reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Słyszałam, ze tam jest jedna bardzo dobra klinika tylko ode mnie to bardzo daleko, jednakże nie wykluczamy, ze jak będzie trzeba to nawet tam pojedziemy. Dokładnie, czekanie jest straszne. Ale już tyle cierpliwości w nas jest to jeszcze troszkę trzeba wykrzesać

Leczysz się u dr .Bączkowskiego w Szczecinie ? Ja jestem po super klinice w Białymstoku i straciłam 20000 zł cztery zarodki i prawie wylądowałam u psychologa . Dziś jestem w ciąży dzięki Vitrolive i uwierz do póki nie będzie porównania na własnej skórze to nie można oceniać . Dużo zależy od lekarza na jakiego się trafi i twojej własnej wiedzy bo dziś są czasy ze musisz walczyć o swoje .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Normy mam podane tak:
<21 niedobór
21-29 poziom niewystarczający
>30 poziom wystarczający
mój wynik to 29.6, przy dawce 500% RWS...:confused:
Juz sobie sprawdzilam ile jest tej wit d w ovarinie malo
D vitum forte 2000 j ma ponad 8300mcg
Zeby podniesc bardzo niski poziom wit d lekarze zalecaja przez miesiac brac 4000 j
Ale twoj wynik nie jest bardzo niski wiec proponuje brac 2000 j i po miesiacu sprawdzic poziom

Juz sobie sprawdzilam ile jest tej wit d w ovarinie malo
D vitum forte 2000 j ma ponad 8300mcg
Zeby podniesc bardzo niski poziom wit d lekarze zalecaja przez miesiac brac 4000 j
Ale twoj wynik nie jest bardzo niski wiec proponuje brac 2000 j i po miesiacu sprawdzic poziom
Dzięki! Ten ovarin w takim razie odstawiam, niech ten kwas foliowy trochę spadnie może, kupie metylowany z solgara i będę łykać od przyszłego tygodnia tak czy inaczej metylowany. Wiem, że w ciągu kilku dni nie spadnie znacznie ale zawsze to coś :) A witaminkę D też zakupię jutro :)

Witam. Dzisiejsza kontrola w klinice. 10 dzień stymulacji, 14 pęcherzyków, dominujacy 18mm. Endometrium 12mm. Jutro mam zaaplikowac sobie menopur i orgametril. O 23 jutro ovitrell, i w poniedziałek na punkcje. Położna powiedziała że są dwie strony dobra i zła. ZobacZymy co bd w poniedziałek

Dzięki! Ten ovarin w takim razie odstawiam, niech ten kwas foliowy trochę spadnie może, kupie metylowany z solgara i będę łykać od przyszłego tygodnia tak czy inaczej metylowany. Wiem, że w ciągu kilku dni nie spadnie znacznie ale zawsze to coś :) A witaminkę D też zakupię jutro :)
Zanim zaczniesz brac to sprawdz poziom b12 i homocysteiny bo po metyloeanym.kwasie foliowym moga sie zmienic poziomy

Nie bo caly rozszerzony profil tarczycy mam bardzo dobry oprocz tego tsh. Mialam robiona biopsje cienkoiglowa bo mam kulke na szyi i nic nie wykazalo. Ostatnio moj gin robil mi bardzo dokladne usg z przeplywami itd i jest ok tylko musze co jakis czas kontrolowac. Gorzej by bylo jakbys miala za duze
Ja generalnie od kilku lat leczę się na nadczynność...znaczy z przerwami ok. Rocznymi bo szybko reaguje na leki...ponadto badania wykazały że to choroba immunologiczna Gravesa Beschedowa..( mialas to badanie robione?? Anty-trab).echhhhh nooo miałam nadzieję że się wyliżę z tego a tu dupa:(

Witam. Dzisiejsza kontrola w klinice. 10 dzień stymulacji, 14 pęcherzyków, dominujacy 18mm. Endometrium 12mm. Jutro mam zaaplikowac sobie menopur i orgametril. O 23 jutro ovitrell, i w poniedziałek na punkcje. Położna powiedziała że są dwie strony dobra i zła. ZobacZymy co bd w poniedziałek
Ja tu na razie widzę tylko dobre strony :D Powodzenia!!! (wpisz się w kalendarz) :D

reklama
Hej dziewczyny :) nie udzielam się bo ostatnio dużo pracy ale podczytuje co się dzieje :)
Wszystkim którym się udało WIELKIE GRATULACJE :) bardzo się cieszę!!!

Ja od 10 sierpnia zaczynam zastrzyki:)))))) już nie mogę się doczekać:)

Meg bardzo mi przykro :( musisz teraz być silna masz dla kogo :****

PaulinaP A w jakiej klinice się leczysz? My u profesora Wołczyńskiego W Artemidzie mamy tam ponad 300km :)

Dziewczyny jeżeli chodzi o prolaktyne to ja też brałam narprolac ale teraz jak byłam u profesora to absolutnie kazał mi to odstawić bo mam regularne miesiączki jak w zegarku i to wcale nie jest potrzebne no i ja mam jeszcze wadę serca także odstawiłam nie biorę :)

Pozdrawiam kochane:-*

Do góry