reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Próbował się jakoś tłumaczyć czy zupełnie nic ? A nie myślałam o tym aby rodzinna była cała aby mu wybaczyć i wysłuchać?
Wolę żeby Rodzina była szczęśliwa a nie cała. I żeby dziecko nie musiało oglądać Naszych kłótni.
On twierdzi że nic nie zrobił i się nie tłumaczy.

reklama
Dziewczynki powiedzcie mi proszę czy na początku ciąży takie bóle "okresowe" są normalne? Dzisiaj jest u mnie 19 dpt, 3 bety zrobione wcześniej z pięknym przyrostem, wizyta z pierwszym usg w 25 dpt. I tak prawie codziennie czuje takie bole- nie są intensywne ale są. Czy powinny mnie zaniepokoic? Koleżanki mamusie mówiły mi, że one tak miały. Ale chciałabym poradzić się Was:) Jesteśmy w podobnej sytuacji i Wam ufam. Nie chce dzwonić do Pani dr bo nawet nie mam potwierdzonej tej ciąży żadnym usg- w Novum praktykują pierwsze usg w 25 dpt a już będę panikowac. ;) Tym bardziej, że to są takie lekkie bóle, podobne do tych jak na okres ale dużo łagodniejsze aż takie lekkie klucia jajnika/jajnikow. Występują o różnych porach. Żadnych plamien nie mam ani żadnych innych zlych objawow. Czy też tak mialyscie? Uspokojenia się po 18.08 po wizycie ale teraz jakieś myśli głupie się nasuwają. Pozdrawiam. :-) :)

Mnie długo pobolewał brzuch jak na okres . Chyba do 9 tyg .Bolał przestał, znowu bolał ale spokojnie jeśli chcesz możesz brać nospe ale ja nie brałam bo i tak dużo leków się bierze . Zachodzą tam ogromne zmiany i to dlatego . Dużo dziewczyn tak miewa . Wypoczywaj więcej zrób sobie dobra herbatkę . Wszytsko będzie dobrze [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki powiedzcie mi proszę czy na początku ciąży takie bóle "okresowe" są normalne? Dzisiaj jest u mnie 19 dpt, 3 bety zrobione wcześniej z pięknym przyrostem, wizyta z pierwszym usg w 25 dpt. I tak prawie codziennie czuje takie bole- nie są intensywne ale są. Czy powinny mnie zaniepokoic? Koleżanki mamusie mówiły mi, że one tak miały. Ale chciałabym poradzić się Was:) Jesteśmy w podobnej sytuacji i Wam ufam. Nie chce dzwonić do Pani dr bo nawet nie mam potwierdzonej tej ciąży żadnym usg- w Novum praktykują pierwsze usg w 25 dpt a już będę panikowac. ;) Tym bardziej, że to są takie lekkie bóle, podobne do tych jak na okres ale dużo łagodniejsze aż takie lekkie klucia jajnika/jajnikow. Występują o różnych porach. Żadnych plamien nie mam ani żadnych innych zlych objawow. Czy też tak mialyscie? Uspokojenia się po 18.08 po wizycie ale teraz jakieś myśli głupie się nasuwają. Pozdrawiam. :-) :)
Ja miałam lekkie bóle jak na okres. U mnie pojawiły sie szybko po transferze i trwały przez dłuższy czas. Brałam magnez i czasem nospe.

Konstancja ja mam identycznie jak ty z dwa trzy razy na dzien brzuch zaboli jak na@ czasami ciut mocniej, ale ten bol jest chwilowy, jajniki tez czasami gdzies doskwieraja, nie mam tez zadnych plamien. Jutro mam 25dpt i wizyte usg wiec mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Mysle ze takie pobolewania to sa normalne w naszym organizmie są teraz rewolucje[emoji4] organizm jakos reaguje na tak wielkie zmiany, ale bedac na wizycie zapytam sie czy to normalne takie pobolewania.

Nie robiłam sikanca a wynik bety był ju z dwucyfrowy więc głowa do góry i w poniedziałek rób betę.
A ja zrobiłam hcg bo na betę hcg musiałabym czekać kilka dni :/. Była trzycyfrowa ale tez sa inne wartości i normy a nie mogłam tego podpasowac do żadnej ;). Dopiero wtedy zrobiłam test ;). Nie odważyłam sie zrobić przed hcg.

Dziewczyny proszę o pomoc. Dwa dni temu hcg 14,5(31 dc), dziś 41(33dc). Wszystko odbyło się naturalnie nie chodziłam ostatnio do lekarza i dziś juz nie mogę żadnego złapać. Co ja mam robić. Bardzo małe te wyniki co to może być, biochemiczna ???

Dziewczyny proszę o pomoc. Dwa dni temu hcg 14,5(31 dc), dziś 41(33dc). Wszystko odbyło się naturalnie nie chodziłam ostatnio do lekarza i dziś juz nie mogę żadnego złapać. Co ja mam robić. Bardzo małe te wyniki co to może być, biochemiczna ???

Ale dlaczego małe ? Jest dobry przyrost . Ty teraz się nie porównuj z naszymi wynikami bo doszło do naturalnego zapłodnienia. Pamiętasz kiedy była owulacja ? Ilu dniowe masz cykle ? Wiem ze ciężko wytrzymać w takiej jeszcze sytuacji ale daj sobie kilka dni. Na usg jest za szybko wiec zrób jeszcze betę w poniedziałek . Ja myśle ze będzie dobrze [emoji846]

Ale dlaczego małe ? Jest dobry przyrost . Ty teraz się nie porównuj z naszymi wynikami bo doszło do naturalnego zapłodnienia. Pamiętasz kiedy była owulacja ? Ilu dniowe masz cykle ? Wiem ze ciężko wytrzymać w takiej jeszcze sytuacji ale daj sobie kilka dni. Na usg jest za szybko wiec zrób jeszcze betę w poniedziałek . Ja myśle ze będzie dobrze [emoji846]

Dziękuję za dobre słowa[emoji4] dodzwoniłam się do jednego gina i kazał brac luteine i powtórzyć bete. Zobaczymy czas pokaże, teraz nie mogę się nakręcać, tylko spokój może mnie uratować. Cykle około 28 dni, Przytulanki 14 dc.

meg i juz miałaś wynik? a sikańca robiłąs wczesniej?
Kurde test sikany nie miał prawa wyjść pozytywny, tyle dziewczyn tu trabilo o tym. Gdyby to jeszcze były blastocysty to mogłabyś się czegoś spodziewać ale i tak jedna kreska zupełnie o niczym by nie przesadzila. W poniedziałek zrób test z krwi i dopiero ten wynik będzie można uznać za wiarygodny. Trzymam mocno kciuki [emoji3]

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Przyrost na razie ok. Zrób jeszcze betę w poniedziałek i umów się do ginekologa. Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko czekać ale wszystko wskazuje na to ze się udało

[emoji127] 28.10.2017

Do góry