reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczynki jestem tu nowa i dopiero zaczynam czytać ten wątek od początku. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do grona staraczek przez in vitro. 11.04 miałam pierwszą wizytę w tej sprawie w Białymstoku. Nie wiem nawet jaki mam protokół. Mam 21 dc wziąć diphereline 3,75 Depo 1 amp a następnie po miesiączce w 5 dc gonal F 900 podskórnie po 150 IU. Mam takie pytanko gdyż się za bardzo nie orientuję czy po tym dipherelini zastrzyku to czeka się na miesiączkę ze 2-3 m-cy? A i czy ten gonal mam przyjmować tylko 5 dni bo 11 dc mam się zgłosić do Białegostoku? Fajnie że powstał taki temat:)
A dlaczego podchodzę do in vitro? Otóż miałam hsg i wyszło że jeden jajowód nie drożny, wrogi śluz i miałam 4 nieskuteczne inseminacje. Z mężem staramy się ponad 2 lata. Pozdrawiam Was serdecznie :happy:

reklama
lolitka - synek po prostu marzenie , przesyłam buziaki:biggrin2:

marcikuk - co tam słychać, miałaś mieć wizytę w sobotę?

joweg - myślę że powinnaś zrobić bete w 9-10 dpt ze względu że zarodki masz 3 dniowe z tego co pamiętam. Te 2 dni dłużej chyba wytrzymasz. Wiem ,że to czekanie jest najgorsze ale z drugiej strony jak zbyt wcześnie bete zrobisz i odstawisz leki to już odwrotu nie ma. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz.

syla82k - Witam na forum. Życzę Ci powodzenia.
Jeżeli chodzi o leki to każdej z nas inaczej przepisują , po prostu musisz stosować się do tego co mówią a na kolejnej wizycie dostaniesz nowe wytyczne. Nie wiem ile masz zastrzyków gonalu ale chyba powinien starczyć Ci do kolejnej wizyty , chyba że inaczej lekarz Ci coś przepisał.
Powiem szczerze , że nie pamiętam ile czeka się po diphereline na @ i czy ten lek ma na to w ogóle wpływ.

Roxii - co słychać ?

marcikuk podejście pierwsze ;) dlatego mam stracha, bo do końca nie wiem co mnie czeka ;) A ty? jak Twoje bąbelki? Byłaś na wizycie?

syla82k
Witaj :-) z tego co piszesz maz długi protokół - powodzenia!!! Ja właśnie zaczynam dziś - prawdopodobnie stymulację - czekam na zielone światło od dra wzięłam pena do pracy i gdzieś pod biurkiem będę musiała się dźgać :rofl2: no ale czego się nie robi dla wyczekanego maleństwa :-) w dodatku musimy odwołać nasz wyjazd do Mikołajek w week - dr nie wyraził zgody i ichyba przyjdzie nam zapłacić koszta uczestnictwa :-( 1300zł - bo to impreza firmowa.... No ale cóż....
Pozdrawiam Poniedziałkowo

Katee82 ja też mam pierwsze podejście i już kuję się gonapeptylem ponad 2 tygodnie, jestem też w trakcie stymulacji. A gdzie podchodzisz? Ja też przerażona jestem co mnie jeszcze czeka, na razie to brzuszek pokuty i już nie mam się gdzie wbijać,bo boli.
Syla82k witaj! miło nam,że nas podczytujesz i chcesz się przyłączyć-zapraszamy:tak: Ja przyjmuję Gonal dzisiaj 7 dzień a jutro usg i decyzja czy kujemy dalej-wolałabym,żeby już się skończyło kucie;-)
Miliaa gdzie jesteś?Pewnie pisanie pracy mgr Cię tak pochłonęło...p.s.przesłałam ci maila z wypełnionymi testami!
Agavva ty masz krótki protokół?To u Ciebie szybciutko pójdzie:tak:
Marcikuk to super,że na badaniu wszystko wyszło ok,a powiedz czy widać tam takie kropeczki lub kropeczkę w macicy,nawet jeśli nie bije jeszcze serduszko?
Sylha który to tydzień u Ciebie? Jak samopoczucie?W końcu masz dwie fasoleczki:)

Dr zadzwonił i oficjalnie zaczęłam stymulację :-D:-D:-D
sylha - za duże ryzyko - wzrasta możliwość wystąpienia hiperki i zakrzepicy - w sumie ok 20h siedzenia w autobusie w ciągu 2 dni, poza tym przemęczenie, też nie jest wskazane p[rzy stymulacji - posłuchamy - sam dr mówił, że może jest juz bardziej papieski niż sam papież ale woli huhać na zimne....
gieniek - ja mam długi protokół - kończę 3 opakowanie gonapeptylu i dziś zaczęłam stymulację purogenem 150IU, a w piątek podglądanko!!!!!!

Ostatnia edycja:
gieniek...dzis wyjezdzam do wwy, skosultowac prace mgr (dziekuje za testy...jak tylko bede miala chwilke to przejze), bede dopiero w srode, ale to tez pozno, bo mam wizyte w Novum, usg u Jaczyńskiej ok 18...wiec znim wroce do domu to mi zejdzie:confused2:
Syla...witaj! rozgosc sie i pytaj o co chcesz, bo dziewczyny na prawde bardzo duzo nam tu pomagaja:-)
agawa...a w ktoym dc zaczelas sie stymulowac? bo ja powinnam dostac @ ok 27,28 i potem tez mysle, ze zaczne sie stymulowac...dlatego sie zastanawiam od ktorego dc to wszstko sie zaczyna:-)
katee...spokojnie kochana...wszystkie tu pewnie jestesmy przerazone tymi procedurami, kluciami itd...ja np tez sie denerwuje, ale sobie tlumacze, ze wiele dziewczyn to przeszlo...trzeba po prostu wyluzowac:happy:
Jo.M....a u ciebie co sie teraz dzieje tak w ogole?

to do zobaczenia w czwartek...wierze, ze do tej pory same dobre wiesci beda :rofl2:

miliaa ja zaczęłam stymulacje 4 dc, gdybym wyniki z 2 dc miała w niedzielę, to mogłabym już wtedy zaczynać (tzn 3dc), bo na USG wszystko super było :-) dr po cichu wspominał mojemu mężowi, że punkcja/transfer - mąż nie pamięta co, a ja się wtedy ubierałam planuje ok 30-04 :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
syla - witaj na forum, tak jak dziewczynki ci pisaly kazda z nas w sumie bierze inaczej, ale w klinicie wiedza co robia wiec sie nie martw na pewno starczy ci leków, stosuj się tylko do zaleceń

gienek - zdjęcia nie dostałam a lekarz tylko powiedział ze coś tam jest ale kazał przyjechać w przyszłym tygodniu to pojadę w piątek to będę w 6 tygodniu i 2 dniu może będą serduszka ( mam nadzieje)

Jo.M, katee - lekarz powiedział ze nie widzi nic niepokojącego, ze coś tam jest ale czekamy na serduszko/a wiec mam się nie martwic, powtórzyć test i wrócić za tydzień. A małe plamienia są nieszkodliwe, tylko duże ilości żywej krwi.

Do góry