reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale po co odrazu z nerwami? Ja normalnie chciałam się podzielić tym co mnie spotyka w Artemidzie A Ty mówiłaś że nawet nikt nie zerkal na Twoje badania to ja mówię jak tu jest i Ci absolutnie nie powiedziałam że kogoś zmuszasz napisałam też że no niestety ale każdy ma swoje zdanie na temat kliniki czy lekarza i tu się nic nie zmieni
Ale ja sie nie denerwuje. Na moje badania tez patrzono ale co z tego jak mialo aie je gleboko w dupie.
Ja wyrazilam swoje ty swoje i spoko kazdy ma swoje odczucia

reklama
haha nie! to WY te mordki co krzyczały na mnie :p
dobra miałyście rację. Zanosi się na to, że jestem w ciąży :D Naprawdę. To nie żart. Ja pitole co ja teraz zrobie :D:D:D
Jest malusi pęcherzyk - jeden - ale na swoim miejscu.
I teraz hit - jako "kropkę nad i" do leczenia immuno podamy immunoglobuliny (to się nazywa IgVena - ktos coś na ten temat wie???) Ma być tego kilka kroplówek, z czego jedna kosztuje 4tys... Wyebało mnie z kapci...
Ooo no nie dziwie sie ze z butow wyszlas. Ale on tak na serio
Geatuluje ciazy kochana :)

Kochane moje ale dla Was później pieluchy i cała reszta to pikuś będzie :-)
Dla Ciebie kochana też! :p
Jestem na cykl przed drugim criotransferem. Teraz histeroskopia i mam listę kolejnych badań przed przystąpieniem do drugiego:

Czynnik V Leiden
Homocysteina
Antykoagulant toczniowy
Przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM
TSH
Toxo IgG i IgM

Czy dołożyłybyście tu jeszcze coś?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
przeciwciała przeciwłożyskowe może?

Dżoasia a powiedz mi na co jest ten accofil?W środę idę na wizytę przed crio i chcę się o wszystko lekarza wypytać,co jeszcze mogłabym brać przed transferem.Coś mówił mi o intralipidzie w dniu transferu,ale to tylko tyle.Wy tych intralipidów z tego co wyczytalam wiecej miałyscie. Dodatkowo encorton oraz acard biorę już od 26 sierpnia.
Tak naprawdę to accofil się stosuje przy chemioterapii albo przed przeszczepem szpiku kostnego :p
A ogólnie to @annemarie o tym kiedys pisała, że się go stosuje jak brakuje jakichś KIRów tylko, i jest to lek immunospuresyjny - tylko, że dla mnie nadal to jest czarna magia. Tak czy siak miałam wykupione 5 zastrzyków, pierwsza dawka 4 dni przed transferem podana domacicznie przez cewnik (to wyglądało jak inseminacja dokładnie) a reszta w 2,5,8 i 11dpt podskórnie w brzuch tak jak zastrzyki do stymulacji. A intralipid chyba działa mniej więcej podobnie. Jeśli będziesz mieć w dniu transferu to i później też 1-2 dawki jeszcze. Ale dopytaj bo mogę się mylić :)

reklama
Ty jesteś znawczyni :p ile to % przyrostu? Idziemy właściwie identycznie bo Ty też w czoraj miałaś 500 cos w 13dpt prawda?
nio u mnie 540 było. A u ciebie mi przyrost wychodzi 180% (bo to 182 było w sobotę, co nie?) więc bój się bo mi to wygląda jakby Ci sie maluch na 2 podzielił haha :) u mnie są mniejsze przyrosty, na początku była duża beta bo obstawiam, że 2 chciały zostać ale jednemu sie chyba nie chciało kanapy rozłożyć :D

Do góry