a czosenk wczesniej podsmazyc? czy surowy ?hmmmm...
makaron ryżowy nitki (przyg ja na opakowaniu a potem pokroić na krótsze kawałki) to tego pieczony kurczaczek (może być feta), gotowany kalafior, ogórek, rzodkiewka, duuuużo koperku, czosnek i jogurt grecki (sól, pieprz, sok z cytryny do smaku) - wychodzi taka świeża, wiosenna sałateczka
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Może leniuszek jest Będziemy mu kibicować dalej!!!Mam program 2+1 więc 2 próby mi zostały a AMH 11. Będę walczyć.
Dziewczyny nawet nie umiem opisać jak bardzo bym chciała aby zarodek ruszył i nadrobił. Mieć choć szansę dokonać transferu.
dżoasia
surowy! tylko kurczaka upiec pokrojonego, makaron przyg jak na opakowaniu, kalafiora ugotować a reszta na surowoa czosenk wczesniej podsmazyc? czy surowy ?
Sylvia00
Ja nie mam diagnozy PCO tylko podejrzenie a jedyne co wiem na pewno to że prolaktyna była ponad 40 ale już dawno spadła do mniej niż 2 także ten problem zazegnałam i aby nie wrócił nadal biorę leki. Po za tym wszystko ok, nasienie ok. Ponoć to wina złej stymulacji i zapewniali że będzie następnym razem lepiej z komórkami a i punkcja była za wcześnie ....Sylvia b. mi przykro ,jakiego masz wk***a nie chce nawet wiedziec. Przypomina mi sie nasza dyskusja z soboty,odnosnie zlego protokolu oprocz PCOS, co jest jeszcze zdiagnozowane u Was ? wchodzi w rachube u was adopcja komorek? bo mozliwe ,ze sytuacja bedzie sie powtarzac...oczywiscie trzeba jeszcze pare stymulacji zrobic ,zeby sie przekonac.Czasem tak jest ,ze cokolwiek robisz ,komorki sa do niczego.I nikt nie wie dlaczego.
Adopcja nie wchodzi w grę jak na razie... Gdyż to pierwsze podejście błąd lekarzy...i moja nadzieja na lepsze drugie podejście a i mój Mąż cytuje ' ja nie chcę mieć dziecka z inną baba' więc nie myślę o tym.
annemarie
czyli mozliwe mialam racje, teraz ja sie wkurzylam.Pytałam go o badania to powiedział że to nie jest kwestia badań bo jestem młodą kobietą i powinnam być w normalnej ciąży. To jest kwestia ryzyka jakie podejmuje lekarz a każdy z nich ma inny próg tego ryzyka (większy, mniejszy)... Badana się robi gdy pomimo transferów ciąży nie ma....
Czyli zasugerował że miałam zły protokół ( krótki z antagonista), a embriolog mówiła że być może punkcja została wykonana za wcześnie i nawet nie mogła komórek przechowac w inkubatorze aby dojrzały bo były tak słabo rozwinięte...
Dodam tylko że stymulację robił dr M a punkcję i rozmowa po była z dr G gdyż drM ma urlop...
Nawet jesli nie masz PCOS,to twoje AMH wskazuje na mega duze rezerwy i moim zdanie to bym juz powod ,zeby dlugi robic. Przypilnuj ich nastepnym razem.
Ostatnia edycja:
annemarie
Ja nie mam diagnozy PCO tylko podejrzenie a jedyne co wiem na pewno to że prolaktyna była ponad 40 ale już dawno spadła do mniej niż 2 także ten problem zazegnałam i aby nie wrócił nadal biorę leki. Po za tym wszystko ok, nasienie ok. Ponoć to wina złej stymulacji i zapewniali że będzie następnym razem lepiej z komórkami a i punkcja była za wcześnie ....
Adopcja nie wchodzi w grę jak na razie... Gdyż to pierwsze podejście błąd lekarzy...i moja nadzieja na lepsze drugie podejście a i mój Mąż cytuje ' ja nie chcę mieć dziecka z inną baba' więc nie myślę o tym.
Sylwia,jesli jasno mowia ,ze dali doopy ,to powinni tera partycypowac w kosztach.Szczerze bym im to powiedziala
Sylvia00
Tak, teraz idę do Ciebie na stymulacjeczyli od poczatku mialam racje, teraz ja sie wkurzylam
Sylvia00
Oni podejrzewają a nie się przyznają.... Nie mam siły....Sylwia,jesli jasno mowia ,ze dali doopy ,to powinni tera partycypowac w kosztach.Szczerze bym im to powiedziala
hope322
Jeszcze nie wiem kiedy mam zaczac brac progesteron. Zapomialam o wszystko wypytac przy skanie kontrolnym przed rozpoczeciem procedury.( jestem po cc) Zawsze pytania mi sie nasuwaja dopiero po wizycie :/pytaj, pytaj, bo szkoda cyklu. A przed transferem kilka dni wczesniej trzeba brac już progesteron więc dlatego ten 17dc wydaje mi się trochę późno
reklama
Podziel się: