reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W Irlandii nie ma prywatnych ginekologow jedynie w polskich przychodniach. Moj lekarz od ivf jest tu raz na 2 tyg. Moge szukac innej polskiej przychodni ale tochyba dopiero jakby bol byl nie do zniesienia bo jak leze to jest w miare ok.

Dziewczyny uwiezcie mi ze nawet nie wiecie jakie macie szczescie bedac w ciazy w Polsce! Moj m wczoraj jechal ponad 80km w jedna strone zeby mi nospe kupic..
Relanium nie mam. Biore nospe, folik i magnez. Caly czas sie zastanawiam czy kupowac zestaw dla kobiet w ciazy? Bo zdania podzielone na ten temat.
Link do: Best Gynecologists in Ireland, United Kingdom - Gynecologists Reviews & Ratings - RateMDs

Ja podchodzilam panstwowo w Uk i divrze Sue mna zajeli , kolezanka w londynie i tez icsi udane , jedyne co to nie ma tu tych lekow tyle Ale np na bole Po transferze bralam paracetamol a nie nospe , lecza tu insczej Ale chyba nie ze olewaja ....
Jesli ty podchodzisz w polsce wiadomo chcesz isc droga jaka kaza polscy lekarze i szukasz nospe, za rok zastanawiam Sue nad drugim ivf w polsce i zapewne bede sluchac co brac itd polskich lekarzy, taka kolej zdarzen ;)
W ciazy bralam pregnal care pomaranczowy z botts in Tylko to bo tam jest wszystko

Skoro w angli sa prtwatne kliniki ginekolodzy jak to mozliwe ze w irlandi nie ? I ta sama krolowa Ela Ale czekaj bo zapewne nic ci nie jest , lez w lozeczku i tyle

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wstrzymuje się od współżycia mimo,że lekarz nie zabronił.... Aplikator oczywiście też mógł podrażnić. Nie martw się na zapas ale jutro zrób bete i progesteron dla świętego spokoju:)
My się długo wstrzymywaliśmy, ale od jakiegoś czasu tak... delikatniej daje radę. Natomiast zaraz po transferze raczej nie ryzykowałabym dodatkowych skurczy, mimo, że lekarz nic mi nie mówił o abstynencji

Ze tez po tylu przejsciach nie moze byc nigdy normalnie!

Zobacze co dzis bedzie. Mam nadzieje ze to tylko przejsciowe i kropki / kropek maja sie dobrze[emoji5]

A moze ja po prostu jestem takim objawowym przypadkiem[emoji28]

Bedzie dobrze!!!;)
to JuZ nigdy nie bedzue normalnie;)
Od usg serduszka Po usg prenatalne stres
Od prenatalnego Po porod Sam stres
Od porodu do pierwszej szczypionki maluszka tez stres
Itd.... jak pojdzue na disco tez bedziemy miec stres ..;)

W poniedziałek mam mieć punkcje, położna bardzo sympatyczna Pani kazała mi się oszczędzać:) zachowuje się czasem jakbym była już w początkowej ciąży,ale tak naprawdę od wczoraj zaczęłam się lekko stresować. Czytałam o przestymulowaniach.... i o ich komplikacjach....szczerze mówiąc- stresuje się bardzo tego poniedziałku:(

Link do: Best Gynecologists in Ireland, United Kingdom - Gynecologists Reviews & Ratings - RateMDs

Ja podchodzilam panstwowo w Uk i divrze Sue mna zajeli , kolezanka w londynie i tez icsi udane , jedyne co to nie ma tu tych lekow tyle Ale np na bole Po transferze bralam paracetamol a nie nospe , lecza tu insczej Ale chyba nie ze olewaja ....
Jesli ty podchodzisz w polsce wiadomo chcesz isc droga jaka kaza polscy lekarze i szukasz nospe, za rok zastanawiam Sue nad drugim ivf w polsce i zapewne bede sluchac co brac itd polskich lekarzy, taka kolej zdarzen ;)
W ciazy bralam pregnal care pomaranczowy z botts in Tylko to bo tam jest wszystko

Skoro w angli sa prtwatne kliniki ginekolodzy jak to mozliwe ze w irlandi nie ? I ta sama krolowa Ela Ale czekaj bo zapewne nic ci nie jest , lez w lozeczku i tyle

Sprawdzilam ten link i tak jak mowilam ci lekarze sa w szpitalach. Tu nie ma irlandzkich prywatnych gabinetow gin. Nwet irlandki chodza do polskich przchodni i sama nie raz je tam widzialam i jezdza na ivf za granice. W uk macie zupelnie innaczej, nawet ivf macie refundowane a u nas nic. Irlandia to zacofany kraj (mam nadzieje ze do 2 lat zjedziemy do pl) tu awet nie istnieje cos takiego jak lab! Krew pobieranaw przychodni i wyniki wysylane do szpitala. I to glownie te podstawowe.. i przed wydaniem wynikow pacjentowi musi je przeczytac i podpisac lekarz i to on bierze pelna odpowiedzialnosc za pacjenta jezeli ktorys wynik bylby zly a on by nie zareagowal. MowilamWam ze tu sredniowiecze jest.. na beta hcg jade prawie 100km wjedna strone .. bo to nie jest u bormal e badanie

W poniedziałek mam mieć punkcje, położna bardzo sympatyczna Pani kazała mi się oszczędzać:) zachowuje się czasem jakbym była już w początkowej ciąży,ale tak naprawdę od wczoraj zaczęłam się lekko stresować. Czytałam o przestymulowaniach.... i o ich komplikacjach....szczerze mówiąc- stresuje się bardzo tego poniedziałku:([
Ja wczoraj miałam pierwszy raz w życiu punkcję i nie ma się co bać odrobina jaksona i fentanylu trochę niepamięci i już jesteś na łóżku .Troszkę coś czuję dziś ale operacja jest gorsza. Najważniejsze żeby wszystko się udało.

Ja wstrzymuje się od współżycia mimo,że lekarz nie zabronił.... Aplikator oczywiście też mógł podrażnić. Nie martw się na zapas ale jutro zrób bete i progesteron dla świętego spokoju:)
Ja tez od transferu tylko raz ale nie miałam krwi ani nic ale bylo tak dziwnie i na razie sobie daruje

reklama
Do góry