reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A kurierem pod warszawe?? Ja też lubię pyszności.

Kurcze dziewczyny jakoś zlot u dżowasi musimy zrobić, bo tak nam opowiada o takich pysznościach, że aż zazdrosna jestem i ślinka mi cieknie i w ogóle. Ja mogę piwo bezalkoholowe przynieść :D:D
No co poradzę :D Lubię pichcić. Tylko w sumie mam tragicznie małą kuchnię i to jest największy ból :( Jak chcecie to wpadajcie tylko z uprzedzeniem bo mam skłonności do wczesnego niewstawania :D:D:D

reklama
Tez czytalam, ze transfer na sztucznym jest ok 19dc. Moze i w moim przypadku tak bedzie. Pierwszy krio mialam na naturalnym, wiec porownania nie mam. Nie mieszkam w PL a tutaj troche ciezko z uzyskaniem szczegolowych informacji od lekarza. Rozmowa z pielegniarkami glownie polega na tym, ze jesli jest cos zalecane przez lekarza to tak ma byc. Podobnie wyglada z ustalaniem usg. Nie wiem jak to jest w przydadku tych plamien, wiec na pewno zadzwonie.
Hope,
moze i byc 26 dc.Ja mialam i w 16,19,23 dc podstawa zeby endo sie zgadzalo. O te plamienia sie koniecznie zapytaj bo normalne to to raczej nie jest.Nigdy czegos takiego nie miala,ale ....kiedy zostaje zaklocony cykl miesiaczkowy z powodu zbyt duzej ilosci hormonow,tworza sie zakrzepy,moze to ma z tym cos wspolnego?
Plamienia wystepuja tez z powodu nieprawidlowego endo albo zbyt cienkiego. Moze masz za male dawki E2 ?Trudno powiedziec,ale nie zapominajmy ze przez te wszystkie hormony ,zostaja zaburzony naturalny cykl i podejrzewam ze takie krotkie plamienia moga byc wlasnie tego efektem koncowym.
Bladze we mgle ,ale moze to ma jakis sens...;););)

Coraz mniej w to wierzę :no2:
Choć tak bardzo bym tego chciała....
Sylvia jeżeli masz środki i amh które pozwoli wychodowac kolejne jajeczka to bedzie dobrze! Wiele z nas zaczyna po kilka razy wszystko od nowa.. Po każdej porażce jest chwila podłamania, ale potem nie wiadomo skąd znajdują się nowe sił do walki. Zresztą ta komórka jeszcze może dać radę! Trzymam kciuki!

@Hope

no to ewidentnie wina lekarzy, można się wkurzyć...będziesz podchodzić do kolejnej stymulacji? kiedy Ci odpowiedzą co z tą jedną komórką? jutro pewnie co ?
Mają jutro dzwonić....ale nie dają dużej szansy...
Tak zacznę od zera , ale mówił że potrzeba przerwy 3 m licząc od następnego cyklu...
Czuję się na maxa oszukana mam program 2+1 i właśnie szlag strzelił 1 próbę (gratis) ... Jak lekarz z takim doświadczeniem mógł popełnić taki błąd...lecze się u nich już ponad rok miałam 3 inseminację .... Widzą podejrzenie PCO( amh11 i wygląd jajników na nie wskazuje ale moja budowa ciała nie bo jestem szczupłą osoba i mój jedyny problem z hormonami to prolaktyna a nie testosteron....) I prolaktynemia czy jak tam to się zwie...( Niby opanowana i trzymana w ryzach przez leki z ponad 40 zeszła do mniej niż 2) a i z tarczycę mam ok choć podczas stymulacji i tak zapobiegawczo dostałam eutyrox....

Hope,
moze i byc 26 dc.Ja mialam i w 16,19,23 dc podstawa zeby endo sie zgadzalo. O te plamienia sie koniecznie zapytaj bo normalne to to raczej nie jest.Nigdy czegos takiego nie miala,ale ....kiedy zostaje zaklocony cykl miesiaczkowy z powodu zbyt duzej ilosci hormonow,tworza sie zakrzepy,moze to ma z tym cos wspolnego?
Plamienia wystepuja tez z powodu nieprawidlowego endo albo zbyt cienkiego. Moze masz za male dawki E2 ?Trudno powiedziec,ale nie zapominajmy ze przez te wszystkie hormony ,zostaja zaburzony naturalny cykl i podejrzewam ze takie krotkie plamienia moga byc wlasnie tego efektem koncowym.
Bladze we mgle ,ale moze to ma jakis sens...;););)
ja po transferze pytałam jeszcze położnej o te plamienia do doktorek chyba udawał, że nie słyszy pytania... nie wiem ale od niego nie uzyskałam odp... Ona mówiła, że tak niby może się zdarzyć ale jakoś nie byłam przekonana... Chociaż efekt końcowy jest jak narazie zadowalający :)

Sylvia jeżeli masz środki i amh które pozwoli wychodowac kolejne jajeczka to bedzie dobrze! Wiele z nas zaczyna po kilka razy wszystko od nowa.. Po każdej porażce jest chwila podłamania, ale potem nie wiadomo skąd znajdują się nowe sił do walki. Zresztą ta komórka jeszcze może dać radę! Trzymam kciuki!
Mam program 2+1 więc 2 próby mi zostały a AMH 11. Będę walczyć.
Dziewczyny nawet nie umiem opisać jak bardzo bym chciała aby zarodek ruszył i nadrobił. Mieć choć szansę dokonać transferu.

reklama
Nie.
Mam lekka hiperke
A dwa zarodek bardzo mało się podzielił i nie ma z czego robić transferu bo taki transfer nie ma sensu. Słowa embriolog. Zresztą powiedziała że cuda się zdarzają i jeśli nadrobi to go zamroża i wtedy niby gdy go rozmroża to on będzie w tym samym stadium. Ale tutaj będzie ciężko o cud. Jest 4 doba a on dopiero zrobił 3 podział....

Sylvia b. mi przykro ,jakiego masz wk***a nie chce nawet wiedziec. Przypomina mi sie nasza dyskusja z soboty,odnosnie zlego protokolu :(:(:(oprocz PCOS, co jest jeszcze zdiagnozowane u Was ? wchodzi w rachube u was adopcja komorek? bo mozliwe ,ze sytuacja bedzie sie powtarzac...oczywiscie trzeba jeszcze pare stymulacji zrobic ,zeby sie przekonac.Czasem tak jest ,ze cokolwiek robisz ,komorki sa do niczego.I nikt nie wie dlaczego.:(

Do góry