reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeżeli naprawdę tak myślisz, to musisz się pogodzić z tym, że do komuni nie pójdziesz, bo żaden ksiądz nie ma prawa dać Ci rozgrzeszenia, chyba że okażesz żal, a raczej nikt kto przejdzie tak cholernie ciężka drogę jaką jest in vitro, nie powie nigdy, że żałuję że ma dziecko (a zgodnie z kościołem powinien się pogodzić z ? wolą Bożą i brakiem potomstwa).
Morderstwa, gwałty, kradzieże były za czasu Chrystusa, więc jego nauki mogły się do nich odnosić. Wytyczne co do in vitro to wymysł ludzki. Takie jest moje zdanie.
Ja czytalam w internetach ze wlasnie jak zalujesz metody ktora wybralas (?!) to rozgrzeszenie dostaniesz. Nie mozna zalowac tego ze ma sie dziecko ale tego w jaki sposob zostalo poczete. Tylko ze nikt z nich nie rozumie ze (przynajmniej wiekszosc ktora "wybiera" ta metode jest do niej niejako zmuszona - tak jak my tutaj. Ja caly czas zaluje ze musze przez to przechodzic sle pragnienie macierzynstwa jakim w koncu obdarzyl mnie sam Bog jest silniejsze. Tylko nie wiem co jesli urodze dziecko i bede chciala go ochrzcic - owszem zaluje metody ale mam jeszcze mrozaki wiec po katolicku jesli zdrowie dopisze to matka powinna urodzic swoje dzieci. A na spowiedzi trzeba obiecac postanowienie poprawy - czyli jedno wyklucza drugie. Takie bledne kolo

reklama
Dziewczyny w którym dniu cyklu przypadał Wam transfer w przypadku criotransferu na sztucznum cyklu? Waham się czy nie zmienic terminu wizyty kontrolnej, bo pierwotnie pierwsza wizyta miała być u mnie w 17 dniu cyklu. Biorę już leki encorton estrofem i acard. Mam dwa mrożaczki i tyle lekarz chce podać. Chciałabym aby wszystko było dobrze i zostały ze mną. Pisałam do lekarza i odpisał że cytuje "powinno byc ok bo to nie jest Pani naturalny cykl" Czy to znaczy że go można wydłużać tymi lekami?
Ja miałam 18dc na cyklu sztucznym.A od 2dc przyjmowanie leków własnie acard,encorton,progynove po wizycie i USG doszły mi kolejne duphaston i luteina I umawianie transferu i to było własnie 18dc i transfer mrozaczka

A inny doktor? Koordynator?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma u nas kogos jak koordynator, inny doktor... hmm moge trafic na zięcia mojego dr ale dziada tak nie lubie ze masakra - pecha mi przynosi wiec nie bede ryzykowac!!! Oczywiscie - jakzeby inaczej (za wariatke juz mnie macie wiec gorzej juz byc nie ma ze:p) ,w niedziele ide upuscic z zyly jeszcze raz

Nie ma u nas kogos jak koordynator, inny doktor... hmm moge trafic na zięcia mojego dr ale dziada tak nie lubie ze masakra - pecha mi przynosi wiec nie bede ryzykowac!!! Oczywiscie - jakzeby inaczej (za wariatke juz mnie macie wiec gorzej juz byc nie ma ze:p) ,w niedziele ide upuscic z zyly jeszcze raz
A idz. Jesli bedzie ci po tym lepiej ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

mi kiedys ksiadz powiedzial,ze gdyby nie bylo Boga,nie bylo by in vitro...
Tez do tego doszlam - jak bylam na mszy w nd Milosierdzia Bozego - o mszy nie mialam zielonego pojecia bo siedzialam w kacie i ryczalam przed procedura ale potem ogarnela mnie taka mysl ze to Bog daje lekarzom i embriologom dar madrosci. A gdybysmy podchodzily do in vitro zeby sobie np wybrac plec, kolor oczu czy tym podobne u dziecka to wtedy bylby grzech. My to robimy po to zeby niejako spelnic obietnice ze slubu - chcemy byc rodzicami o od Boga to pragnienie pochodzi. Tylko dalej nie wiem co z ta spowiedzia :p moze kiedys trafie na zayebystego ksiedza ktory to zrozumie :)

Dziewczyny w którym dniu cyklu przypadał Wam transfer w przypadku criotransferu na sztucznum cyklu? Waham się czy nie zmienic terminu wizyty kontrolnej, bo pierwotnie pierwsza wizyta miała być u mnie w 17 dniu cyklu. Biorę już leki encorton estrofem i acard. Mam dwa mrożaczki i tyle lekarz chce podać. Chciałabym aby wszystko było dobrze i zostały ze mną. Pisałam do lekarza i odpisał że cytuje "powinno byc ok bo to nie jest Pani naturalny cykl" Czy to znaczy że go można wydłużać tymi lekami?
Ja miałam zawsze wizyte tak miedzy 9 a 12 dc-tak kazal przychodzic lekarz. Jak endometrium bylo ok to od nastepnego dnis brałam juz pozostale leki lutinus, duphaston, fragmin a transfer miedzy 15 a 17 dc

hmmm... więc u mnie ani tak ani srak...
dzisiaj 11dpt wynik 265... (9dpt - 149, 7dpt - 82)
wychodzi przyrost 77%, poprzednio 81%... (a z tego pierwszego labo 6-8dpt był 103%)
TAK - wiem, że w normie ale mimo to gówniany jak dla mnie. Na tak wczesnym etapie nie powinien aż tak spadać :( nie wiem co myśleć ale przynajmniej przestałam fiksować - może przez to, że umówiłam się na wizytę na pon. Myślałam, żeby zadzwonić do kliniki ale dziś mój doktorek już nie przyjmuje.

Dobrze, że nie fiksujesz, bo nie zostaje Ci nic innego jak grzecznie czekać na usg i to nie w poniedziałek, chyba że nastepny :)
Mi panie w lab mówiły, że często miewają babeczki, którym beta kapie ino ino i są z tego zdrowe ciążę i zdrowe dzieci :)
Tak więc nie pal, nie pij, oszczędzaj się bo jesteś w ciąży :)
Ps. Nie wiem czy doczytałaś, ale masz już umówione dwa spotkania przy czekoladzie w najbliższym czasie :)

reklama
@Agnieś191 Ty kochana miałaś crio możesz mi napisać jak to wyglądało i dr Czecha też do niego chodzę i w razie porażki chciałabym już wiedzieć.... jakie leki jakie koszta itd.... z góry dZiękuję..
Nie nastawiaj się na porażkę. Ja miałam crio bo groziła mi hiperka, a więc to moj pierwszy transfer. Płaciłam 1100 za zamrożenie 6jajeczek i 800 za zarodki, w dzien crio zapłaciłam 1400 za transfer. Szłam sztucznym i biore estrofem, duphaston, luteine.

Do góry