reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny odebralam wyniki badan i chyba nie jezt za wesolo[emoji52]
Nie rozumiem moczu bo pisze tak:

1504888802-aaaaaa.jpeg

A teraz z krwi to zle wyszlo:
Urea 2.3 (norma 2.5 -7.8)
Biale krwinki 13.3 (norma 3.5 - 11)
Neutrofile 10.10 (norma 2 - 8)
TSH 0.02 (norma 0.27 - 4.2) zawsze mialam ciut ponizej normy ale w okolicach 0.2
Total T3 3.29(norma 1.3 - 3.1)

Zmartwilam sie troche tymi krwinkami[emoji45][emoji45][emoji45] i te neutrofile chyba z tym powiazane? Nie wiem co myslec...

Kredko,
Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)
  • Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr
  • w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr
Leukocyty to komórki, które powstają w szpiku kostnym i w tkance limfatycznej. Występuje pięć rodzajów tych komórek. Są to: neutrofile, eozynofile, bazocyty, monocyty i limfocyty. Główną funkcją leukocytów jest obrona organizmu przed mikroorganizmami chorobotwórczymi. W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym.

kapito ?;)

Kredka nie chce zebys pomyslala ze jestem wredna czy cos ale calkiem niedawno pisalas o tym ze jestes przerazona tym drugim pecherzykiem, zanikajacym blizniakiem (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) ale czy lekarz wtedy kazal ci sie martwic? A mimo to sie martwisz. Po tym co przeszlam nie jestem w stanie bujac glowa w chmurach i zakladac ze wszystko bedzie cudownie bo im wyzej czlowiek mierzy tym bardziej bolesny jest upadek. Podchodze do wszystkiego teraz z dystansem. Na trzezwo,choc z niepokojem.
Kochana ale gdybys miala przyrost ponizej normy tonwtedy bysmy sie wszystkie martwily.
Co do mnie to ja nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest jak zespol zanikajacego blizniaka wiec to byl szok jak na drugim usg zobaczylam 2 pecherzyki...

@tusiaczzek1988 miłego podglądania chłopaków i samych dobrych wiadomości

Po dzisiejszej wizycie wszystko dobrze, pani doktor zadowolona i mamusia też :-)
Dzieciaki maja juz prawie po 1kg, bardzo ładnie rosną, szyjka długa koło 5cm, twarda i zamknięta.

Ostatnia edycja:
Na wizycie zawsze przeprasza, ze cos mu nie działa i ze pozmieniało itd [emoji6] czyli to jego nie bedzie? Teraz to ja sie zdenerwowałam [emoji15]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Sama sie zdziwiłam, gdy pierwszego dnia po dostaniu @ dzwoniłam i chciałam wizyte u Piotrusia umawiać, a tu się dowiaduję, że go nie będzie w piątek i poniedziałek, a w czwartki przecież nie pracuje. Poza tym o weekend zahaczam, więc 5 dni w plecy.

Kredko,
Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)
  • Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr
  • w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr
Leukocyty to komórki, które powstają w szpiku kostnym i w tkance limfatycznej. Występuje pięć rodzajów tych komórek. Są to: neutrofile, eozynofile, bazocyty, monocyty i limfocyty. Główną funkcją leukocytów jest obrona organizmu przed mikroorganizmami chorobotwórczymi. W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym.

kapito ?;)
Czyli ze w porzadku?
A ta urea?

reklama
Do góry