reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja podchodziłam tylko raz, wcześniej inseminacje i ciągłe gadanie, że wszystko jest ok poza jednym niedrożnym jajowodem po ciąży pozamacicznej. Niestety nie mam mrożonych zarodków, bo z ośmiu komórek pobrali tylko 4 z z których tylko dwie się zapłodniły, a jedna przestała się rozwijać w 3 dobie.
Ta jedna którą mi podali nie chciała ze mną zostać. Zobaczę co mi powie na wizycie. Jeszcze muszę odebrać wypis z procedury, zobaczę jaki był zarodek i w ogóle. Więc też będę zaczynać od zera.
Więc będziemy podchodzily razem od 0 damy radę u mnie nie mam jednego jajnika i jajowodu bo byla bardzo duża torbiel i usunęli a na drugim jajowodzie była ciąża pozamaciczna więc tylko ivf nam zostało u mnie pobrali 6 komórek jedna na starcie odpadła zaplodnily sie 3 w 4 dniu przestały sie 2 rozwijać i jedna blastocysta 5 dniowa była podana Ale niestety nie została ze mna teraz mamy wizytę 13 września zobaczymy jaki ma plan na nas ;)

Dziewczyny mam dylemat. Na dziś miałam umówioną wizytę u lekarza (beta przyrasta 25% na dwa dni). A wczoraj zaczęłam krwawić. Zadzwoniłam do dr i kazała odstawić leki. Ale potem krwawienie ustało a dziś to już nawet skurczy nie mam. I nie wiem czy mam jednak wrócić do leków? Poradźcie coś (tylko bez mydlenia oczu).
Wieczorem wzięłam się za sprzątanie garażu i teraz nie wiem czy to nie od tego to chwilowe krwawienie.
Chyba najlepiej idz na ta wizyte...?

reklama
Do góry