reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuje za sympatyczne przyjęcie mnie do grona:) Tyle pytań rodzi mi się w głowie że szok. Boję sie tego wszystkiego ale czego nie robi sie aby zostać mamusią. Ja mam już 30 lat:) W piątek jade do Wawy po leki bo z tego co się zorientowałam tam najtaniej wyjdzie za gonal f 900 - 948 zł a za diphareline 330 zł. W poniedziałek 23.04 mam wziąć diphareline i tu właśnie mam problem gdyż kochałam się z mężem i jeżeli nóż widelec coś zaskoczyło( czytaj: stał się cud) a ja przyjmę ten zastrzyk to co? Chyba zrobię zobię przed przyjęciem betę ale czy ona coś wykaże w 21 dc? Wiem że nie powinnam ale stało się:-(
A co tam u Was dziewczynki jak pogoda i samopoczucie.
Pozwólcie ze troche zapoznam się z Wami bo jeszcze wszystkich nie ogarniam:)

Hej

Podczytuję Was systematycznie od kilku lat. Dziewczyny, które kilka lat temu były przed IVF, teraz tulą w ramionach swoje pociechy :tak:
Wszystkim Wam bardzo kibicuję. A ja... może w tym roku uda mi się podejść pierwszy raz do IVF

dziewczyny
natrafilam na taka fundacje Strona główna - Fundacja Cud In Vitro mozna tam sie zarejestrowac jezli chcialibyscie, zeby wam pomogli zfinansowac procedure in vitro. mozna tez wspomoc finansowo inne pary. Fundacja dopiero zaczela dzialac, ale warto sie z nia blizej zapoznac.
pozdrawiam i trzymam za was kciuki
invitrowa mama 2010

Tylko radzę się najpierw zapoznać z regulaminem :confused2:

Regulamin - Fundacja Cud In Vitro

• Każda para lub osoba przed stworzeniem profilu na Stronie zobowiąże się do uiszczenia na rzecz kliniki przeprowadzającej zabieg wkładu własnego nie mniejszego niż 1000 zł (słownie: jeden tysiąc zł) na poczet zabiegu in vitro.
Wkład własny wpłacony przez Podopiecznych na konto kliniki nie podlega zwrotowi

• Fundacja rozpatruje wnioski o pomoc finansową wyłącznie od osób, które przedstawią wypełniony przez klinikę formularz rekomendacji wraz z informacją o koszcie przeprowadzenia zabiegu po przeprowadzeniu badań koniecznych do zakwalifikowania do zabiegu in vitro przez partnerską klinikę medyczną specjalizującą się w leczeniu niepłodności oraz po przedstawieniu aktualnego rocznego rozliczenia podatkowego (PIT).

• Deklaracja wysokości wkładu własnego oraz przesłanie kompletu dokumentów, o których mowa w pkt. 4 powyżej jest warunkiem uzyskania statusu Podopiecznego/ych Fundacji. Fundacja po otrzymaniu ww. dokumentów uwzględniając wysokość dochodów osiąganych osobę lub wspólnie przez osoby ubiegające się o wsparcie finansowe, podejmie decyzję w sprawie umożliwienia zamieszczenia na Stronie profilu stworzonego przez Podopiecznych.
Czyli... wpłacacie 1000zł, ktoś podejmuje decyzję czy w ogóle będą chcieli udzielić pomocy i jeśli nie, to jesteście 1000zł w plecy - ot jak pomagają tym, których nie stać na IVF ;-)

Fundacja zastrzega sobie prawo do usunięcia profilu Podopiecznych na skutek
  • niezastosowanie się do niniejszego Regulaminu
  • lub w przypadku, gdy Podopieczni zrezygnują z zabiegu
  • lub gdy zabieg stanie się zbędny, w szczególności z uwagi na zajście w ciążę w dowolny sposób przed planowanym terminem zabiegu
  • a także w przypadku, gdy Podopieczni odmówią lub nie wpłacą we wskazanym terminie zadeklarowanej przez siebie wkładu własnego na konto wybranej kliniki.
Szkoda, że nie wypisali dokładnie co mają na myśli. Według mnie powinni wypunktować, kiedy zabieg jest zbędny. Przykład zajścia w ciążę jest oczywisty.

W przypadkach uzasadnionych szczególnymi okolicznościami Fundacja ma prawo udzielić wsparcia finansowego Podopiecznym zakwalifikowanym zgodnie z Regulaminem do zabiegu in vitro, na zasadach ustalonych indywidualnie przez zarząd Fundacji.

Czyli domniewam, że sa to bliżsi lub dalsi znajomi kogoś z zarządu.
Wybacz, ale dla mnie to jest szybkie pozbycie się 1000zł ;-) Pisałam do tej fundacji rok temu i nikt nawet nie raczył mi odpowiedzieć na moje pytania ;-)

Pozdrawiam gorąco

p.s. Lolitka, ogromne gratulacje!!! Tobie kibicowałam po cichu, ale szczerze i bardzo mocno
;-)

marcikuk - no to wszystko super , oby tak dalej.

miliaa - u mnie nic ciekawego chwilowo się nie dzieje, w dalszym ciągu czekam na cud:-D. Dzięki

aniołeczek - już jest z górki z tym kwietniem

reklama
syla gdyby tego dnia było zapłodnienie, to beta juz by mogła wykazać :-DJesli pozniej, to raczej nie wykaże, ale dla świętego spokoju zrób.No właśnie emocje poniosły :-)No to czekam na wynik w sobotę:tak:

Do góry