reklama
adunnnia90
Fanka BB :)
Ja kompletnie nic nie czulam podczas stymulacji. Ale ja mialam troszke inne dawki.hej od wczoraj przyjmuję Menopur, Gonal i Gonapeptyl. Czy któaś miała taką mieszankę? Jeżeli tak to czy też się tak źle czuła podczas stymulacji??
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Witajcie :-)
wpadam z pytaniem ktore mnie zaczelo nurtowac i na ktore nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi. Moze Wy macie wiekszy zasob wiedzy :-)
Czy slyszalyscie o normach progesteronu w dniu punkcji? Bo w ostatnim dniu stymulacji to w zaleznosci od kliniki 1-1.5
Pozdrawiam i dziekuje za wszystkieodpowiedzi :-)
wpadam z pytaniem ktore mnie zaczelo nurtowac i na ktore nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi. Moze Wy macie wiekszy zasob wiedzy :-)
Czy slyszalyscie o normach progesteronu w dniu punkcji? Bo w ostatnim dniu stymulacji to w zaleznosci od kliniki 1-1.5
Pozdrawiam i dziekuje za wszystkieodpowiedzi :-)
zazdroszczę Ci już tego etapu - ja dopiero zaczełam stymulację Trzymam kciuki. A jakieś przeczucia są?Hejka jeszcze tylko jutro i w piątek betuje nie moge się doczekać; ) tak bym chciała aby ten piątek był dzisiaj
Myślę że sie udało jestem cały czas pozytywnie nastawiona a jeśli sie nie udało to w wrześniu od nowa podchodzę nie będę czekała mam nadzieje ,ze się udało boli mnie brzuch nisko od paru dni więc moze to dobry znakzazdroszczę Ci już tego etapu - ja dopiero zaczełam stymulację Trzymam kciuki. A jakieś przeczucia są?
misis188
Fanka BB :)
No właśnie tez sie zastanawiałam bo od kilku dni sie nie oodzywaDziewczyny a co z M@gda??? Zamilkła nagle..
na pewno!!Myślę że sie udało jestem cały czas pozytywnie nastawiona a jeśli sie nie udało to w wrześniu od nowa podchodzę nie będę czekała mam nadzieje ,ze się udało boli mnie brzuch nisko od paru dni więc moze to dobry znak
Daj Ci Boże aby sie udało była podana blastocysta 1Aa więc piękna lekarza mówił że piękna i Embriolog to samo wiec chyba wiedza co mówią hena pewno!!
reklama
Cześć dziewczyny! Pisałam tu już pare miesięcy temu ale do ivf było daleko wiec nie chciałam Wam się wtryniac. Na dzień dzisiejszy jestem już w trakcie przygotowań. Ale może od początku. Mam 28lat a mój mąż 29. Od 3lat staramy się o dzidziusia - chociaż mój mąż miał od dawna przeczucie ze naturalnie się nie uda. I praktycznie od razu po ślubie zrobiliśmy mu badania - oczywiście miał racje. Słaba morfologia 1% (po suplementacji wzrosła do 4%) i mała ilość plemników 24ml wiec wg lekarzy szanse na naturalna ciąże mieliśmy 10%. Ja miałam wszystkie wyniki wzorowe - owu zawsze w 14dc idealne endometrium itp. Czekaliśmy 3lata na ivf z tego względu ze mieszkamy w U.K i taki był wymóg aby dostać darmowe. I teraz właśnie zaczynamy. W klinice miałam HSG które wyszło idealnie ale również zlecili mi badania TSH i anty-tpo - tsh wyszło 1.4 a anty tpo 190 (normna w tym lab do 30) a ponieważ jechałam na wakacje do pl postanowiłam to spr w pl. I tsh ponownie wyszło 1.4 ft3 i ft4 w Normie( nir pamietam teraz wyników ) a anty-tpo - 290 (przy normalnie dla tego lab 8). Po konsultacji z lekarzem w pl okazało się ze mam hashimoto - ale moja tarczycy nadal działa wiec nie ma powodów do zmartwień. I jedyne co - to od razu po zajściu w ciąże mam co miesiąc badać tsh i w razie podskoczenie do 2,5 zacząć brać leki. Mam nadzieje ze te anty-tpo nir maja żadnego wpływu na powodzenie ivf...
Od 10dc zaczęłam brać norethisterone (podobny lek do progesteronu) od jutra wkracza busereline sprey do nosa - który ma wywołać mini menopauzę. Okres powinien (mam nadzieje ) przyjść najpóźniej za tydzień. I wtedy zaczynam stymulację - dodam ze mam leki merional -75iu i fostimon 75iu do tego Gonasi (5000iu/1ml) a także progrynova - tabletki po transferze a także crinone 8% - żel dopochwowy (progesteron) a także zastrzyki z progesteronu (lentogest 341mg/2ml)aż do 14tc. Oraz - diclofenac 50mg, doxycoline 100mg, lek przeciwzakrzepowe - clexane 20mg (zastrzyki)
Wiem ze w pl ivf różni się od tego w U.K wiec pewnie żadna z was nie miała tych leków (chyba ze są tu dziewczyny z U.K) dodam ze AMH mam prawie 4
A No i widzę ze pijecie winko aby poprawić endometrium albo żeby się odstresować. Ja Dosyalam totalny zakaz spożywania jakiegokolwiek alkoholu już w czerwcu ... wiec nie wiem co kraj to obyczaj chyba. Będę wdzięczna za każda wskazówkę od Was ;-)
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Od 10dc zaczęłam brać norethisterone (podobny lek do progesteronu) od jutra wkracza busereline sprey do nosa - który ma wywołać mini menopauzę. Okres powinien (mam nadzieje ) przyjść najpóźniej za tydzień. I wtedy zaczynam stymulację - dodam ze mam leki merional -75iu i fostimon 75iu do tego Gonasi (5000iu/1ml) a także progrynova - tabletki po transferze a także crinone 8% - żel dopochwowy (progesteron) a także zastrzyki z progesteronu (lentogest 341mg/2ml)aż do 14tc. Oraz - diclofenac 50mg, doxycoline 100mg, lek przeciwzakrzepowe - clexane 20mg (zastrzyki)
Wiem ze w pl ivf różni się od tego w U.K wiec pewnie żadna z was nie miała tych leków (chyba ze są tu dziewczyny z U.K) dodam ze AMH mam prawie 4
A No i widzę ze pijecie winko aby poprawić endometrium albo żeby się odstresować. Ja Dosyalam totalny zakaz spożywania jakiegokolwiek alkoholu już w czerwcu ... wiec nie wiem co kraj to obyczaj chyba. Będę wdzięczna za każda wskazówkę od Was ;-)
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Podziel się: