reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynom,które mają dzisiaj transfer przesyłam pozytywne fluidy i moocno trzymam kciuki, niech moc będzie z wami!!!:tak:
Jo.M. nie rób niczego wbrew sobie a zwłaszcza takich rzeczy, które Cię ranią. Bez obrazy,ale ludzie są naprawdę bez rozumu, jak można proponować coś takiego..czasami to nie wiem,czy nie myślą,czy są złośliwi, ja też już miałam dość ludzi, wszyscy mnie pytali czy już jestem w ciąży,bo mieszkałam na osiedlu domków jednorodzinnych i każdy się mniej więcej znał, z tego powodu postanowiłam wynieść się stamtąd,bo wzbudzali we mnie poczucie winy i zawsze miałam wrażenie,że się przed kimś tłumaczę a z jakiej racji?! Zmieniłam miejsce i od razu nam się udało,więc wierzę,że trzeba unikać negatywnych ludzi i sytuacji. Super,że nie idziesz na ten Dzień Matki!:tak: a sama będziesz mamą już niedługo i coś czuję,że podwójną:biggrin2:
Agavva to ty już zaczynasz 6 tydzień?WOW to idziemy równo,kiedy masz pierwsze USG? Wydaję mi się,że u ciebie w brzuszku też są dwie kropeczki!
Miliaa YEAH!! jak pisałaś wczoraj,że już cię brzuch pobolewa jak na @,to wiedziałam,że zaraz przyjedzie;-)a ja się przeprowadziłam w niedzielę, siedzę schowana w kartonach,he he wczoraj dużo pomogła mi mama w rozpakowywaniu,bo strasznie mi się nie chciało...mój kot jest załamany nowym miejscem i siedzi w wannie wystraszony-mam nadzieję,że si przyzwyczai:biggrin2: a ty dawaj znać co ci dali do stymulacji i w jakich dawkach!!

reklama
Marcikuk Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia,żeby gardziołko już nie bolało!!
Misia i Masia z tym TSH to pomstę do nieba woła postępowanie lekarzy. Trzeba samemu się dopytywać i niemalże wymuszać sprawdzanie podstawowych badań. Jak już zaszłam w ciąże to od razu napisałam maila do endokrynologa i powiedziałam lekarzowi od in vitro,że chyba powinni mi zwiększyć dawkę leku,ale to wszystko zawsze sama muszę się troszczyć,MASAKRA!! Idźcie tym tropem,jak wam TSH spadnie to można znowu próbować:tak:

hej jestem juz po :) dostalam dwa zarodki jeden 8B i drugi 7C i nie powiedzieli w sumie ilo dniowe byly :)

Agavva ja chyba też jajko do czwartku zniosę;-) powinno być już widać zarodki i serduszka,więc bardzo się stresuję...oglądałam taki film dokumentalny o in vitro nakręcony przez HBO i tam były historie 3 par po in vitro. Właśnie jedna z nich ucieszyła się bardzo,bo betka wysoka,ale jak pojechali na USG to był pusty pęcherzyk ciążowy i brak serduszka, dostali skierowanie do szpitala na usunięcie..zapadło mi to kurna w pamięci i dlatego się stresuję:-(

Joweg oba były klasy BB (blastusie1BB i 3BB)podane w 6 dobie po zapłodnieniu. Supcio,że już jesteś po transferku, bardzo mocno Ci kibicuje:tak: Ładnie Ci się podzieliły te Twoje zarodki na 8 i 7 komórek!

Moje były podane w 6 dobie i po 6 dniach po transferze wyszła mi już pozytywna beta,więc licząc,że Twoje były 3 dniowe to chyba w 9 dpt powinno coś już wyjść:tak:

reklama
Do góry