dżoasia
Fanka BB :)
oo qwa podeślij mi borowiki mogłabym tonami wpierniczaćJutro robie krokiety z borowikami i serem mniam juz mi slinka cieknie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
oo qwa podeślij mi borowiki mogłabym tonami wpierniczaćJutro robie krokiety z borowikami i serem mniam juz mi slinka cieknie
Cenowo sie nie roznia w Artemidzie zawsze robia icis a o reszcie nie mowia bo wszystkie dodatki sa w cenie tak jak zmiana rodzaju zaplodnienia. W cenie masz embrio glue naciecie otoczki aktywacje oocytow. Tylko ciezko jest przekonac embriologa do czegokolwiekA robicie klasyczne in vitro? Czy imsi?
Bo cenowo sporo się różnią...a u nas morfo plemników 2 % więc pewnie lepsze by było imsi...
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja patrzyłam cennik na Bocianie. I tam za każdy bajer płacisz...Cenowo sie nie roznia w Artemidzie zawsze robia icis a o reszcie nie mowia bo wszystkie dodatki sa w cenie tak jak zmiana rodzaju zaplodnienia. W cenie masz embrio glue naciecie otoczki aktywacje oocytow. Tylko ciezko jest przekonac embriologa do czegokolwiek
Nie oceniaj odrazu w taki sposob ja przeszlam tam 3 pelne procedury wiec troche poznalam schemat dzialania tej kliniki. Bez badan. Jak pytalam czy warto zrobic jakies badania to nie ma potrzeby bo po co wydawac pieniadze. Jak nie wyjdzie to odpowiedz tak sie zdarza. Jak jest problem czy w nasieniu czy jakies inne to odpowiedz czy brac jakies suplementy nie nie trzeba bo po co. I uwierz mi to nie jest tylko moje zdanie tej osoby ktorej sie nie udalo tylko tez tych osob ktore sa juz w ciazy i maja tez juz dzieciaki na swiecie.Wiesz...ten komu się udało będzie zachwalal. Komu nie-odoradzał.
Ja na razie nie mam zastrzeżeń ani do lekarza ani kliniki.
Niby jedna nazwa ale placówki i personel jednak inny...
Joaszka kochana, moim zdaniem musisz zastanowić się czy faktycznie chcesz być po raz drugi mamą... a z tego co piszesz chcesz tego bardzo. Jeśli tak jest to niestety musisz odłożyć trochę kasy i ruszyć z grubej rury - ja przez ponad 5 lat starałam się najpierw naturalnie, potem u "zwykłego" gina, który chyba wierzył, że jak mi wpakuje cały zapas clostilbegytu ze wszystkich hurtowni w Polsce to może w końcu na niego zareaguję... I tak mijały lata, za każdym razem słyszałam "leczenie póki co jest skuteczne więc kontynuujemy, teraz 2 miesiące przerwy a potem znów będziemy się stymulować" - chodziłam do niego bo jak debil mu wierzyłam (prawie same pozytywne opinie na znanymlekarzu no i TANIO więc ok). W końcu odkryłam Amerykę że coś jest nie tak bo ileż mozna czekać??!! I ruszyliśmy w tamtym roku w kwietniu - zmiana lekarza, w tym czasie miałam duuużo badań, 2 operacje, non stop monitoringi wizyty i znów badania, 3x IUI i w końcu decyzja o IVF - znowu zmiana kliniki (bo tam choć fachowo to nie robili ivf) masa badań, tony leków, życie w biegu i stresie bo nie ma się jak urwac z pracy, urlopy zamiast L4 bo za sześć L4 w ciągu roku to i święty by się wywalił w końcu z roboty - poszło 50tysi, które mieliśmy odłożone na nadpłacenie kredytu ale taka była nasza decyzja - ciul ze wszystkim skoro nie mamy tego czego pragniemy najbardziej. No i zostaliśmy goli i wesoli ale zapowiada się, że jednak jeszcze będziemy szczęśliwi I teraz tylko żałuję tego, że tyle lat łudziłam się, że jednak bardziej zaawansowana medycyna nie będzie mi potrzebna.Ja patrzyłam cennik na Bocianie. I tam za każdy bajer płacisz...
Np za badanie plemnika do imsi 600 zł. Za skreczing enometrium embrioglu....
Jest jeszcze opcja diagnostyki zarodków...
Także takie in vitrove all inclusiv jednak 4 tyś więcej...
Bardzo mi przykro kochana tule mocnoDziewczyny i cud się nie zdażył po iui dostałam wlaśnie okresu
Bo bedzie kochana !!!no wlaśnie zmieniam klinike wierze ze bedzie dobrze.
Ja dałam,nawet dzielna bylam... za to moja tesciowa rozplakala sie w kosciele pod koniec jak moj m siedzial z ta mala a ja za nim dwie ławki,to ja tez na chwile... kilka łez poleciało,potem jakos poszlo. Modle sie teraz o dobre endo i oby sie w koncu udaloa jak w ogóle przeżyłaś chrzciny? dałaś radę jakos? :*
To pij wino przy tej modlitwie Jak ksiądz na MszyJa dałam,nawet dzielna bylam... za to moja tesciowa rozplakala sie w kosciele pod koniec jak moj m siedzial z ta mala a ja za nim dwie ławki,to ja tez na chwile... kilka łez poleciało,potem jakos poszlo. Modle sie teraz o dobre endo i oby sie w koncu udalo
Ale też masz jedno dziecko już? I starasz się o 2?