reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dajcie plis znak może któraś się zna - czy z tym AMH 0,29 jest jeszcze szansa czy to już masakra?

Oczywiście, że jest szansa!!!
Były tu dziewczyny z jeszcze niższymi.
Dobrze, że zmieniłaś klinikę!
Bo jak twoja dr mówiła, że to są końskie dawki to dobrze, że jej podziekowalas!
Ja miałam AMH 0.9 i jestem w invimedzie w Wawie. Do ivf przygotowywała mnie dr Karwacka (teraz ma swoją klinikę i współpracuje m.in. z Novum). Ale od pierwszej wizyty czułam, że jestem w dobrych rękach. U Lewandowskiego tez byłam wcześniej, ale mnie to siebie zraził, bo nie zauważył u mnie dwóch torbieli endometrialnych. No i juz stracił moje zaufanie. Ale podobno też jest dobrym specjalistą szczególnie od stymulacji.
Pomimo mojego AMH Pobrali mi 26 dojrzałych kom, 21 się zaplodnilo z czego 13 dotrwalo do 5 doby.
Przed stymulacja kilka miesięcy brałam przeróżne leki.
Także głowa do góry! Będzie dobrze
Zrobiłaś juz ogromny krok w przód, że zmieniłaś klinikę ☺

Ostatnia edycja:
To się nazywa połączenie Ivf z PGD . Robi się to przy badaniu genetycznym zarodków i można wtedy poznać płeć . Trzeba za to słono zapłacić i robi to kilka klinik w Polsce .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja musiałam dać zaświadczenie od genetyka że mamy wskazania do takich badań i że nie robimy tego że względu na poznanie płci. Bo tak to chyba nie wolno.

Dziewczyny czy z mialyscie tak, że piszę stosunku pojawiło się lekkie plamienie? Właśnie teraz wyszłam z łazienki i na chusteczce zobaczyłam czerwona krew. Niewiele ale jednak. Nie mam żadnych innych objawów. Nic mnie nie boli. Co mam robić? Nie zadzwonię rzeczoznawca przed 24 do Pani dr :( Przyznam, że trochę się wystraszylam ale podobno wewnątrz jest duże ukrwienie a i głęboka penetracja mogła se przyczynić... dzisiaj rano robiłam bete i jest ponad 117 tysięcy. Przypomnę, że teraz jest 7.5 tygodnia ciąży. Wizytę zaplanowaną u pani dr mam jutro na 15.50. Mogę poczekać? Jak myślicie?
Będąc w ciąży często plamilam. A po stosunku niestety bardziej. jeżeli ustalo to ok. pewnie kwestia nadmiernego ukrwienia. ale porozmawiaj z lekarzem bo ja później miałam szlaban na sex...

Ja nie robilam w pl i rez musialam miec pelny. 3 szkl wody 45min przed transferem. Myslalam, ze pekne...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pol litra pol godziny przed wypilam weszlam na samomot i nie widzial tego co chcial ...
Cewnik mi załozyl i sobie dopełnil robiac jednoczesnie usg do momentu az widzial co chcial ....

ttak. trzymam w lodówce. zauważyłam że jak wstrzymuje tak bardzo powoli to mniejszy siniaki jest ale jest. po menop7rze mi nie wychodziły a ty tak ale ogólnie jestem podatna na siniaki. dziewczyny a czy w trzeciej stymulacji JUŻ leki są bez refundacji?
3 sa refundowane w 4 podejsciu juz nie ma refundacji.
Clexanu czy fragminu nie trzyma sie w lodowce. Na opakowaniu jest napisane trzymac ponizej 25 st nie zamrazac. U mnie w szpitalu wszystkie leza w szafce z lekami. Heparyna drobnoczasteczkowa jest gesta a jesli trzyma sie ja w lodowce gestnieje jeszcze bardziej. Bron boze nie do zamrazarki bo juz gdzies zauwazylam ze ktoras z was na chwile wklada

reklama
Do góry