reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hope,
moze i byc 26 dc.Ja mialam i w 16,19,23 dc podstawa zeby endo sie zgadzalo. O te plamienia sie koniecznie zapytaj bo normalne to to raczej nie jest.Nigdy czegos takiego nie miala,ale ....kiedy zostaje zaklocony cykl miesiaczkowy z powodu zbyt duzej ilosci hormonow,tworza sie zakrzepy,moze to ma z tym cos wspolnego?
Plamienia wystepuja tez z powodu nieprawidlowego endo albo zbyt cienkiego. Moze masz za male dawki E2 ?Trudno powiedziec,ale nie zapominajmy ze przez te wszystkie hormony ,zostaja zaburzony naturalny cykl i podejrzewam ze takie krotkie plamienia moga byc wlasnie tego efektem koncowym.
Bladze we mgle ,ale moze to ma jakis sens...;););)
Biore 3 tabletki po 2mg dziennie. Wydaje mi sie, ze to dosyc spora dawka. W cyklu naturalnym tez czasami zdazaja mi sie plamienia ale bardzo zadko. Cylke mam co 30-32 dni, wiec dosyc dlugie, moze dlatego termin pierszego usg kontrolnego jest taki odlegly. Mam nadzieje, ze wiedza co robia. Podobno to najlepsza klinika w kraju. Poprzednim razem na cyklu naturalnym sie udalo..

reklama
Jeszcze nie wiem kiedy mam zaczac brac progesteron. Zapomialam o wszystko wypytac przy skanie kontrolnym przed rozpoczeciem procedury.( jestem po cc) Zawsze pytania mi sie nasuwaja dopiero po wizycie :/
kochana od kiedy progesteron to wychodzi w trakcie cyklu - jak endo i hormony są ok to jest tzw okno implantacyjne - wtedy jest to traktowane jakby owulacja (choć cykl jest bezowulacyjny) - lekarz wyznacza datę transferu a ty zaczynasz brać progesteron :)

Dziewczyny mam trochę pytanie z innej beczki... czy po transferZe mogę Mamie pofarbowac włosy.. . Czy lepiej nie wdychac ??[/QUOTE ja tydzien po transferze nie uzywalam perfum , maz tez , zadnych intensywnych zapachow, do mycia tylko szare mydlo, pare dni przed transferem tez. więc ja bym nie ryzykowała

Mają jutro dzwonić....ale nie dają dużej szansy...
Tak zacznę od zera , ale mówił że potrzeba przerwy 3 m licząc od następnego cyklu...
Czuję się na maxa oszukana mam program 2+1 i właśnie szlag strzelił 1 próbę (gratis) ... Jak lekarz z takim doświadczeniem mógł popełnić taki błąd...lecze się u nich już ponad rok miałam 3 inseminację .... Widzą podejrzenie PCO( amh11 i wygląd jajników na nie wskazuje ale moja budowa ciała nie bo jestem szczupłą osoba i mój jedyny problem z hormonami to prolaktyna a nie testosteron....) I prolaktynemia czy jak tam to się zwie...( Niby opanowana i trzymana w ryzach przez leki z ponad 40 zeszła do mniej niż 2) a i z tarczycę mam ok choć podczas stymulacji i tak zapobiegawczo dostałam eutyrox....
Nie wiem dlaczego ale czasami mam wrażenie ze te 2+1 to są właśnie takie naciągane...musisz ostro zawalczyć o siebie i powiedzieć co o tym myślisz o zmarnowanej szansie i niech się porządnie wezmą za Twój przypadek

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Jeszcze nie wiem kiedy mam zaczac brac progesteron. Zapomialam o wszystko wypytac przy skanie kontrolnym przed rozpoczeciem procedury.( jestem po cc) Zawsze pytania mi sie nasuwaja dopiero po wizycie :/

Hope z progesteronem musisz zaczac jakies 6,5,albo 4 dni wczesniej ,zeby okno implantacyjne sie otworzylo.Na pewno na nastepnej wizycie Ci powiedza.

jako ciekawostka:
Badania eksperymentalne na modelach zwierzęcych wykazały, że endometrium jest przygotowane do implantacji w ściśle określonym przedziale czasowym określanym jako "okno implantacyjne", które w cyklach naturalnych obejmuje 16-22 dzień cyklu natomiast w cyklach stymulowanych egzogennymi gonadotropinami dni 16-19.

problem w tym ,ze to okno implantacyjne lubi sie przesuwac w przod i w tyl. U wielu dziewczyn ,po paru nieudanych transferach i zrobieniu ERA TEST,wyszlo to na jaw. Rozpoczyna sie szybciej brac prg albo pozniej,zalezy od wyniku i funkcjonuje:)

Ostatnia edycja:
Poza ty mżaden wstyd. Ja po 10 latach w korpo 1,5 roku temu miałam tak ze wstałam do pracy i zwymiotowałam z nerw :( poszłam tez do lekarza i stwierdziła nerwicę. tez leki midała i po 1,5 tygodniach zwolnienia okazalo sie ze jestem w ciazy. Niestety poroniłam i mysle ze moze przez to ze mialam tak zestresowane organizm. Albo przez to ze tsh w ciazy podskoczylo w gorę. Takze to ze leki bierzesz na wycieszenie emocji to akurat plus. A powiedz wizyte masz teraz 13 go - teraz pracujesz czy jestes na L4 czy jak?
U mnie to jest tak że kręgosłup mi strzelił w lipcu i od lipca jestem na zwolnieniu na kręgosłup i tak wyszło że udało sie wszystko załatwić pod koniec lipca Ale sie nie udało i mam do 13 zwolnienie na kręgosłup i wezmę dalej na kręgosłup po co maja larwy wiedzieć co sie dzieje czym mniej osób wie w robocie tym lepiej ;)

Poza ty mżaden wstyd. Ja po 10 latach w korpo 1,5 roku temu miałam tak ze wstałam do pracy i zwymiotowałam z nerw :( poszłam tez do lekarza i stwierdziła nerwicę. tez leki midała i po 1,5 tygodniach zwolnienia okazalo sie ze jestem w ciazy. Niestety poroniłam i mysle ze moze przez to ze mialam tak zestresowane organizm. Albo przez to ze tsh w ciazy podskoczylo w gorę. Takze to ze leki bierzesz na wycieszenie emocji to akurat plus. A powiedz wizyte masz teraz 13 go - teraz pracujesz czy jestes na L4 czy jak?
U mnie to jest tak że kręgosłup mi strzelił w lipcu i od lipca jestem na zwolnieniu na kręgosłup i tak wyszło że udało sie wszystko załatwić pod koniec lipca Ale sie nie udało i mam do 13 zwolnienie na kręgosłup i wezmę dalej na kręgosłup po co maja larwy wiedzieć co sie dzieje czym mniej osób wie w robocie tym lepiej ;)

Nie wiem dlaczego ale czasami mam wrażenie ze te 2+1 to są właśnie takie naciągane...musisz ostro zawalczyć o siebie i powiedzieć co o tym myślisz o zmarnowanej szansie i niech się porządnie wezmą za Twój przypadek

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Wogole dziewczyny ,musicie sie nauczyc otwierac buzie ;)u lekarza oczywiscie. Macie pytanie ,zrobcie sobie liste w domu. To wy zostawiacie tam kupe kasy i to dzieki wam plawia sie oni w luksusie a wy w kredytach:( Ja tu czesto czytam,ze nie zdazylyscie nawet sie o cos zapytac i bylo po wizycie. To jest niedopuszczalne!!!! To nie lekarz z powolania ,a zwykly biznessmen,ktory byl ginekologie poczul nosem kase ,zrobil 2 szkolenia i otworzyl klinike.
Nie dajcie sie zbywac i nie traccie zimnej krwi na wizytach,chodzi o was nie o NICH:p

reklama
Do góry