reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

hmmm... więc u mnie ani tak ani srak...
dzisiaj 11dpt wynik 265... (9dpt - 149, 7dpt - 82)
wychodzi przyrost 77%, poprzednio 81%... (a z tego pierwszego labo 6-8dpt był 103%)
TAK - wiem, że w normie ale mimo to gówniany jak dla mnie. Na tak wczesnym etapie nie powinien aż tak spadać :( nie wiem co myśleć ale przynajmniej przestałam fiksować - może przez to, że umówiłam się na wizytę na pon. Myślałam, żeby zadzwonić do kliniki ale dziś mój doktorek już nie przyjmuje.

Moim zdaniem jest Ok! Rozumiem ze sie denerwujesz, masz prawo po takich przeżyciach, ale ja jestem pełna nadzieji ze bedzie Ok!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oficjalne stanowisko kościoła jest. Reprezentuje je papież. Powstały dwa dokumenty, które pośrednio dotyczą invitro: „Donum vitae” i „Evangelium vitae”, z których wynika, że Kościół In Vitro nie dopuszcza.

Ja się generalnie raczej nie zgadzam ze stanowiskiem, że albo się coś uważa za grzech i wtedy grzechem jest, albo nie i wtedy nie. Wg mnie jeżeli uważa się za wyznawcę jakiejś religii to trzeba podążać za jej zasadami mimo, że są niewygodne. Bo idąc tropem "wyborów" to ja mogę uznać, że grzechem nie jest kogoś zastrzelić. I tzn, że nie mam grzechu i mam się nie spowiadać?

Serio moja wiara jest daleka od gorliwej. Raczej jestem wątpiąca niż wierząca. Ale chciałabym ochrzcić dziecko i np bez spowiedzi nie wyobrażam sobie iść do komunii. A nie iść do komunii na chrzcie własnego dziecka?

Jeżeli naprawdę tak myślisz, to musisz się pogodzić z tym, że do komuni nie pójdziesz, bo żaden ksiądz nie ma prawa dać Ci rozgrzeszenia, chyba że okażesz żal, a raczej nikt kto przejdzie tak cholernie ciężka drogę jaką jest in vitro, nie powie nigdy, że żałuję że ma dziecko (a zgodnie z kościołem powinien się pogodzić z ? wolą Bożą i brakiem potomstwa).
Morderstwa, gwałty, kradzieże były za czasu Chrystusa, więc jego nauki mogły się do nich odnosić. Wytyczne co do in vitro to wymysł ludzki. Takie jest moje zdanie.

wychodzi przyrost 77%, poprzednio 81%... (a z tego pierwszego labo 6-8dpt był 103%)
TAK - wiem, że w normie ale mimo to gówniany jak dla mnie. Na tak wczesnym etapie nie powinien aż tak spadać :( nie wiem co myśleć ale przynajmniej przestałam fiksować - może przez to, że umówiłam się na wizytę na pon. Myślałam, żeby zadzwonić do kliniki ale dziś mój doktorek już nie przyjmuje.
No kochana, 11dpt jest ładnie! 3cyferki! I przyrost też Ok!

Hej dziewuchy! Jak tam? Co tam? Nie było mnie prawie całe wakacje na forum, zerkam w kalendarz, a tam ostatnia z porodem @dreamscometrue jak była, tak i jest. Ech... Czy to znaczy, że żadnej się nie udalo? Czy kalendarz nie uzupełniony ?
Wiecej porodowo sie pisze na ciezarowkach po ivf. Ale nadal chetnie uzupelnie kalendarz o porody jesli ktos chce :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Boże to mnie przeraziłaś. A ja mam tam sie dopiero pojawić pierwszy raz w 17 dniu cyklu. Czy ten lekarz wie co robi :oo2:
Kochana jak mnie cos niepokoi to dzwonie i sie umawiam na wizyte - bule te dwie stowki ale przynajmniej wiem co jest grane. Z gabinetu cie nie wyrzuci:) ja mialam crio w 19dc a od 15dc bralam progesteron

A inny doktor? Koordynator?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia,to jest 11dpt!!!!super wynik.

Fajnie ze masz wizytę w poniedziałek, mam nadzieję ze czegoś się dowiesz.

reklama
Jeżeli naprawdę tak myślisz, to musisz się pogodzić z tym, że do komuni nie pójdziesz, bo żaden ksiądz nie ma prawa dać Ci rozgrzeszenia, chyba że okażesz żal, a raczej nikt kto przejdzie tak cholernie ciężka drogę jaką jest in vitro, nie powie nigdy, że żałuję że ma dziecko (a zgodnie z kościołem powinien się pogodzić z ? wolą Bożą i brakiem potomstwa).
Morderstwa, gwałty, kradzieże były za czasu Chrystusa, więc jego nauki mogły się do nich odnosić. Wytyczne co do in vitro to wymysł ludzki. Takie jest moje zdanie.
mi kiedys ksiadz powiedzial,ze gdyby nie bylo Boga,nie bylo by in vitro...

Do góry