reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewuszki jestem po usg. Piotruś ma wciąż malutki brzuszek choć szacowany na ciut większy niż w czwartek, waga drgnela do 1900 g (w zeszła środę 1700). Przepływy u obojga są bardzo dobre wiec dalej czekamy i się obserwujemy. Z pewnością zostane w szpitalu do dnia porodu wiec mimo tego że nienawidzę takich miejsc to mam nadzieję że poleze min 2 tygodnie. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, dla których ten dzień jest bardzo ważny [emoji110]

[emoji127] 28.10.2017
Super. Nadrabia dzielny :)

reklama
na refundację raczej nie mam co liczyć - te badania, które mi zlecił, wyszły ok więc te leki to tak naprawdę są prewencyjnie stosowane...

Mam znajoma która to brała ale ona poroniła 5 razy i to było wskazaniem . Ja jestem po intralipidzie a wskazanie było wysokie nk . Pytanie co lekarz uważa za wskazanie u Ciebie bo jakieś musi być .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra zrozumiałam już o co chodzi z tym lekiem. Przepisał mi dawkę 20g, a lek jest sprzedawany w stężeniu 50g/l. Czyli ja potrzebuję 400ml tego dziadostwa. Cenowo by sie zgadzało z tą wyszukiwarka, bo mi powiedzieli 3800 za to - mam nadzieję, że z podaniem. Czyli jak się zachciało dziecka to trza bulić... Jak mi ktoś opowiada że pieluchy są drogie to mam ochote go zabić :p

Mam znajoma która to brała ale ona poroniła 5 razy i to było wskazaniem . Ja jestem po intralipidzie a wskazanie było wysokie nk . Pytanie co lekarz uważa za wskazanie u Ciebie bo jakieś musi być .

Dokladnie. Jakby bylo konkretne wskazanie to bym sie nawet nie zastanawiala, ale kurde prewencyjnie wydac kilkanascie tysi to hmm...

Chyba wystarczyło mu, że nasze badania ok, zarodków 100% (6 z 6 zapładnianych komórek) i za pierwszym razem ciąża biochemiczna - czyli jest przekonany, że to ze mną jest coś nie tak. Dobra, już teraz i tak za późno na "wymyślanie". Mam nadzieję, że wystarczy 2-3 te kroplówki bo nie powiedział ile. W ogóle dopiero miła pani w gabinecie pielęgniarek powiedziała mi o cenie tego leku. Mało co nie spadłam z krzesła.

haha nie! to WY te mordki co krzyczały na mnie :p
dobra miałyście rację. Zanosi się na to, że jestem w ciąży :D Naprawdę. To nie żart. Ja pitole co ja teraz zrobie :D:D:D
Jest malusi pęcherzyk - jeden - ale na swoim miejscu.
I teraz hit - jako "kropkę nad i" do leczenia immuno podamy immunoglobuliny (to się nazywa IgVena - ktos coś na ten temat wie???) Ma być tego kilka kroplówek, z czego jedna kosztuje 4tys... Wyebało mnie z kapci...

Cudownie, że Maleństwo na swoim miejscu. Teraz niech się mocno trzyma mamusi.

haha nie! to WY te mordki co krzyczały na mnie :p
dobra miałyście rację. Zanosi się na to, że jestem w ciąży :D Naprawdę. To nie żart. Ja pitole co ja teraz zrobie :D:D:D
Jest malusi pęcherzyk - jeden - ale na swoim miejscu.
I teraz hit - jako "kropkę nad i" do leczenia immuno podamy immunoglobuliny (to się nazywa IgVena - ktos coś na ten temat wie???) Ma być tego kilka kroplówek, z czego jedna kosztuje 4tys... Wyebało mnie z kapci...
Gratuluję. A na co te kroplowki teraz jak już dzidziuś jest zadonowiony

reklama
Do góry