reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kurcia,

Ananas - ponoć pomaga w zagdziezdzaniu bo zawiera bromelaine. Ale tylko 3 dni przed i do ok 3 dni po transferze i ok 2 plasterki bo więcej i dłużej tej bromelainy powoduje skurcze.

Maca - to te jakiś zdrowy składnik do jedzenia. Nie znam połączenia z ivf

Po transferze teoretycznie nie trzeba leżeć. Jest tyle samo dziewczyn którym się udało które leżały jak i tych które normalnie funkcjonowały.

Na punkcję nie można nic zapachowego, żadnych perfum, kremów pachnących, bo to złe działa na komórki jajowe jak są pobierane.
Moja kochana. Ty zawsze do mnie z pomocą :* co ja bym bez Ciebie zrobiła. Marny byłby mój los.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Julek młodszy brat Zochy.
Ja: Julek a jak robi piesek ?
Julek : hau hau
Ja: a kotek?
Julek: miauuu
Ja : a kurka ( krowa i inne zwierzątka ) zawsze trafna odpowiedz Jula
Zwierzęta się skończyły więc...
Ja: Julek ? A jak jedzie pociąg ?
Julek : jak to jak ? Normalnie PO TORACH !:laugh2:
Mądre dziecko, ciotka chciała się powymądrzać, ale młody się nie dał w maliny wpuścić :D

Ja tez znam 2 takie super anegdotki.

Koleżanki (mocno kościelna) córka tez 3 latka co chwile biegają do kościoła, kiedyś pojechałam z nimi do urzędu po paszport a tam takie duże drzwi drewniane jak do kościoła, a mała nagle w krzyk:
- O nie! Tylko nie do Bozi [emoji3][emoji23]

Innej koleżanki syn (mniej kościelna), podczas mszy taka cisza a on na cały kościół:
- Mamo co tak cicho siedzisz? PEWNIE SIE ZESRAŁAŚ.

Podobno nawet ksiądz płakał ze śmiechu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super ! Tym drugim rozlozylas mi męża na łopatki :rofl2:

Koleżanki (mocno kościelna) córka tez 3 latka co chwile biegają do kościoła, kiedyś pojechałam z nimi do urzędu po paszport a tam takie duże drzwi drewniane jak do kościoła, a mała nagle w krzyk:

Innej koleżanki syn (mniej kościelna), podczas mszy taka cisza a on na cały kościół:

Popłakałam sie:-) :)

Matko dziewczyny. Wlasnie sie zorientowalam ze ja nic nie wiem w sprawie IVF. Tzn ogolnie temat ogarniam. Ale jakie ananasy? Co to jest maca? Po transferze trzeba lezec? I czemu kosmetyki bezzapachowe?
Chyba potrzebuje jakies instrukcji dla zoltodziobow :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, najpierw wizyta w klinice. Badania i dobranie strategii - to rola lekarza. Sa rozne rodzaje protokolow - krotki, dlugi, ulrta dlugi. Zalezy co lekarz uzna za najbardziej korzystne dla ciebie. W tym czasie a nawet wczesniej zazywaj kwas foliowy i suplementy na poprawe wszystkiego co sie da np ja lepsze jajka. Jak sie juz poklujesz na tyle ze jajka beda ok to bedzie punkcja zaplafnianie komorek i transfer zarodkow. Jak zarodkow bedzie wiecej to sie je mrozi. Wino i wszelkiego rodzaju orzechy, tluste ryby, olej z wiesiolka - to najlepiej od poczatku cyklu w ktorym jest stymulacja do transferu. 3dni przed i 3 dni po transferze prawie wszystkie tu zajadamy po ok 2 plastry ananasa dziennie, ktory ma ulatwic ponoc implantacje zarodka. Kosmetyki bezzapachowe - najlepiej juz do punkcji a napewno 2-4dni przed i po transferze bo Kropki nie lubia zapachow. Pytaj zawsze na biezaco - tu sie caly czad te info przewijaja :)

You made my day!!!

reklama
Kurcia,

Ananas - ponoć pomaga w zagdziezdzaniu bo zawiera bromelaine. Ale tylko 3 dni przed i do ok 3 dni po transferze i ok 2 plasterki bo więcej i dłużej tej bromelainy powoduje skurcze.

Maca - to te jakiś zdrowy składnik do jedzenia. Nie znam połączenia z ivf

Po transferze teoretycznie nie trzeba leżeć. Jest tyle samo dziewczyn którym się udało które leżały jak i tych które normalnie funkcjonowały.

Na punkcję nie można nic zapachowego, żadnych perfum, kremów pachnących, bo to złe działa na komórki jajowe jak są pobierane.

Maca do peruwiański zmielony korzeń. On zawiera wiele witamin i minerałów ale co najważniejsze reguluje hormony i wpływa na wzrost płodności zarówno u kobiet jak i męższczyzn. Dodatkowo wpływa rownież bardzo korzystnie ma wzrost endo. Co mogę potwierdzic bo zanim zaczęłam brać dochodziło max do 6mm, a teraz i nawet 12 sie pojawia [emoji3]

Do góry