Kochana jak nie masz problemow z waga to jedz takie ilosci jak do tej pory, a wyeliminuj tylko produkty z pszenicy, owsa, zyta, jeczmienia, orkiszu. Kukurydza, gryka, proso(kasza jaglana), ryze, ziemniaki sa bezglutenowe. Uwazaj na pieczywo - czytaj sklad i wybieraj te z najkrotszym. Szczerze mowiac ja mialam w planach przy transferze stosowac bezglutenowa ale tylko troche ograniczylam gluten - pieczywo bgl mi nie wchodzi w ogole - smakuje jak pulchny papier... jak narazie wychodzi na to ze sie udalo mimo grzeszenia zwyklym pieczywem
Jak chcesz przykladowe menu to np. Sniadanie: platki kukurydziane, jaglane albo ryzowe z mlekiem, na II sniadanie salatka owocowa z jogurtem naturalnym i orzechami, na obiad moze byc cokolwiek na co masz ochote np z ziemniakami (oczywiscie jsk schabowy to np w panierce z maki kukurydzianej
), na podwieczorek zupka jarzynowa z ryzem a na kolacje jakas salatka np z komosa ryzowa albo kasza gryczana