reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja przezywalam to samo...zyczenia od rodziny...ciąże kolezanek...ktore zachodziły od niechcenia i nie były pewne czy chcą...prawda jest taka ze syty glodnego nie zrozumie. Ja juz mialam depresję ogólnie odseparowalam sie od ludzi. W te Wigilię przy życzeniach tak się rozplakalam jak mama mi skladala zyczenia bo Ona tak bardzo rozumiala co przezywam ze nie moglam sie uspokoic...płacze nawet teraz jak o tym wszystkim myślę. W styczniu podjęliśmy decyzję o in vitro i udalo sie bardzo szybko ale dużo przeszliśmy i dalej przechodzimy i denerwuje mnie dalsza rodzina ktora nie rozumie jak ciężko nam było o te ciaze i jak jeszcze jest ciężko....

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Kochana wierzę, że wszystko co złe już za Wami. Dobrze,że udało Wam się w miarę szybko i są to już tylko wspomnienia. Też bym chciała mówić już o tym wszystkim w czasie przeszłym. Wiem,że ciąże w naszym przypadku to też ciągły stres jednak już zupełnie inny niż ten paniczny strach o niepełnej rodzinie przez całe życie... ;-(

6 tydzień (ja mam 5+2)i doktor wczoraj mówił, że to początek 6 tygodnia :)

W naszym przypadku, tzn transferów liczą chyba na podstawie wielkości pęcherzyka/zarodka? W zeszły piątek lekarz wyliczył 5t4d na podstawie obrazu usg pęcherzyk 10 mm i zarodek 1,8 mm ;-)
Dziś w takim razie jestem w 6t5d czyli w 7 tyg...musze zacząć sie przyzwyczajać do tych obliczeń ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana wierzę, że wszystko co złe już za Wami. Dobrze,że udało Wam się w miarę szybko i są to już tylko wspomnienia. Też bym chciała mówić już o tym wszystkim w czasie przeszłym. Wiem,że ciąże w naszym przypadku to też ciągły stres jednak już zupełnie inny niż ten paniczny strach o niepełnej rodzinie przez całe życie... ;-(
Wiem co przezywacie ale w ciąży się dopiero zaczyna [emoji6] szczególnie w takiej gdzie nie wszystko idzie idealnie [emoji6] zobaczysz sama to Twoj był ten test dzisiejszy?

W naszym przypadku, tzn transferów liczą chyba na podstawie wielkości pęcherzyka/zarodka? W zeszły piątek lekarz wyliczył 5t4d na podstawie obrazu usg pęcherzyk 10 mm i zarodek 1,8 mm ;-)
Dziś w takim razie jestem w 6t5d czyli w 7 tyg...musze zacząć sie przyzwyczajać do tych obliczeń ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Sciagnij sobie aplikacje na telefon która liczy za Ciebie[emoji6]

Dziewczyny czy wy czułyście podczas stymulacji? Ja dziś mam 4 dzień stymulacji a 5dc i kurde nie czuję żeby coś tam rosło. No może wczoraj coś leciutko prawy jajnik. Zaczynam się bać że w poniedziałek pójdę na usg a tam dupa będzie a nie pęcherzyki..
U mnie nic a było ich 16 także się nie martw ;)

Wiem co przezywacie ale w ciąży się dopiero zaczyna [emoji6] szczególnie w takiej gdzie nie wszystko idzie idealnie [emoji6] zobaczysz sama to Twoj był ten test dzisiejszy?

Nie, ja jeszcze czekam. Dziś mam dopiero 3dpt i zupełnie nic nie czuję. Czasami coś mnie zakuje albo raczej załaskocze to nospę biorę i czekam ;-)

Dziewczyny czy wy czułyście podczas stymulacji? Ja dziś mam 4 dzień stymulacji a 5dc i kurde nie czuję żeby coś tam rosło. No może wczoraj coś leciutko prawy jajnik. Zaczynam się bać że w poniedziałek pójdę na usg a tam dupa będzie a nie pęcherzyki..
Na poczatku malo czuc po 6 dniu stymulacji sie zaczyna odczuwac cokolwiek

Dziewczyny o ktorej godzinie dzwonili do Was po punkcji na drugi dzien czy sie komorki zaplodnily?
Bo do mnie nikt jeszcze nie dzwonil i martwie sie ze to zle wrozy...
Do mnie nikt nie dzwonil,, ja nie dzwonilam. Ile jest dowiedzialam sie 3ciego dnia kiedy ostatecznie potwierdzili ze odraczaja transfer, ale powiedzieli ze te 5 zarodkow beda trzymac do 5doby i wtedy zamroza te rozwijajace sie. O tym ze sa 2 dowiedzialam sie pozniej... jakis tak bylam przybita, ze transfer sie odroczyl... ale tez nie bralam pod uwage ze nic nie bedzie...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry