reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
lolitka200 przepiekny synus:))
ja juz nie moge sie doczekac moich malenstw

widze, ze bedzie pelno majowych i kwietniowych testujacych:)) trzymam mocno ^^^*&&& za Was:))

joweg
spokojnie bedziesz myslala o testowaniu jak Ci malenstwa wsadza:) nie ma co sie teraz zamartwiac:) Bedzie dobrze:) mi w 8dpt 5dniowych blastkow wyszla 314. Tylko, ze u mnie 2 sie przyjely. I przy takiej wysokiej becie test z moczu mialam bladziutki. Takze nawet jak pojdziesz po tygodniu na bete to trudno okreslic co Ci wyjdzie bo zalezy ile Ci sie przyjmie i kiedy sie zagniezdza. Mi sie wydaje, ze u mnie dopiero po dwoch dniach sie zagniezdzily chociaz byly 5dniowe. Bo wtedy zaczelam miec te swoje dziwne objawy. Ale jak chcesz isc po tygodniu to miej do tego dystans jakby nic nie wyszlo albo bardzo niska.

miska126 - lekarz mi powiedział ze nie ma powodów do objaw jeśli nie będzie żywej krwi w dużych ilościach, czyli to samo co Ika mi mówiła. Powiedział, ze wszystko wygląda dobrze, ale ponieważ za wcześnie by wykryć serduszka mam powtórzyć test a za tydzień wrócić na scan to może juz coś wykryjemy. A ze za tydzień już nie będę płacić za wizytę to jak najbardziej pojadę. a później 26 do kliniki :-) Test dzisiaj zrobiłam i wyszedł. Kreska bardzo mocna :-) no to chyba jest ok, zresztą już nie plamie uffff.

lolitko - synus przeuroczy. niech sie zdrowo chowa.

Miliaa jestem maleńka tylko nie miałam czasu,żeby zajrzeć, bo szykowałam wczoraj małe party urodzinowe dla znajomych. Tzn urodzinki miałam w tamtym tygodniu,ale imprezka przełożona została na sobotę:-) Czuję się całkiem nieźle i to mnie właśnie dziwi..bo zawsze przy zwykłej stymulacji Clo czy na naturalnym cyklu czułam,że jajko-jajka rosną a teraz nie czuję kompletnie nic mimo,że robię tyle zastrzyków.. Co do endometriozy to ja mam podejrzenie,ale nie mam potwierdzonej, ponieważ Ca-125 w normie a na jajnikach nie widać żadnych torbieli, dostałam w Novum skierowanie na laparoskopie i napisali mi na nim-niepłodność pierwotna, podejrzenie endometriozy,ale poszłam skonsultować to z 2 innymi specjalistami i każdy mi powiedział,że na 90% nie mam endometriozy a nawet jeśli to w tak niewielkim stopniu,że nie powinnam się poddawać operacji,bo może przynieść więcej szkody-mam niewielkie jajniki. Jeśli masz torbielki to może po antykach same ci się wchłoną?

Dziewczyny, które przechodziły stymulację błagam powiedzcie,czy to powinno się coś czuć jak jajeczka rosną? Teraz mam przeświadczenie,że skoro nic nie czuję,to nic się tam nie dzieje:-(

Lolitka dzidziuś jest przecudowny!!!
Marcikuk i jak po wizycie?????????

milaa - torbiele trzeba najpierw pousuwac. przeszkadzaja one w stymulacji... tak samo jak cysty
no wlasnie mnie babka nie kazala...moze nie sa az tak duze, ze trzeba je usuwac...tzn na jednym jajniku jest tylko, drugi czysty...no zobaczymy teraz jak bede to sie zapytam, bo mam wizyte 23.04 juz chyba przed-stymulacyjna:tak:
pieknego masz synka...taki slodziak malutki...:*
gieniek...eeee to ty taka endometrialna jak nic:laugh2: pewnie zwykle toribele masz...no i dobrze!!
tutaj z tego co kojarze byla jakas dziewczyna, tylko sorki, nie pamietam ktora...tez sie martwila, bo nic nie czula i sie udalo, wiec to chyba nie ma reguly...spokojnie czekaj. chyba lepiej lekkko przejsc stymulacje niz sie meczyc:happy:
a tak poza tym to "STO LAT, STO LAT...NIECH ZYJE, ZYJE NAM!!!":elvis:
marcikuk...dobrze kochana, ze wszystko ok. plamienie ustalo, wiec w ogole sielanka! tak trzymac:tak: za tydzien juz moze serduszka bedziesz wiedziala...ciekawe ile:rofl2: a betke nie kazali robic?
palu, Magdusia...jak sie czujecie kochane? wszystko ok? ciaza dokazuje?

dzieki dziewczyny....

sylha - synus jest jak aniol. jakbym nie miala dziecka. spokojny bardzo, niewymagajacy. lepszego bym se nie mogla wymarzyc.

Lolitka- to rzeczywiście syn jak marzenie:-), niech Ci rośnie zdrowo!!!!:-)

Geniek- a ile dni się stymulujesz?!?!?!Ja pod koniec czułam się jak napompowany balon, a wcześniej też kompletnie nic. Na koniec miałam jajniki jak pomarańcze:-)

Miliaa dzięki za życzenia bardzo mi miło:) No ja mam nadzieję,że brak objawów nie świadczy o tym,że nic tam nie ma..
Sylha to pocieszyłaś mnie bardzo:tak: dzisiaj wieczorem jak zrobię sobie zastrzyk to będzie 6 dzień, brzuszek mam leciutko nabrzmiały,ale trudno stwierdzić,czy to od stymulacji,czy tusza,bo ja mam taką figurę,że niby wszystko ok a lekki brzuszek zawsze jest;-) We wtorek mam podglądanie, więc się dowiem,ale bardzo mnie to stresuje,bo jak kiedyś wzięłam Puregon to w ogóle na mnie nie zadziałał-miałam dokładnie taki sam efekt jak po Clo lub na naturalnym cyklu...

reklama
gienek - po pierwsze to 100 lat 100 lat niech zyje zyje nam..... spóźnione ale szczere, niech Ci te jajeczka pięknie rosną, zapładniają a potem zagnieżdżają na cale 9 miesięcy,
a po drugie to ja na początku stymulacji nie czułam nic, a jak poczułam, to już źle było. Nie mogłam stać prosto chodziłam zgięta, siedzieć tez za długo nie mogłam, spodnie się nie dopinały, brzuch jakbym miała eksplodować. ale ja byłam prze-stymulowana i mi się zrobiło ponad 30 jajeczek z jednej tylko strony. Moze wiec lepiej ze nic nie czujesz :-)

milaa- nie kazali robić betki bo tutaj nie robią raczej, zresztą porównania bym nie miała bo nie miałam robionej wcale, ale sikaniec mi nadal wychodzi pięknie to się ciesze.
Zresztą jak sama piszesz to dopiero 6 dzień, nic się nie martw jajeczka urosną.

Do góry