reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy z mialyscie tak, że piszę stosunku pojawiło się lekkie plamienie? Właśnie teraz wyszłam z łazienki i na chusteczce zobaczyłam czerwona krew. Niewiele ale jednak. Nie mam żadnych innych objawów. Nic mnie nie boli. Co mam robić? Nie zadzwonię rzeczoznawca przed 24 do Pani dr :( Przyznam, że trochę się wystraszylam ale podobno wewnątrz jest duże ukrwienie a i głęboka penetracja mogła se przyczynić... dzisiaj rano robiłam bete i jest ponad 117 tysięcy. Przypomnę, że teraz jest 7.5 tygodnia ciąży. Wizytę zaplanowaną u pani dr mam jutro na 15.50. Mogę poczekać? Jak myślicie?
a wlasnie, jak to jest z przytulaskami? wolno czy nie? ja meza trzymam na dystans i boje sie nawet o tym pomyslecl od razu mam w glowie czarne mysli.

reklama
To się nazywa połączenie Ivf z PGD . Robi się to przy badaniu genetycznym zarodków i można wtedy poznać płeć . Trzeba za to słono zapłacić i robi to kilka klinik w Polsce .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Robia ale nie nie mozesz wybrac czy chcesz zarodek dziewczynke czy chłopca .....
Nie taki cel tego badania

Dziewczyny mam dylemat. Na dziś miałam umówioną wizytę u lekarza (beta przyrasta 25% na dwa dni). A wczoraj zaczęłam krwawić. Zadzwoniłam do dr i kazała odstawić leki. Ale potem krwawienie ustało a dziś to już nawet skurczy nie mam. I nie wiem czy mam jednak wrócić do leków? Poradźcie coś (tylko bez mydlenia oczu).
Wieczorem wzięłam się za sprzątanie garażu i teraz nie wiem czy to nie od tego to chwilowe krwawienie.

Dziewczyny czy z mialyscie tak, że piszę stosunku pojawiło się lekkie plamienie? Właśnie teraz wyszłam z łazienki i na chusteczce zobaczyłam czerwona krew. Niewiele ale jednak. Nie mam żadnych innych objawów. Nic mnie nie boli. Co mam robić? Nie zadzwonię rzeczoznawca przed 24 do Pani dr :( Przyznam, że trochę się wystraszylam ale podobno wewnątrz jest duże ukrwienie a i głęboka penetracja mogła se przyczynić... dzisiaj rano robiłam bete i jest ponad 117 tysięcy. Przypomnę, że teraz jest 7.5 tygodnia ciąży. Wizytę zaplanowaną u pani dr mam jutro na 15.50. Mogę poczekać? Jak myślicie?
U mnie dzisiaj 11+5 i dalej czekamy ze współżyciem, mimo, że lekarz nie widzi przeciwwskazań. Myślę, że lepiej abyście narazie sobie odpuscili. ..chociaż do 2 trymestru. A ja bym mimo wszystko zadzwoniła do lekarza.

Kochana ja leczylam.bakterie u 3 ginekologiw i za każdym razem moj maz dostawał ten sam antybiotyk co ja i zakaz sexu. Raz mialam nawet pałeczkę zapalenia pluc-juz nie pamietam.jak sie to nazywa dokladnie i jak lekarka zobaczyla moj wymaz ti pobrala jeszcze raz tylko z kanału szyjki. Wyszlo mi to samo w bardzo duzych ilościach i na to mielismy po 4.opakowania antybiotyku. Ja przez 8 miesiecy jadlam antybiotyk za antybiotykiem.i uspokoilo sie to jak zaczelam lykac i aplikowac provag i invag, kupowalam tez zele do mycia z tej firmy
Klebsiella pneumonie pewnie tez to mialam w ciąży, dwa antybiotyki na to wzięłam

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Tak po stosunku moze wystąpić plamienie w ciąży

U mnie dzisiaj 11+5 i dalej czekamy ze współżyciem, mimo, że lekarz nie widzi przeciwwskazań. Myślę, że lepiej abyście narazie sobie odpuscili. ..chociaż do 2 trymestru. A ja bym mimo wszystko zadzwoniła do lekarza.
W II trymestrze to dopiero się nie chce bzykac (nam) jak Mała juz fika w brzuchu[emoji23]

Klebsiella pneumonie pewnie tez to mialam w ciąży, dwa antybiotyki na to wzięłam

Też wlasnie miałam ta bakterie wyszła mi dopiero w posiewie w moczu w zwykłym badaniu moczu nie wyszło nic. Prawdopodobnie zaraziłam się w szpitalu jak mi cewnik zakładali bo podobno to typowa właśnie bakteria szpitalna... Jak już doszliśmy do tego co jest przyczyną ciągle nawracającej infekcji dróg moczowych to ja dostałam jakieś specjalnie w aptece robione leki a mój facet dostał antybiotyk z amoksycylina...ale to pani doktor od razu powiedziała że to trzeba razem się przeleczyc bo co z tego za ja pozbędę się bakterii jak mój mąż ja ciągle będzie miał.
Także w takich przypadkach trzeba leczyć się razem.

Dziewczyny mam dylemat. Na dziś miałam umówioną wizytę u lekarza (beta przyrasta 25% na dwa dni). A wczoraj zaczęłam krwawić. Zadzwoniłam do dr i kazała odstawić leki. Ale potem krwawienie ustało a dziś to już nawet skurczy nie mam. I nie wiem czy mam jednak wrócić do leków? Poradźcie coś (tylko bez mydlenia oczu).
Wieczorem wzięłam się za sprzątanie garażu i teraz nie wiem czy to nie od tego to chwilowe krwawienie.
Ja bym jeszcze wziela. Na ktora masz wizyte?

reklama
Do góry