reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Plan lekarza jest taki że 3 iui na drożną stronę i wtedy ewentualnie jeśli się zdecyduję to laparo.
Bo ja powiedziałam że się nie poddam laparo. Lekarz zresztą sceptycznie mówi o laparoskopowym udrażnianiu...
Nie tylko on.
Boję się że i ten drugi jajowód mi "zepsują".
Ale może jednak powinnam zrobić tą laparo?
Z drugiej strony jeśli i tak ma się skończyć in vitro to szkoda czasu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie uszkodzony jajowod (wodniak) przeszkadzal w in vitro i musialam usunac ale bardzo to przezylam ( psychicznie). W pelni rozumiem Twoje obawy. Tez bym sie bala, ze cos uszkodza. Trudna decyzja. Moze sprobuj jedna procedure bez lapo.

reklama
Tutaj bezplatne sa 3 procedury. Wszystkie wizyty i badania oczywiscie tez. Mam szczescie, bo w PL musialabym brac kredyty. Moze jak w kocu Pis odejdzie od wladzy w Polsce sie polepszy, bo teraz to jest masakra. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Spoko, ja za pisiakami nie jestem ale odbije se koszty jak bede brav 500+ haha! Chyba ze ktos inny dojdzie do wladzy i to zabierze to wszystkie bedziemy 2x wykopcone:p

Laparoskopowe udraznianie a sama laparoskopia zwiadowcza to duża różnica
To pierwsze wszyscy mi odradzali a zwykła zwiadowcza to nic strasznego a można się czegoś dowiedzieć. Osobiście uważam że inseminacje są bez sensu szkoda kasy,, sama miałam, to tylko taki przedsionek ivf
Jak mi coś jeszcze znajdą to już w ogóle się załamię...

Owszem IUI się udają ale taka prawda że tutaj jest nas znacznie więcej niż na wątku IUI...ja nie mówię że to jakiś wyznacznik, ale o czymś świadczy. Nam jedyne co IUI dało to to że jako tako zapoznalam się ze stymulacja...

---22tc---

U mnie to chyba przez operacje na wyrostek jeśli chodzi o prawy a lewy to nie mam pojęcia ale podobno jakieś zapalenia kobiece mogą się do tego przyczynić trzeba się cieszyć że mamy chociaż jedno dziecko. Ja o pierwsze starałam się długo i wiem jak to jest płakać nad testem chodzić co trochę na badania operacje itp. Jest mi strasznie przykro jak czytam tu historie fajnych dziewczyn które muszą sie tyle wycierpiec by mieć to swoje upragnione dziecko. Czytam to forum regularnie mało się odzywam bo czasami jest mi głupio bo ja mam już swoją córeczkę i mógłby ktoś pomyśleć co ta baba tu robi przecież ma dziecko i nas nie rozumie.
Ja o córkę 7 cykli. A właściwie powinnam chyba liczyc 3 bo wczesniej tylko w weekendy się widywaliśmy. Jednak zrobiłam monitoring i wysłam M na badania.
I wtedy M tak naszła ochota (strach przed badaniem) że musieliśmy przesunąć. Miałam dostać @ i wtedy miał iść. Poszedł. Wyniki średnie w dolnych normach i brak ruchu szybkiego...
A u mnie @ brak i ciąża...

No i właśnie myślę że za dużo chcę. A z drugiej strony inni mają 3 i więcej dzieci...więc czemu ja nie mogę chcieć?

Owszem IUI się udają ale taka prawda że tutaj jest nas znacznie więcej niż na wątku IUI...ja nie mówię że to jakiś wyznacznik, ale o czymś świadczy. Nam jedyne co IUI dało to to że jako tako zapoznalam się ze stymulacja...

---22tc---
Naturalnie 30 % przy in vitro 10 % wiecej szans...
Iui 10-15 %. Zależy pewnie od zestawu problemów.
A prawda jest taka że to wszystko według mnie najwięcej zależy od szczęścia a nie naszych działań czy lekarzy...
Nie na darmo mowi się że ciąża/dziecko to cud...

Spoko, ja za pisiakami nie jestem ale odbije se koszty jak bede brav 500+ haha! Chyba ze ktos inny dojdzie do wladzy i to zabierze to wszystkie bedziemy 2x wykopcone:p
Mysle, ze 500+ zostanie. Jak kolejna partia bedzie chciala wygrac wybory to moim zdaniem musza to obiecac, bo inaczej Ci co teraz biora 500+ beda glosowac na Pis.

Ja o córkę 7 cykli. A właściwie powinnam chyba liczyc 3 bo wczesniej tylko w weekendy się widywaliśmy. Jednak zrobiłam monitoring i wysłam M na badania.
I wtedy M tak naszła ochota (strach przed badaniem) że musieliśmy przesunąć. Miałam dostać @ i wtedy miał iść. Poszedł. Wyniki średnie w dolnych normach i brak ruchu szybkiego...
A u mnie @ brak i ciąża...

No i właśnie myślę że za dużo chcę. A z drugiej strony inni mają 3 i więcej dzieci...więc czemu ja nie mogę chcieć?

Każdy ma prawo chcieć niestety nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Ja chyba ostatnio popadam przez to wszystko w depresję, co chwila gdzieś u znajomych i w rodzinie rodzą się dzieci nawet ostatnio zostałam znowu hrzestna, co chwila pytania a co wy drugiego nie chcecie, itp. Jak by to kuzwa od moich chęci zależało to bym pewnie trójkę miała ale nikt tego nie rozumie tylko ten co przez to przechodzi

reklama
Ja poproszę przepis, bo grzybów mam mnóstwo i kombinuje co z nich robić :)
no to tak:
podsmażasz cebulkę na dużej ilości dobrego masła do tego kurki i dusisz. Ja jak odparuje woda z kurek dodaję ser gorgonzolla ( z biedry :) ) az się rozpuści trzymasz na patelni dodaję sól i pieprz do smaku i na koniec świeżą natkę. Wczesniej ugotowany makaron mieszasz z sosikiem :) smacznego. Dla mnie pyyycha :)

Do góry