reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

2017-07-19 Alfistka badanie hormonów po transerze :-D 2 Kropeczek :-* ( ET: 15.07.2017 )
2017-07-19 Oska305 Wizyta kontrolna 21 tyg
2017-07-19 Liv26 wizyta + usg 7t1d
2017-07-19 evulek111 criotransfer 2 blastek ✊

Powodzenia dziś dziewczyny! Niech to będzie dobry dzień. @Alfistka niech beta już dziś idzie w górę :D @evulek111 zaciskaj mocno nogi i przytul Maleństwa! Oska i Liv pięknych widoków i pozytywnych wiadomosći!
Dziewczynki kochane dołączam się do kciukow. Powodzenia. niech dzisiejszy dzień przyniesie lepsze wiadomości.
Magda kotki masz Prześliczne ja mam dwa psiaki i niedawno straciłam króliczka po 9 latach :(

reklama
Wzruszył mnie Twój wpis [emoji22] piękne to [emoji4]
Dzięki kochana ale to samo życie. Każda z nas zasługuje na takie szczęście i uwierzcie mi, wszystkie będziemy cieszyć się macierzynstwem. To jest kwestia czasu, od cholery nerwów i niejednokrotnie zawodu i płaczu ale cel jest wart tego wszystkiego. ...

[emoji127] 28.10.2017

U nas walka wyglada tak jak u ciebie czyli walczymy dalej. Wlasnie po 3 nieudanej probie regenerujemy sily robimy diagnostyke i szukamy nowej kliniki
My jesteśmy teraz w Kriobanku z dr Kuczynska spróbujemy teraz badania na czynność skurczów macicy i crio transfer z kroplowka hamujaca skurcze macicy embrio gel encorton acard clexane lutinus i dużo dużo leżenia po transferze. Może spróbujcie i tu w Kriobanku bo w Artemidzie nie szukają przyczyn

Dzięki kochana ale to samo życie. Każda z nas zasługuje na takie szczęście i uwierzcie mi, wszystkie będziemy cieszyć się macierzynstwem. To jest kwestia czasu, od cholery nerwów i niejednokrotnie zawodu i płaczu ale cel jest wart tego wszystkiego. ...

[emoji127] 28.10.2017
JA też wierzę,że tak będzie! Niestety często trwa to sporo czasu, ale uda się na pewno! A dla naszych Maleństw warto poświęcić, dużo czasu, gromadę kasy i nerwów... !

No to cudnie. W takim razie teraz czekamy i trzymamy kciuki ;-) Kochana iludniowe, i kiedy pierwsza weryfikacja? Leżysz w domu czy normalnie będziesz chodziła do pracy?
5dniowe[emoji7][emoji7]

Dzisiaj musze jeszcze wrocic samolotem do domu a od jutra 2 dni odpocze a potem wracam do zycia ale bez przesilania. Ja pracuje w domu wiec tyle dobrze.

Ogolnie dlugo rozmawialam z pania embriolog (cudowna kobieta) i nie dosyc ze opanowala moje emocje to wybila mi z glowy martwienie sie[emoji16] powiedziala zebym sie niepotrzebnie nie faszerowala tymi wszystkimi tabletkami i ze najwazniejszy kwas foliowy. Nawet co do nospy to powiedziala ze jak nie ma skurczy to nie ma potrzeby sie faszerowac i ze trzeba zyc normalnie tylko uwazac na siebie, nie dzwigac nic ale nie wpadac w paranoje. Jakos ogolnie dobrze sie poczulam po rozmowie z nia[emoji4]

5dniowe[emoji7][emoji7]

Dzisiaj musze jeszcze wrocic samolotem do domu a od jutra 2 dni odpocze a potem wracam do zycia ale bez przesilania. Ja pracuje w domu wiec tyle dobrze.

Ogolnie dlugo rozmawialam z pania embriolog (cudowna kobieta) i nie dosyc ze opanowala moje emocje to wybila mi z glowy martwienie sie[emoji16] powiedziala zebym sie niepotrzebnie nie faszerowala tymi wszystkimi tabletkami i ze najwazniejszy kwas foliowy. Nawet co do nospy to powiedziala ze jak nie ma skurczy to nie ma potrzeby sie faszerowac i ze trzeba zyc normalnie tylko uwazac na siebie, nie dzwigac nic ale nie wpadac w paranoje. Jakos ogolnie dobrze sie poczulam po rozmowie z nia[emoji4]
No to super,że Cie uspokoiła ;-) To jest bardzo ważne. Kropki lubią szczęśliwe spokojne mamusie :-D Ja już dziś też jestem spokojniejsza ;-)
I podjęłam decyzję,że czekam z betą do 12 dpt tak jak miało być od początku. Zacytuję, bo uwielbiam "głową muru nie przebiję" :-)
Ja też chodzę do pracy, bo mam pracę siedzącą i staram się zbytnio nie przemęczać :p

Dziewczyny, które przyjmowały zastrzyki z Prolutexu czy was też tak później boli miejsce po ukłuciu ?? Wgl ciężko się je wbija.....

Dziewczynki a powiedzcie mi jedno kiedy mogę zrobić pierwszą weryfikację po transferze 3 dniowego zarodka ? Lekarz zalecił po 12 dniach myślicie że szybciej też coś by wyszło ?
Myślę,że pewnie ok 10 dnia coś już powinno być. Jednak ja miałam podawany 4dniowy i podjęłam decyzję,że czekam do 12 dpt tak jak było w zaleceniach. Będzie co ma być, to już i tak nic nie zmieni, 12 dpt to już pewny wynik a ten 9 to znowu może być takie trochę gdybanie, także ja czekam :-)

reklama
U mnie wszystko ok. Tylko sprzęt do du..y, albo lekarka :wink:dlatego nie wrzucę zdjęcia bo porazka:(. Serduszko bije dziecię rośnie mimo że ponoć jest 3 dni młodsze :p. Trafiłam na zastępstwo za mojego ginekologa. Ta kobieta przemiła ale nawet w liczeniu tygodni musiałam jej pomóc :confused:. Niestety musiałam pójść bo w niedzielę na 3 tyg wyjeżdżam do Polski i chciałam być na bieżąco no i recepty pozalatwiac. Po powrocie mam nadzieje ze już mój lekarz będzie. Pozdrawiam cale zgromadzenie:D:p

Do góry