reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie 2tys od razu potem 5600 procedura laboratoryjno zabiegowa do 8dnia stymulacji i 1400 transfer a ze mialam odroczony to placilam dopiero w dniu transferu po ok 2,5 miesiaca od punkcji. Dodatkowo jak odebralam dokumenty przed transferem musialam zalacic za zarodki 800 zl i 1100 za jakeczka. Nie wiem jak to jest gdy cos idzie nie tak.

te 800 i 1100 to opłata za mrożenie, tak?
na stronie mojej kliniki napisane że koszt programu IVF/ISCI (część kliniczna i biotechnologiczna) to 5 tys. no tylko ciekawi mnie jeśli właśnie nie uda się uzyskać żadnych zarodków to płacę całość czy coś tam odliczają ze wzg. na brak transferu...

na stronie mojej kliniki napisane że koszt programu IVF/ISCI (część kliniczna i biotechnologiczna) to 5 tys. no tylko ciekawi mnie jeśli właśnie nie uda się uzyskać żadnych zarodków to płacę całość czy coś tam odliczają ze wzg. na brak transferu...
raczej wszędzie odliczają, kwestia tylko ile, ale to już indywidualnie od kliniki zależy

Tak to bylo za mrożenie zarodków i occytów

ja mialam 6 zamrozonych blastek, tez martwilam sie co z pozostałymi, jednak los zdecydował za mnie. pierwszy transfer 2 blastek poronienie, 2 transfer 2 blastek jedna zostala, i z 6 zrobilo sie 3, wiec moze nie warto zamartwiac sie na zapas. po pozostale 2 wracam za 1,5-2 lata:) o ile ta ciaza skonczy sie szczesliwie

ja tez sie martwilam na poczatku, w koncu mialam 9 zamrozonych blastek. zostalo jeszcze 6 bo dwa transfery i bez ciazy, ostatnio transfer byl 2, ale niestety poronieniem sie skonczylo! Teraz zostalo 6 i wracam, tym razem chyba 2 sprobuje. A z reszta zobaczymy, moze sam sie problem rozwiaze z czasem!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hi. Juz po. I nie wyglada to najlepiej . Tuż nad workiem plodowym zebrała się krew która zmieniła się w skrzep wielkosci 3-4 cm. Lekarz powiedział że albo się będzie powoli jako brązowe plamienie sączyć albo tak jak poprzednim razem wypłynie w calosci . Musimy czekac i miec nadzieje ze nie spowoduje poronienia. Mam się oszczędzać i za 2 tygodnie przyjść na kontrolę.

Badz dobrej mysli! Musi byc dobrze, najwazniejsze ze dzidzia ok :)

hej dziewczyny, ile się już staracie w jakich klinikach? Jejku jakie to słodkie, wcale się nie dziwię, że płakałaś. Tez bym ryczała. My staramy się już i staramy i nic…… mam dosyć i chyba odpuszczę. Co jest ze mną nie tak? Dziewczyny, czy jak macie gorsze chwile gadacie ze swoimi lekarzami? Mój mnie bardzo wspiera, i powiedział żebym się nie poddawała. Klinika jest bardzo fajna i widzę, że i lekarz i wszyscy naprawdę się starają, ale nie mam siły już.

Mi tez brakuje sil, ja walcze czwarty rok ale mam jednego szkraba a wiec troche inaczej tym razem podchodze bo byl moment ze tylko myslalam o ciazy ze i troche mlodego zaniedbalam! Teraz zmienilam nastawienie i latwiej mi przychodzi.

Ja mieszkam w Szwajcarii ale lecze sie w Invicta w Warszawie.

Trzymaj sie i nie poddawaj [emoji106]

4c84150f5693ee0d579e667702782e2b.jpg
gratulacje :) trzymam kciuki

reklama
Do góry