reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

meg w mojej klinice przyjmuje przeważnie dwóch lekarzy i zmieniaja sie zmianami raz na rano jest jeden a na drugi dzien drugi, ja dzisiaj mialam miec badanie estradiolu wiec musze rano jechac do wrocławia bo nie mieszkam na miejscu oddac krew a potem czekac z 2-3 godziny na wynik i zarejstrowałam sie tak na 12,30 bo nie chciałam wiecej czekac bo jezszce musiałam jechac po odbior badan genetycznych ale sadziłam ze rejstruje sie do swojego lekarza a jak weszłam z M do gabinetu to doznalismy szoku ze zamiast naszego dr jest inny no ale trudno moja wina bo nie zapytałam:crazy: ale trudno ta rd niby powiedziała ze endo do poniedziałku bedzie wieksze a ja za bardzo nie wiem co zrobic czy posluchac jej czy napiac do mojego dr:baffled:
nie denerwuj sie:-)wszystko bedzie ok, juz jutro bedziesz miała swoje dzieci w brzuszku:-) a kiedy beda je rozmrazac???

reklama
Balbi_nka będę mocno trzymać kciuki za sukces!!Masz rację z tym PGD ja też bym się na to nie zdecydowała, przecież to uszkadza zarodki..ta biedna dziewczyna na dostała żadnego do macicy,bo powiedzieli jej,że wszystkie mają wady, więc nie chciała ryzykować..może gdyby właśnie do 6 doby je potrzymali to któryś byłby tak silny,że można by było go podać-już sama nie wiem. Zobacz każdy ma jakiś tam inny powód,że decyduje się na in vitro:genetyka, hormony,immunologia,budowa narządów, nasienie tyle jest czynników, które muszą dobrze zagrać a innym udaje się bez problemu-dla mnie dziecko to prawdziwy cud jak na to wszystko patrzę:tak: W Invicta czuję się lepiej traktowana jako pacjentka niż w Novum jak wchodzę to się do mnie uśmiechają i znają moje imię a jestem tam od niedawna,zawsze mam szanse pójść na wizytę do mojej pani dr no i wizyta trwa od 20-40 min. a w Novum nikt nas nie kojarzył,każdy mówił coś innego,lekarze niesympatyczni byli,to była prawdziwa Fabryka,choć wyniki mają bardzo dobre. W invicta denerwują mnie tylko opóźnienia i mały bałagan..zobaczymy jakie będę miała wrażenie po in vitro:) A wam się uda musisz w to wierzyć!!!

ile ludzi tyle opinii... nie zawsze trzeba się nimi tak do końca sugerować

A ja mam małe pytanko: czy mąż powinien brać jakieś witaminki czy coś przed całą procedurą?? wyniki ma idealne, ale może tak profilaktycznie??? co polecacie??

meg witam witam :)
miska no zobaczymy kiedy u mnie się pojawi @. Mam nadzieję że jak najszybciej żebym mogła już mieć stymulację. Chciałabym być już po wszystkim a przynajmniej po punkcji bo ona jakoś najbardziej mnie przeraża:happy:

magdusia no oby rosły jak do tej pory bez stymulki miałam praktycznie co miesiąc po dwa więc zobaczymy :)

A mam pytanko dziewczyny ile zarodków wam podali? Mi gin zaproponował jednego ze względu na ciążę bliźniaczą i że bliźniaki rodzą się za wcześnie i jest ryzyko że nie przeżyje. Ja oczywiście chciałam 2 i nie wiem czy nie upierać się przy tym, bo bardzo bym się cieszyła z dwójki :happy:

meg w mojej klinice przyjmuje przeważnie dwóch lekarzy i zmieniaja sie zmianami raz na rano jest jeden a na drugi dzien drugi, ja dzisiaj mialam miec badanie estradiolu wiec musze rano jechac do wrocławia bo nie mieszkam na miejscu oddac krew a potem czekac z 2-3 godziny na wynik i zarejstrowałam sie tak na 12,30 bo nie chciałam wiecej czekac bo jezszce musiałam jechac po odbior badan genetycznych ale sadziłam ze rejstruje sie do swojego lekarza a jak weszłam z M do gabinetu to doznalismy szoku ze zamiast naszego dr jest inny no ale trudno moja wina bo nie zapytałam:crazy: ale trudno ta rd niby powiedziała ze endo do poniedziałku bedzie wieksze a ja za bardzo nie wiem co zrobic czy posluchac jej czy napiac do mojego dr:baffled:
nie denerwuj sie:-)wszystko bedzie ok, juz jutro bedziesz miała swoje dzieci w brzuszku:-) a kiedy beda je rozmrazac???
zaraz zadzwonię i wszystkiego się dowiem - idę :happy:

No i tak jak mówiłam, Pani embriolog niby skonsultowała się z doktorem i zalecił rozmrożenie dwóch. Rozmrażanie zacznie się jutro rano, potem leżą sobie w inkubatorze i czekają na mnie:happy:. Generalnie jutro się dowiemy w jakiej są kondycji. Powiedziała jeszcze, że jest możliwośc ponownego zamrożenia jeśli tak zdecydujemy ale ich szanse na przeżycie po ponownym rozmrożenu są minimalne. Jednym słowem oczywista oczywistość, ale w błąd zostaliśmy wprowadzeni bo nikt nie powiedział, że mrozi się po dwa i niby po co gdybaliśmy czy jednego podać czy może dwa.

szkoda ze wprowadzili was w bład bo to w sumie niepotrzebny stres i nerwy bo skoro byliscie przekonani ze jest inaczej a tu teraz takie cyrki, nieładnie oj nieładnie zrobili:crazy:

reklama
Do góry