reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kredka ja czasami czuje lekki bol jajnikow a mocniejszy jak oddaje mocz, zwlaszcza jak przy dlugo wstrzymam siusiu. Dodam ze ja nie mialam ingerencji w moje jajniki typu punkcja, wiec te pobolewanie to chyba od maluszków ktore sie zadomowiły w brzuszku[emoji4]. Nie moge sie doczekac wizyty jutro ale z drugiej strony do lekarza ktorego ide ma zle opinie ze naciagacz i sie boje ze jutro mi nawymysla zeby kilka wizyt zaliczyc kolejnych.
To go nagrywaj a potem spisz wszystko i ny to zweryfikujemy[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Misis a jakie miałaś wskazania do szczepień? Nie miałaś wątpliwości? Jednak jest to ingerencja w immunologię.
Allo mlr-y na poziomie 3%. Kochana jestem już po 5-ciu nieudanych transferach. Wszytsko związane z in vitro moim zdaniem ma na nas ogromny wpływ. A to faszerowanie się takimi ilociami leków.

ale maja tendencję wzrostową. Biochemiczna jest jak beta spada. Powtórz badanie w poniedziałek. A masz jakąs luteinę w domu bo ja był chyba sobie zaaplikowała albo wczesniej z lekarzem się skontaktowała o ile masz kom
Odrazu zaczęłam brać luteine, mialam zapas po in vitro jak tylko odebralam pierwszy wynik i rozmawiałam z lekarzem. Teraz czekam, jestem nad jeziorem, ale spróbuje zrobić gdzieś tu hcg w poniedziałek zobaczmy co będzie[emoji110][emoji110][emoji110]

To go nagrywaj a potem spisz wszystko i ny to zweryfikujemy[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Dobre[emoji3] mąż bedzie nagrywal a do was przyjdę na konsultacje co jak co tu kazda cos wie i doradzi[emoji13] Najbardziej sie boje jak mu powiem ze ciaza po ivf to moze wymyslac jakies kontrole i bedzie mnie stresować ze z ciążą jest cos nie tak. Jak mi powie ze cos nie tak to sie wybiore do innego albo do pl polece do kliniki. Ja nie mam zaufania do polskich ginekologow w uk co przyjmuja w prywatnych polskich klinikach juz u jednego dalam sie zwodzic i stracila czas i pieniadze.
A jak twoje plamienia, juz przeszly? bo u mnie minely, to tak wygladalo ze one sie pojawily w dniu jak miala byc @ i te plamienia trwaly mniej więcej jak okres czyli z 4dni teraz czysto mam.

Allo mlr-y na poziomie 3%. Kochana jestem już po 5-ciu nieudanych transferach. Wszytsko związane z in vitro moim zdaniem ma na nas ogromny wpływ. A to faszerowanie się takimi ilociami leków.

W sumie racja.
Ja mialam mlr 0% ale słyszałam, że jak się nigdy w ciąży nie było to może tak być. Sprawdzę teraz jeszcze raz. Jak beta drgnęła to może i mlr podskoczyło : )

Utrogestan 3x2, duphaston 3x1, fragmin, encorton, estrofem 3x1, mefacit, spasmolina 3x1, relanium (bralam do 4dpt) + suplementy. Spasmoline kazał mi dr wczoraj odstawić i dziś brzuch już boli nie tak rozciągająco tylko skurczowo a nie mam ani tabletek ani recepty :(
Do d...z tym wszystkim.
a ile dni jesteś po transferze i czy u ciebie też jest ciąża? bo tyle was że nie pamiętam :) też biorę encorton ale od przed wczoraj ginek kazała mi odstawić acard i encorton przez 7 dni po poł tabletki brać już mam i po 7 dniach koniec, trochę obawiam się odstawiania tych leków ale chyba wie co robi :) duphaston też biorę 3x1 i luteine 3x2 i progynove 1x1 i kwas foliowy,a brzuch to mnie pobolewa jak na @ czasami, ale chyba boli bo macica się rozciąga :)

reklama
a ile dni jesteś po transferze i czy u ciebie też jest ciąża? bo tyle was że nie pamiętam :) też biorę encorton ale od przed wczoraj ginek kazała mi odstawić acard i encorton przez 7 dni po poł tabletki brać już mam i po 7 dniach koniec, trochę obawiam się odstawiania tych leków ale chyba wie co robi :) duphaston też biorę 3x1 i luteine 3x2 i progynove 1x1 i kwas foliowy,a brzuch to mnie pobolewa jak na @ czasami, ale chyba boli bo macica się rozciąga :)

14 dpt. Beta skoczyła ale słaby przyrost. W poniedziałek 3 weryfikacja. Kto by pomyślał że będę z niecierpliwością czekać na koniec weekendu.

Do góry