reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
1504812807-aaaaaa.jpeg
1504812817-aaaaaa.jpeg

Ale cudooooo!!! Super!

Tak mi mój gin zalecił żeby właśnie uniknąć infekcji, podrażnień. Destino również takie zalecenia od swojego ginekologa.
Tak samo dobrze się wchłania a omijasz możliwość podrażnienia mocno umówionej pochwy.
Cos slyszalam podobnego juz tu na forum. Misis dopytaj swojego lekarza.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana ja przy stymulacji chodzilam do 3 lekarzy bo albo tylko jeden mial dyzur albo moj na urlopie albo cos. Nawet punkcje robil mi jeden a na wiz po punkcji bylam u innego, luzik :) powinni miec dograne info w systemie:)
I nie byłaś niezadowolona z tego faktu? Bo ja zaraz się denerwuje takimi rzeczami. Wolałabym do jednego lekarza ze wszystkim chodzić. Nie jest takie łatwe przekonać sie i zawierzyc kolejnej osobie w tak delikatnych sprawach.

hmmm... więc u mnie ani tak ani srak...
dzisiaj 11dpt wynik 265... (9dpt - 149, 7dpt - 82)
wychodzi przyrost 77%, poprzednio 81%... (a z tego pierwszego labo 6-8dpt był 103%)
TAK - wiem, że w normie ale mimo to gówniany jak dla mnie. Na tak wczesnym etapie nie powinien aż tak spadać :( nie wiem co myśleć ale przynajmniej przestałam fiksować - może przez to, że umówiłam się na wizytę na pon. Myślałam, żeby zadzwonić do kliniki ale dziś mój doktorek już nie przyjmuje.

Dobrze bedzie [emoji6] ale pon to moze trochę wcześnie? Ponoć od 1000 cos widać, żebyś potem znowu sie nie stresowała, ze nic nie ma [emoji6]

Oj DziewcZyny chciałabym w to wierzyć ze sie udało.....poplakalam chwilkę... I poczekam do pon i zobaczymy.. . Dzosasia a skąd wiedziałaś że mam sikaCze heheh miala m na myśli zrobić Ale wiem że tj bez sensu... więc się powstrzymam...

Trzymamy kciuki, nie ma sensu sie smutasic jak jeszcze wszystko moze sie zdążyć [emoji6]

Ja transfer miałam 19 sierpnia, i w 7dpt robiłam betę i 6.52 wyszła, potem w innym laboratorium zrobiłam i zero była... Odstawilam leki i okresu nie było, więc napisałam maila do pani dr i kazała zrobić betę, zrobiłam test w domu, bo miałam. Jutro beta

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Wow!!

Ale by byly jaja jakby w tym labo faktycznie pomylili probki i by jakiemus facetowi ciaza wyszla:laugh2:

Ale to trochę słabe bo gdyby była na sztucznym to zatrzymałaby zdrowa ciąże [emoji15] jeśli tak jest

Właśnie przełożyłam wizytę na 13 września czyli to będzie mój 11 dzień cyklu. Tak się nieszczęśliwie składa, że mojego lekarza nie będzie w klinice ani 14 bo nie ma wizyt w tym dniu, ani 15 września bo nieobecny ma być, 16 i 17 przypada na weekened, więc też odpada,18 września też ma być nieobecny nie wiem z jakiego powodu. Strasznie mnie to wszystko zdenerwowało.

Dlatego pewnie kazał Ci przyjść pózniej... u kogo będziesz? A kto ma wolne? [emoji12] ja ide 12.09 do dr L.

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Ostatnia edycja:
Właśnie przełożyłam wizytę na 13 września czyli to będzie mój 11 dzień cyklu. Tak się nieszczęśliwie składa, że mojego lekarza nie będzie w klinice ani 14 bo nie ma wizyt w tym dniu, ani 15 września bo nieobecny ma być, 16 i 17 przypada na weekened, więc też odpada,18 września też ma być nieobecny nie wiem z jakiego powodu. Strasznie mnie to wszystko zdenerwowało.
Kurcze to ja sama nie wiem mi wypadnie pierwsza echografia 20dc.Zobaczymy co mi powie kazali tylko zmieniac plastry z estradiolem 2x w tygodniu.

Ja już po punkcji. Zebrali 11 komórek ale jeszcze nic nie wiem dokładniej. Będę w po i3dzialek dzwonić. Dziewczyny z invimed poznan- dzwońcie przez infolinię czy macie nr do nich do Recepcji? a może lekarza? A i w zeszłym roku miałam pobrane 7 komórek to tak nie bolało jak dziś:/ no nic niech się teraz dziela bo ostatnio to jakaś zła moc panuje...

Agnies znowu gratuluję:*

A i reszcie też powodzenia
dżoasia- Przecież musi wkoncu zawiesić słońce. Musi i już:) trzymam ✊✊✊✊

Ładny wynik :)

Dobrze bedzie [emoji6] ale pon to moze trochę wcześnie? Ponoć od 1000 cos widać, żebyś potem znowu sie nie stresowała, ze nic nie ma [emoji6]

Trzymamy kciuki, nie ma sensu sie smutasic jak jeszcze wszystko moze sie zdążyć [emoji6]

Wow!!

Ale to trochę słabe bo gdyby była na sztucznym to zatrzymałaby zdrowa ciąże [emoji15] jeśli tak jest

Dlatego pewnie kazał Ci przyjść pózniej... u kogo będziesz? A kto ma wolne? [emoji12] ja ide 12.09 do dr L.

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ja też u dr L...jeśli myślimy o tej samej osobie. Wiadomo, że mają prawo do wolnego, ale mógł mnie uprzedzić jak byłam na wizycie poprzedniej, a nie kazać umawiać wizyte miedzy 11 a 13 d.c. kiedy go nie będzie.

reklama
I nie byłaś niezadowolona z tego faktu? Bo ja zaraz się denerwuje takimi rzeczami. Wolałabym do jednego lekarza ze wszystkim chodzić. Nie jest takie łatwe przekonać sie i zawierzyc kolejnej osobie w tak delikatnych sprawach.
A co, mialam sie obrazic i przestac sie kluc? :) z drugiej strony co 3 glowy to nie jedna :D nie wiem jak w innych klinikach ale u mnie maja taki system ze jak przychodze na wiz to na recepcji odznaczaja ze przyszlam, lekarz wie ze juz czekam wiec nie wola w ciemno i notatki z wiz widza polozne w gabinecie obok wiec wiedza jakie badania pobrac lub jakie dokumenty przygotowac itp. I znowu babki na recepcji wiedza co bylo robione i ile mam zaplacic. Wiec i kazdy lekarz wie co i jak bo ma dostep do kartoteki. Mi to nie przeszkadzalo zbytnio. Zreszta lekarz jaki by nie byl - tez czlowiek i ma zycie prywatne, szkolenia, konferencje itp.

Do góry