reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana a nie zaproponowali Ci transferu? Jak zarodki są słabe to czasem robią wcześniej transfer, bo zarodeczki mają teoretycznie większą szansę u mamusi jak na szkiełku...
Nie.
Mam lekka hiperke
A dwa zarodek bardzo mało się podzielił i nie ma z czego robić transferu bo taki transfer nie ma sensu. Słowa embriolog. Zresztą powiedziała że cuda się zdarzają i jeśli nadrobi to go zamroża i wtedy niby gdy go rozmroża to on będzie w tym samym stadium. Ale tutaj będzie ciężko o cud. Jest 4 doba a on dopiero zrobił 3 podział....

Tez czytalam, ze transfer na sztucznym jest ok 19dc. Moze i w moim przypadku tak bedzie. Pierwszy krio mialam na naturalnym, wiec porownania nie mam. Nie mieszkam w PL a tutaj troche ciezko z uzyskaniem szczegolowych informacji od lekarza. Rozmowa z pielegniarkami glownie polega na tym, ze jesli jest cos zalecane przez lekarza to tak ma byc. Podobnie wyglada z ustalaniem usg. Nie wiem jak to jest w przydadku tych plamien, wiec na pewno zadzwonie.
pytaj, pytaj, bo szkoda cyklu. A przed transferem kilka dni wczesniej trzeba brac już progesteron więc dlatego ten 17dc wydaje mi się trochę późno

tak się zdarza? wkurw....by mnie taka odpowiedź. nie powinno się tak zdarzać, pewnie powinnaś zrobić więcej badań... u mnie jak komórki kiepsko się dzieliły lekarka sugerowała celiakię, ale dziwne mi się to wydawało, odpuściłam temat bo jedną blastkę udało się uzyskać i jestem w ciąży, więc sama nie wiem co o tym myśleć. dużo dziewczyn tutaj ma ogromną wiedzę np @annemarie więc może Ci doradzą jak się przebadać...
Pytałam go o badania to powiedział że to nie jest kwestia badań bo jestem młodą kobietą i powinnam być w normalnej ciąży. To jest kwestia ryzyka jakie podejmuje lekarz a każdy z nich ma inny próg tego ryzyka (większy, mniejszy)... Badana się robi gdy pomimo transferów ciąży nie ma....
Czyli zasugerował że miałam zły protokół ( krótki z antagonista), a embriolog mówiła że być może punkcja została wykonana za wcześnie i nawet nie mogła komórek przechowac w inkubatorze aby dojrzały bo były tak słabo rozwinięte...
Dodam tylko że stymulację robił dr M a punkcję i rozmowa po była z dr G gdyż drM ma urlop...

@Hope
Pytałam go o badania to powiedział że to nie jest kwestia badań bo jestem młodą kobietą i powinnam być w normalnej ciąży. To jest kwestia ryzyka jakie podejmuje lekarz a każdy z nich ma inny próg tego ryzyka (większy, mniejszy)... Badana się robi gdy pomimo transferów ciąży nie ma....
Czyli zasugerował że miałam zły protokół ( krótki z antagonista), a embriolog mówiła że być może punkcja została wykonana za wcześnie i nawet nie mogła komórek przechowac w inkubatorze aby dojrzały bo były tak słabo rozwinięte...
Dodam tylko że stymulację robił dr M a punkcję i rozmowa po była z dr G gdyż drM ma urlop...
no to ewidentnie wina lekarzy, można się wkurzyć...będziesz podchodzić do kolejnej stymulacji? kiedy Ci odpowiedzą co z tą jedną komórką? jutro pewnie co ?

reklama
Na Twoim miejscu przepisałabym się do tego G ;d jak dla mnie sensownie mówi :D

Do góry