reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To bardzo smutne że tyle osób przez to musi przechodzić, Inni mają dzieci chociaż się wcale nie starali a my dosyć że wydajemy kupę kasy to jeszcze się nie udaje :realmad:
Co zrobisz jak nic nie robisz... do dupy to wszystko ale glowy se nie urwiemy. Ale wygadac sie zawsze mozna:) ja od dzisiaj bede lykac relanium i postanowilam miec wyj***ne :) jak sie nie uda do wiosny to wale system i jesli bede miala jeszcze za co to jade na porzadne wczasy ktorych jeszcze w zyciu nie mialam, zawsze albo nie mialam urlopu bo studia i nie mialam umowy a na czesne trzeba bylo hajsu albo teraz co urlop to ja po zabiegu jestem albo po transferze bo znowu na l4 6razy w roku to nie pojde...

reklama
Anet kochana takie wiesci...:( a ile macie czasu na decyzje? Nie mozesz np jutro podleciec do jakiegos labo i zbadac amh jeszcze raz? Jesli jest faktycznie tak tragicznie to ja bym chyba probowala mrozic albo zapladniac teraz... tak isc na zywiol. A jesli nie jest tak zle to moze zrobcie ta iui, to tylko kilka stowek a jak sie nie uda to zmien klinike, idz tam, gdzie daja wieksze dawki do stymulacji i ruszycie z koksem jeszcze raz!
Kochana więc tak: na iui się już zgodziłam od razu. Amh zrobię w poniedziałek. Zreszta IUI też mam w poniedziałek. Zapisałam się do Lewego do novum. Jeszcze oddzwonią ale w polowie wrzesnia gdzies bedzie wizyta i jak amh bedzie małe to robimy u niego a jak nie jest małe to wczesniej jeszcze u tej mojej bo mamy tu zapewniony rabat na 3 podejscie i wszystkie usg i badania krwi za darmo. No ale jak amh małe to nie bede ryzykować i idę do guru.
Dziś to już mialam też myśli żeby pizdnąć to wszysto, poczekac 4 lata i adoptować...

to 10 dzien stymulacji. pytałam o zwiększenie dawek - powiedziała że nic już nie urośnie. Stąd zaproponowała iui. ja lecze sie w Wawie w fertimedice. To była 3 stymulacja.

Moze skoro tyle kasy na leki wydalas to warto to iui sprobowac? Jaki to bylby dodatkowy koszt?
A dawki wcalw nie takie duze. Moze do nastepnej stymulacji warto zmienic lekarza? Zawsze to swieze spojrzenie na problem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co zrobisz jak nic nie robisz... do dupy to wszystko ale glowy se nie urwiemy. Ale wygadac sie zawsze mozna:) ja od dzisiaj bede lykac relanium i postanowilam miec wyj***ne :) jak sie nie uda do wiosny to wale system i jesli bede miala jeszcze za co to jade na porzadne wczasy ktorych jeszcze w zyciu nie mialam, zawsze albo nie mialam urlopu bo studia i nie mialam umowy a na czesne trzeba bylo hajsu albo teraz co urlop to ja po zabiegu jestem albo po transferze bo znowu na l4 6razy w roku to nie pojde...
Dżoana i to jest dobra koncepcja! Mnie się marzy na Rodos bo kooocham Grecję i mam ochotę teraz wyjechac tylko maż nie ma urloppo ....

Moze skoro tyle kasy na leki wydalas to warto to iui sprobowac? Jaki to bylby dodatkowy koszt?
A dawki wcalw nie takie duze. Moze do nastepnej stymulacji warto zmienic lekarza? Zawsze to swieze spojrzenie na problem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
koszt koło tysiąca. Robie - szczerze ja już wydałam tyle na leczenie że tysiac już mnie nie rusza w ogóle a szkodami tego pecherzyka zmarnowac..

Ja wlasnie doczytuje bo zjadlam sniadanie i zasnelam i obudzilam sie chwile temu cala spocona ze bylam na jakiejs wycieczce i byly tam osoby ktore znam (nawet kolezanka z liceum z ktora nie mam kontaktu) i wszystkie bylysmy po ivf. I ja mowie ze tak mocno krwawie ze cala podpaska w krwi az przeciekla i za chwile znowu do wc i plakalam ze juz po wszystkim i ze ja @ po prostu dostalam potem bylam u kuzynki w rodzinnym domu (tez mieszka za granica) i u niej w wc i dalej krew... i sie obudzilam...

Pewnie te sny dlatego, że tyle tu problemów ostatnio z krwawieniami. Jak człowiek o czymś dużo myśli/czyta to czasami tak jest.

reklama
Kochane, wróciłam z kontroli no i po tym puregonie i menopurze dawki po 150 nie urosło nic więcej :( :( ani jeden dodatkowy pecherzyk!! Jak to wgl możliwe?!
Czyli mam tylko wyhodowane 2 pecherzyki..Nie ma sensu ich nawet mrozić i robić ponownie stymulacji żeby nazbierac jajek...Jeden ma17 a drugi 12. Endometrium piękne 10mm ale co z tego...
Ginek zaproponowała mi inseminacje.... Mój mąż ma problem z plemnikami nie dosc ze mało to jeszcze nie wiążą się z hialuronianem, więc wydawało by się że inseminacja nie ma sensu ale w drugiej strony udało nam się kiedyś naturalnie...
Ehh nie wiem już co robić po tej IUI.
Ginek podejrzewa ze AMH tak drastycznie spadło,że nic już nie rośnie jeżeli chodzi o pęcherzyki...

Przykro mi bardzo, najgorzej jak nie ma planu co dalej i człowiek nie wie na czym dokładnie stoi...

Do góry