reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja też biorę utrogestan - sikam jak głupia i też lecą białe farfocle. Nie wiem czy jest to dobry znak, ponieważ moja beta w 10 dniu wynosiła 1.2 i modlę się, aby wzrosła. Mam nadzieję, że u Ciebie jednak jest to objaw pewnej ciąży :)
Micheline no farfocle leca i tez sikam caly czas. Czyli to ten ultrogestan. A czytalam ze go juz w polsce nie ma. Nie doczytalam dlaczego ale trafilam na post dziewczyny ktora pisala ze zaluje ze go nie mozna kupic.

Powiem Ci jak było u mnie. Pierwsza stymulacja fajna-15 oocytów (krótki protokół). 2, 3 (długi protokół) niby się wydawało że ma być dobra ilość a po punkcji okazało się że tylko 3. 4 stymulacja (krótki protokół Bemfola 150 i menopur 150) 30 oocytów. A przed 4 stymulacją lekarz się zastanawiał czy warto organizm obciążać jak taka klapa z tymi jajkami. 3 stymulację on prowadził i prowadzi mnie do nadal. I tak sobie siedzę i się zastanawiam czy brałam jakies suplementy i na pewno tak. Jadłam orzechy brazylijskie, brałam magnez (chyba 6 dziennie), brałam wit. d3 i nie wiem czy jakiejś jeszcze witaminy ie brałam ale już nie pamiętam i sama sobie pluję w brodę że tego nie zapisałam gdzieś;/ nie wiem czy to coś pomogło, ale mi sam lekarz mówił że to labolatorium (bo on zmienił klinikę) jest duzo lepsze i dużo więcej komórek pobierają. Może coś w tym jest, może dobre leki choć za trzecim razem też miałam bemfole i menpur chyba też. Nie wime od czego to zależy ale możesz poszukać bo dziewczyny piszą co biorą na jajka

misis,

dzięki, a czy badałaś w tych stymulacjach progesteron?
ale te twoje stymulacje ładnie wychodzą
ja kochana też jadłam te orzechy i magnezy i d3
jak wariaci wpieprzaliśmy zdrowe żarcie.
tyle, że na męża podziałało super, a u mnie dało odwrotny skutek.
przy tej jeszcze odstawiłam gluten i mleko, pewnie niedobrze zrobiłam.
u mnie to jest tak, że ja wiem dokładnie czy zarodki są jeszcze ze mną czy nici z tego.
wiem, że to dziwne, ale tak znam swój organizm.
do 5dpt czułam, że jest ok, potem przyszedł ten okropny skurcz w nocy
do tego takie drgania od jajowodów , nie wiem jak to opisać i czar prysnął.
więc albo jednak słabe są te zarodki i do 5 doby żyją ,a potem d...a, albo wina skaczącego TSH i immunulogii.

Dziękuję. Rozgoszczę się :) Widzę, że wątek jest bardzo aktywny. Dla tych dziewczyn, które są przerażone małą ilością komórek czy zarodków. W poprzednim transferze do 5 doby przetrwał tyko 1 maluch - silny - teraz biega 15 kg kochany rozrabiak :) Teraz miałam niewielką ilość komórek i tylko 1 zarodek przetrwał, dwa były bardzo słabe. Ten, który przetrwał podobno bardzo silny, blastocysta 4 a. Teraz tylko te czekanie do testowania. Ze względu na to ze jestem w testach klinicznych, to na bete musze jechać do kliniki ( ze Szczecina do Kriobanku ) Dodam, że syn był podczas całej procedury ze mną, chodził ze mną na wizyty i był dla mnie wielkim wsparciem. Jak ktoś się pytał, gdzie ide, to on odpowiadal, do lekarza, bo dzidzi nie ma :) Oby nagrodą była ta pozytywna beta , na która bardzo wyczekuje.
Mam być na becie 8dpt, przy podanej 5 dniowej blastocyście. Mam nadzieje, ze już cos wykaże betka.
A gdzie się leczysz w jakiej klinice? bo ja lecze się w ZS a tu coś tu wspominasz ;)

A kochane , czy da się przyspieszyć okres jakoś?
wczoraj wszystko odstawiłam jedynie z encortonu schodzę powoli.
chcielibyśmy wyjechać zresetować łubki, ale wiem, że po takiej stymulacji okres będzie jak tornado i czekam.r

misis,

dzięki, a czy badałaś w tych stymulacjach progesteron?
ale te twoje stymulacje ładnie wychodzą
ja kochana też jadłam te orzechy i magnezy i d3
jak wariaci wpieprzaliśmy zdrowe żarcie.
tyle, że na męża podziałało super, a u mnie dało odwrotny skutek.
przy tej jeszcze odstawiłam gluten i mleko, pewnie niedobrze zrobiłam.
u mnie to jest tak, że ja wiem dokładnie czy zarodki są jeszcze ze mną czy nici z tego.
wiem, że to dziwne, ale tak znam swój organizm.
do 5dpt czułam, że jest ok, potem przyszedł ten okropny skurcz w nocy
do tego takie drgania od jajowodów , nie wiem jak to opisać i czar prysnął.
więc albo jednak słabe są te zarodki i do 5 doby żyją ,a potem d...a, albo wina skaczącego TSH i immunulogii.
Hmmm.... Bdali mi estradiol a czy jeszcze cos to nie wiem. Raz byłam w ciąży i w tedy wiem że mi badali i mówił że za niski mam poziom i w tedy się dowiedziałam tylko kilka godzin później że to już koniec;( ale ja nigdy nie miałam w zaleceniach badania progesteronu i nigdy tego nie robiłam

chcielibyśmy wyjechać zresetować łubki, ale wiem, że po takiej stymulacji okres będzie jak tornado i czekam.r
Dziurawiec aspiryna wino

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

I przytulanki z mężem [emoji16]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Gosienko.
Encorton
Heparyna
Acard
Estrofen
Progesteron końskie dawki .
Relanium
Nospa
To wszystko garściami .
A Ty myślisz że voltarem zewnętrznie może zaszkodzić ?:D

To fragment ulotki
Czy można stosować Voltaren Emulgel w okresie ciąży i karmienia piersią?
W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę skonsultuj się z lekarzem przed zastosowaniem preparatu.
Nie należy stosować preparatu w okresie ciąży, a stosowanie w III trymestrze ciąży jest przeciwwskazane, z powodu ryzyka przedwczesnego zamknięcia u płodu przewodu tętniczego oraz zahamowania czynności skurczowej macicy.
Nie należy stosować preparatu u kobiet w okresie karmienia piersią.

Do góry