reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To bardzo smutne że tyle osób przez to musi przechodzić, Inni mają dzieci chociaż się wcale nie starali a my dosyć że wydajemy kupę kasy to jeszcze się nie udaje :realmad:
Co zrobisz jak nic nie robisz... do dupy to wszystko ale glowy se nie urwiemy. Ale wygadac sie zawsze mozna:) ja od dzisiaj bede lykac relanium i postanowilam miec wyj***ne :) jak sie nie uda do wiosny to wale system i jesli bede miala jeszcze za co to jade na porzadne wczasy ktorych jeszcze w zyciu nie mialam, zawsze albo nie mialam urlopu bo studia i nie mialam umowy a na czesne trzeba bylo hajsu albo teraz co urlop to ja po zabiegu jestem albo po transferze bo znowu na l4 6razy w roku to nie pojde...

reklama
Anet kochana takie wiesci...:( a ile macie czasu na decyzje? Nie mozesz np jutro podleciec do jakiegos labo i zbadac amh jeszcze raz? Jesli jest faktycznie tak tragicznie to ja bym chyba probowala mrozic albo zapladniac teraz... tak isc na zywiol. A jesli nie jest tak zle to moze zrobcie ta iui, to tylko kilka stowek a jak sie nie uda to zmien klinike, idz tam, gdzie daja wieksze dawki do stymulacji i ruszycie z koksem jeszcze raz!
Kochana więc tak: na iui się już zgodziłam od razu. Amh zrobię w poniedziałek. Zreszta IUI też mam w poniedziałek. Zapisałam się do Lewego do novum. Jeszcze oddzwonią ale w polowie wrzesnia gdzies bedzie wizyta i jak amh bedzie małe to robimy u niego a jak nie jest małe to wczesniej jeszcze u tej mojej bo mamy tu zapewniony rabat na 3 podejscie i wszystkie usg i badania krwi za darmo. No ale jak amh małe to nie bede ryzykować i idę do guru.
Dziś to już mialam też myśli żeby pizdnąć to wszysto, poczekac 4 lata i adoptować...

to 10 dzien stymulacji. pytałam o zwiększenie dawek - powiedziała że nic już nie urośnie. Stąd zaproponowała iui. ja lecze sie w Wawie w fertimedice. To była 3 stymulacja.

Moze skoro tyle kasy na leki wydalas to warto to iui sprobowac? Jaki to bylby dodatkowy koszt?
A dawki wcalw nie takie duze. Moze do nastepnej stymulacji warto zmienic lekarza? Zawsze to swieze spojrzenie na problem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co zrobisz jak nic nie robisz... do dupy to wszystko ale glowy se nie urwiemy. Ale wygadac sie zawsze mozna:) ja od dzisiaj bede lykac relanium i postanowilam miec wyj***ne :) jak sie nie uda do wiosny to wale system i jesli bede miala jeszcze za co to jade na porzadne wczasy ktorych jeszcze w zyciu nie mialam, zawsze albo nie mialam urlopu bo studia i nie mialam umowy a na czesne trzeba bylo hajsu albo teraz co urlop to ja po zabiegu jestem albo po transferze bo znowu na l4 6razy w roku to nie pojde...
Dżoana i to jest dobra koncepcja! Mnie się marzy na Rodos bo kooocham Grecję i mam ochotę teraz wyjechac tylko maż nie ma urloppo ....

Moze skoro tyle kasy na leki wydalas to warto to iui sprobowac? Jaki to bylby dodatkowy koszt?
A dawki wcalw nie takie duze. Moze do nastepnej stymulacji warto zmienic lekarza? Zawsze to swieze spojrzenie na problem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
koszt koło tysiąca. Robie - szczerze ja już wydałam tyle na leczenie że tysiac już mnie nie rusza w ogóle a szkodami tego pecherzyka zmarnowac..

Ja wlasnie doczytuje bo zjadlam sniadanie i zasnelam i obudzilam sie chwile temu cala spocona ze bylam na jakiejs wycieczce i byly tam osoby ktore znam (nawet kolezanka z liceum z ktora nie mam kontaktu) i wszystkie bylysmy po ivf. I ja mowie ze tak mocno krwawie ze cala podpaska w krwi az przeciekla i za chwile znowu do wc i plakalam ze juz po wszystkim i ze ja @ po prostu dostalam potem bylam u kuzynki w rodzinnym domu (tez mieszka za granica) i u niej w wc i dalej krew... i sie obudzilam...

Pewnie te sny dlatego, że tyle tu problemów ostatnio z krwawieniami. Jak człowiek o czymś dużo myśli/czyta to czasami tak jest.

reklama
Kochane, wróciłam z kontroli no i po tym puregonie i menopurze dawki po 150 nie urosło nic więcej :( :( ani jeden dodatkowy pecherzyk!! Jak to wgl możliwe?!
Czyli mam tylko wyhodowane 2 pecherzyki..Nie ma sensu ich nawet mrozić i robić ponownie stymulacji żeby nazbierac jajek...Jeden ma17 a drugi 12. Endometrium piękne 10mm ale co z tego...
Ginek zaproponowała mi inseminacje.... Mój mąż ma problem z plemnikami nie dosc ze mało to jeszcze nie wiążą się z hialuronianem, więc wydawało by się że inseminacja nie ma sensu ale w drugiej strony udało nam się kiedyś naturalnie...
Ehh nie wiem już co robić po tej IUI.
Ginek podejrzewa ze AMH tak drastycznie spadło,że nic już nie rośnie jeżeli chodzi o pęcherzyki...

Przykro mi bardzo, najgorzej jak nie ma planu co dalej i człowiek nie wie na czym dokładnie stoi...

Do góry