reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

2017-07-19 Alfistka badanie hormonów po transerze :-D 2 Kropeczek :-* ( ET: 15.07.2017 )
2017-07-19 Oska305 Wizyta kontrolna 21 tyg
2017-07-19 Liv26 wizyta + usg 7t1d
2017-07-19 evulek111 criotransfer 2 blastek ✊

Powodzenia dziś dziewczyny! Niech to będzie dobry dzień. @Alfistka niech beta już dziś idzie w górę :D @evulek111 zaciskaj mocno nogi i przytul Maleństwa! Oska i Liv pięknych widoków i pozytywnych wiadomosći!
Dziewczynki kochane dołączam się do kciukow. Powodzenia. niech dzisiejszy dzień przyniesie lepsze wiadomości.
Magda kotki masz Prześliczne ja mam dwa psiaki i niedawno straciłam króliczka po 9 latach :(

reklama
Wzruszył mnie Twój wpis [emoji22] piękne to [emoji4]
Dzięki kochana ale to samo życie. Każda z nas zasługuje na takie szczęście i uwierzcie mi, wszystkie będziemy cieszyć się macierzynstwem. To jest kwestia czasu, od cholery nerwów i niejednokrotnie zawodu i płaczu ale cel jest wart tego wszystkiego. ...

[emoji127] 28.10.2017

U nas walka wyglada tak jak u ciebie czyli walczymy dalej. Wlasnie po 3 nieudanej probie regenerujemy sily robimy diagnostyke i szukamy nowej kliniki
My jesteśmy teraz w Kriobanku z dr Kuczynska spróbujemy teraz badania na czynność skurczów macicy i crio transfer z kroplowka hamujaca skurcze macicy embrio gel encorton acard clexane lutinus i dużo dużo leżenia po transferze. Może spróbujcie i tu w Kriobanku bo w Artemidzie nie szukają przyczyn

Dzięki kochana ale to samo życie. Każda z nas zasługuje na takie szczęście i uwierzcie mi, wszystkie będziemy cieszyć się macierzynstwem. To jest kwestia czasu, od cholery nerwów i niejednokrotnie zawodu i płaczu ale cel jest wart tego wszystkiego. ...

[emoji127] 28.10.2017
JA też wierzę,że tak będzie! Niestety często trwa to sporo czasu, ale uda się na pewno! A dla naszych Maleństw warto poświęcić, dużo czasu, gromadę kasy i nerwów... !

No to cudnie. W takim razie teraz czekamy i trzymamy kciuki ;-) Kochana iludniowe, i kiedy pierwsza weryfikacja? Leżysz w domu czy normalnie będziesz chodziła do pracy?
5dniowe[emoji7][emoji7]

Dzisiaj musze jeszcze wrocic samolotem do domu a od jutra 2 dni odpocze a potem wracam do zycia ale bez przesilania. Ja pracuje w domu wiec tyle dobrze.

Ogolnie dlugo rozmawialam z pania embriolog (cudowna kobieta) i nie dosyc ze opanowala moje emocje to wybila mi z glowy martwienie sie[emoji16] powiedziala zebym sie niepotrzebnie nie faszerowala tymi wszystkimi tabletkami i ze najwazniejszy kwas foliowy. Nawet co do nospy to powiedziala ze jak nie ma skurczy to nie ma potrzeby sie faszerowac i ze trzeba zyc normalnie tylko uwazac na siebie, nie dzwigac nic ale nie wpadac w paranoje. Jakos ogolnie dobrze sie poczulam po rozmowie z nia[emoji4]

5dniowe[emoji7][emoji7]

Dzisiaj musze jeszcze wrocic samolotem do domu a od jutra 2 dni odpocze a potem wracam do zycia ale bez przesilania. Ja pracuje w domu wiec tyle dobrze.

Ogolnie dlugo rozmawialam z pania embriolog (cudowna kobieta) i nie dosyc ze opanowala moje emocje to wybila mi z glowy martwienie sie[emoji16] powiedziala zebym sie niepotrzebnie nie faszerowala tymi wszystkimi tabletkami i ze najwazniejszy kwas foliowy. Nawet co do nospy to powiedziala ze jak nie ma skurczy to nie ma potrzeby sie faszerowac i ze trzeba zyc normalnie tylko uwazac na siebie, nie dzwigac nic ale nie wpadac w paranoje. Jakos ogolnie dobrze sie poczulam po rozmowie z nia[emoji4]
No to super,że Cie uspokoiła ;-) To jest bardzo ważne. Kropki lubią szczęśliwe spokojne mamusie :-D Ja już dziś też jestem spokojniejsza ;-)
I podjęłam decyzję,że czekam z betą do 12 dpt tak jak miało być od początku. Zacytuję, bo uwielbiam "głową muru nie przebiję" :-)
Ja też chodzę do pracy, bo mam pracę siedzącą i staram się zbytnio nie przemęczać :p

Dziewczyny, które przyjmowały zastrzyki z Prolutexu czy was też tak później boli miejsce po ukłuciu ?? Wgl ciężko się je wbija.....

Dziewczynki a powiedzcie mi jedno kiedy mogę zrobić pierwszą weryfikację po transferze 3 dniowego zarodka ? Lekarz zalecił po 12 dniach myślicie że szybciej też coś by wyszło ?
Myślę,że pewnie ok 10 dnia coś już powinno być. Jednak ja miałam podawany 4dniowy i podjęłam decyzję,że czekam do 12 dpt tak jak było w zaleceniach. Będzie co ma być, to już i tak nic nie zmieni, 12 dpt to już pewny wynik a ten 9 to znowu może być takie trochę gdybanie, także ja czekam :-)

reklama
U mnie wszystko ok. Tylko sprzęt do du..y, albo lekarka :wink:dlatego nie wrzucę zdjęcia bo porazka:(. Serduszko bije dziecię rośnie mimo że ponoć jest 3 dni młodsze :p. Trafiłam na zastępstwo za mojego ginekologa. Ta kobieta przemiła ale nawet w liczeniu tygodni musiałam jej pomóc :confused:. Niestety musiałam pójść bo w niedzielę na 3 tyg wyjeżdżam do Polski i chciałam być na bieżąco no i recepty pozalatwiac. Po powrocie mam nadzieje ze już mój lekarz będzie. Pozdrawiam cale zgromadzenie:D:p

Do góry