reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@walczaca o szczescie jak się masz?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Sama nie wiem... dzis znowu delikatne.beżowe plamienie, 11 dpt. Glupia moze jestem,ale ja nadal wierze w mojego kropka. Przy pierwszym nieudanym transferze mialam @ mimo brania lekow,teraz jej definitywny brak...

reklama
Nic "ciazowego" nie czuje. Piersi bola po progesteronie. Zreszta ten progesteron faktycznie na mnie dziala bo dalej mam klucia tylko rzadziej. Oprocz tego jakos do doopy sie czuje bo lamie mnie w barku, wysmarkuje gluty z zatok i jeszcze czasem kropki krwi na chusteczce. Bola mnie stawy ale to juz mnie bolalo od dobrych kilku dni.
Ogolnie zastanawiam sie co dalej bo jak bede miec plan to latwiej przyjme porazke. Zastanawia mnie jeszcze czemu doktor widzial min 7 pecherzy a na punkcji bylo 3 no w sumie 4 ale jeden od razu odpadl.
Mam poczucie ze czegos mi w tym wszystkim zabraklo. Nawet nie wiem jakiej klasy mialam zarodki. Mam film jak sie rozwijaja i tyle. Oprocz tego ze amh niskie (0.79) i hsg udroznilo zapchane jajowody co i tak przy ivf nie ma znaczenia to nic mi wiecej nie ma. Tsh mam na granicy bo chyba 0.24 a od 0.26 norma ale profil rozszerzony tarczycy ok. Poniewaz mamy dawce wiec uznaje ze plemniki sa dobre.
Nie wiem co mam dalej kombinowac. Nie znajde 20 tys na ulicy zeby zrobic cala procedure jeszcze raz wiec kilka dobrych miesiecy musze poczekac. Mam straszny metlik w glowie...
Ja z wyjątkiem plamienia jednorazowego i pobolewania brzucha jak na@ to nic nie czuje, może jeszcze jak rano wstaje to od wczoraj leci trochę ze mnie taka woda i uczucie wilgotności, ale to tylko rano. Chciałam Ci priv wysłać, ale nie mogę, nie wiem dlaczego.

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

evulek a ty jak sie czujesz ?
Dziękuję Gosiu, czuje się dobrze jedyne co to miałam jednorazowe plamienie i brzuch czasami pobolewa jak na @ i od wczoraj z rana leci ze mnie trochę jakby woda, czuje taką wilgotność, ale to tylko rano po przebudzeniu mam tak. Staram się nie myśleć czy to dobry objaw czy zły bo beta tylko prawdę powie[emoji6]

Ja robiłam u siebie w klinice gdzie invitro . Zrobili mi zupełnie za darmo 3 razy a intralipid kupiłam najtaniej sama na Doz.pl i tylko im donosiłam jak się umawiałam na kroplówki . Za trzy kroplówki wydałam jakieś 100 pare złotych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale lekarz dawał Ci receptę na ten Intralipid prawda??? Pamiętasz jakie dawki tego miałaś? Tj. Jaka pojemność i %? Bo widzę że są 100 i 500 ml, 10 i 20%. Ja kurde nie pamiętam jaki miałam więc dlatego pytam a tez będę chciała teraz kombinować z receptą na to

Ale lekarz dawał Ci receptę na ten Intralipid prawda??? Pamiętasz jakie dawki tego miałaś? Tj. Jaka pojemność i %? Bo widzę że są 100 i 500 ml, 10 i 20%. Ja kurde nie pamiętam jaki miałam więc dlatego pytam a tez będę chciała teraz kombinować z receptą na to
Intralipid, 20%, emulsja do infuzji, 100 ml (butelka) 28.99 zł . Pierwsze dwie przepisał mi immunolog a później już lekarz z kliniki .
I miałam to rozcieńczane w 500 ml soli fizjologicznej . Jeden wlew trwał ok 3,5 h

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Evulek nie wiem czemu nie mozesz wyslac?
No Ty mialas plamienie implantacyjne. Ja nie..
Kiedy bete robisz?
Betę w środę robię to już będzie 7dpt myślę że coś powinno być. Nie martw się brakiem objawów bo wiele z dziewczyn nic nie czuło a się udawało, trzeba wierzyć przynajmniej do bety [emoji4][emoji110]

Do góry