reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

4c84150f5693ee0d579e667702782e2b.jpg

Kropus :*

reklama
po prolutex mam właśnie jutro jechać. Biorę lutinus duphaston i crinone. Właśnie pytałam jak to możliwe i coś mi Mery gadała że to, że nie wychodzi w krwi to wynika właśnie z niskiej przyswajalności i stąd jeszcze ten prolutex. Qwa niedługo kredyt na leki bede musiała wziąć.
A lutinus, duphaston i cronone w jskich dawkach bierzesz? Ja biore tylko duphastom 3x1 i lutinus 3x2

Najazniejsze zeby byl zdrowy:)
Dziewczyny...od tygodnia mam okropne nudnosci, jem na sile...nawet woda mi nie wchodzi. Przemecze sie dla naszego malucha ale lekko nie jest. Nie wiem jak jutro dotre do pracy...

Nina, współczuję, że tak szybko Ci się zaczęło. Ja mam nudności od 7 tc. Też wymiotowalam. Już jestem na L4 drugi tydzień bo nie daję rady. Ty też idź na L4 jak będzie ciężko. Mi woda też obrzydla. Herbata zresztą też. Piję głównie soki owocowe. Może też spróbuj ;-) Trzymaj się!

Ponawiam pytanie - jaka jest wasza wiedza (opinie lekarzy) na temat blokowania owulacji przez luteinę?
Mnóstwo sprzecznych info w necie. Zapomniałam dopytać swojego lekarza...mam brać o 13 do 26 dc ze wzg.na torbiel..

i drugie pytanie - jak u Was wygląda płatność za in vitro? wszystko płacicie z góry? po transferze? Ciekawi mnie jak kliniki liczą jeśli np. z jakichś względów, nie dojdzie do transferu? bo np. nie przetrwa żaden zarodek...płaci się wtedy za samą stymulację i punkcję? czy mimo to liczą cenę pełnej procedury? Dopytam lekarza ale jeszcze miesiąc do wizyty...

po prolutex mam właśnie jutro jechać. Biorę lutinus duphaston i crinone. Właśnie pytałam jak to możliwe i coś mi Mery gadała że to, że nie wychodzi w krwi to wynika właśnie z niskiej przyswajalności i stąd jeszcze ten prolutex. Qwa niedługo kredyt na leki bede musiała wziąć.
Prolutex niestety jest bardzo drogi ja za 7 zastrzyków plamilam 300 zl

reklama
Ponawiam pytanie - jaka jest wasza wiedza (opinie lekarzy) na temat blokowania owulacji przez luteinę?
Mnóstwo sprzecznych info w necie. Zapomniałam dopytać swojego lekarza...mam brać o 13 do 26 dc ze wzg.na torbiel..

i drugie pytanie - jak u Was wygląda płatność za in vitro? wszystko płacicie z góry? po transferze? Ciekawi mnie jak kliniki liczą jeśli np. z jakichś względów, nie dojdzie do transferu? bo np. nie przetrwa żaden zarodek...płaci się wtedy za samą stymulację i punkcję? czy mimo to liczą cenę pełnej procedury? Dopytam lekarza ale jeszcze miesiąc do wizyty...

w invimed poznań. Pierwsza wizyta cena 120 zł a już na drugiej pakiet. w ich cenniku jakbyś chciała za wszystko płacić osobno to nie ma punkcji i całej embriologi zarodka. Jak w pierwszej stymulacji nie wykorzystałam transferu to mi 1 tys oddali.

Do góry