tylko liczba się zwiększyła nieznacznie. Przed IVF nie palił pół roku(I dalej nie pali) i jak ruchu A było 0% to do 5% się zwiększyło. W tym czasie brał salfazin, kwas foliowy, witaminę D oraz E. Teraz postanowiliśmy sprawdzić FertilMan i lyknal już 1 opakowanie. Na wyniki jeszcze za wcześnie, ale jego sperma nigdy tak intensywnie nie pachniała.
Fertilman ma ten sam skład co profertil tylko trzeba go więcej łykać dawaj mężowi dużo natki pietruszki u mojego osobiście nasienie poprawiło się po profertilu Ale to u mnie jest problem a niei w nasieniu

Kurde to chyba tez zrobie sobie to bafanie a bedac w laboratorium pytałam o nie bo na innym forum.dziewczynom wlasnie zalecal i babks mi mówiła ze dziewczyny wola kal do tego badania. Ale nie dam im mojej kupy:-D niech mi krwi upuszcza
Ja tez chyba zrobie bo nie raz mocno bolal mie zoladek wiosna i jesienia wtedy kiedy ta bakteria sie uaktywnia a pozatym moj tata mial wiec moglam sie zarazic. Ale ze to przeszkadza w zagniezdzenih to nie wiedzialam

Gosiu obczajam temat tych immunoglobulin i nijak mi nie wychodzi, że one mogły zaszkodzić...
Po pierwsze na forum o poronieniach nawykowych dziewczyny pisały, że je się stosuje jak inne leki immuno i szczepienia limfocytami zawodzą... A stosowane są rzadko ze względu właśnie na cenę...
Po drugie je się podaje też przy gwałtownym przebiegu zespołu antyfosfolipidowego, obok cyklofosfamidu (nie wiem co to:p) i heparyny...
Kurde próbuję dociec co się stało, że tak nagle to wszystko się podziało i nie wiem gdzie szukać przyczyny... Lekarz kazał odstawić wszystkie leki, czekać jeszcze na @ i zgłosić się pod koniec cyklu - czyli czeka mnie miesiąc bezczynności, którą będzie mi ciężko znieść... Muszę podziałać coś na własną rękę ;] Na pewno sprawdzę tą homocysteinę, ten zespół antyfosfolipidowy i nie wiem co jeszcze... Co to jest ta mutacja pai1??
Tej mutacji jeszcze nie robilam ale wiem ze wchodzi w sklad trombofili. Mam nadzieje ze immunolog albo genetyk mi ja zleci albo hematolog w najblizszym czasie mam wizyty a jesli nie to zrobie sama.
Zrob mutacje mthfr tez bo ona tez odpowiada za poronienia

Fertilman ma ten sam skład co profertil tylko trzeba go więcej łykać dawaj mężowi dużo natki pietruszki u mojego osobiście nasienie poprawiło się po profertilu Ale to u mnie jest problem a niei w nasieniu
Dokładnie to jest fertilman plus i ma lepszy skład (z tego co pamiętam) i jest troszeczkę tańszy.

Ja tez chyba zrobie bo nie raz mocno bolal mie zoladek wiosna i jesienia wtedy kiedy ta bakteria sie uaktywnia a pozatym moj tata mial wiec moglam sie zarazic. Ale ze to przeszkadza w zagniezdzenih to nie wiedzialam
No wlasnie tez bylam.w szoku. Ale Gosiu rob razem z M. I jak pytalam to to 30 czy 40 zl kosztuje. Jak podczytuje inne forum o immunologii to widzę ze Pasnik chyba kazdemu to zleca. Tylko dziewczyny pisza ze z krwi a bava w laboratorium mowila ze lepiej z kalu ale jak.zrobie z krwi. A trzeba bylo robic jak robiłam weryfikacje bety a tak.to zas musze sie kluc

reklama
Do góry