Liv26
Fanka BB :)
A ja nie farbuje wcale . Jeden kłopot mniejJa farbuje jakos raz w roku na zbliżony kolor do mojego [emoji13]
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja nie farbuje wcale . Jeden kłopot mniejJa farbuje jakos raz w roku na zbliżony kolor do mojego [emoji13]
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Dzięki. Wyczytałam że farba zawiera amoniak więc chyba lepiej farbowac teraz niż na samym początku ciązy jakby się udało
Właśnie zafarbowalam. Ciemna farba z loreala i ma niestety w składzie amoniak. Do transferu dwa dni mam nadzieję że sobie nie zaszkodze. Ja mam dużo siwych włosów a przy ciemnych włosach je bardzio widać więc muszę co miesiąc farbowac. Ale jeśli zajde w ciaze to do pewnego momentu powstrzymam się i nie będę farbowac.Na ciemne kolory chyba można bo farba jest bez amoniaku ale każdy blond który rozjaśnia ma w sobie amoniak. Mnie dwóch ginekologow powiedziało że y nie farbowala włosów (w tym kobieta blondynka) przynajmniej do 20tc.zrobilam przed transferem ombre i nie widać odrostow. Poza tym czytałam że sam zapach farby w salonie może być szkodzący. Podejrzewam że tak na prawdę nic się nie stanie tak jak dziewczyny piszą że farbowaly włosy i jest ok. Jednak ja wolę dmuchać na zimne żeby potem nie mieć sobie nic do zarzucenia. Tym bardziej że lekarze zabronili to będę żyć bez farbowania
Chyba po transferze a przed ananasyDziewczyny a ta dieta bezglutenowa to od transferu była, tak? Mam w domu zapiekankę ziemniaczaną z kiłbaską z piersi kurczaka i z papryką i tak mi ślinka cieknie.... Mogę jeszcze jutro zjeść i od soboty przestać całkowicie czy jutro już odpuścić?
To pamiętam, że ananas dwa dni prze i dwa dni poChyba po transferze a przed ananasy
Dziewczyny a ta dieta bezglutenowa to od transferu była, tak? Mam w domu zapiekankę ziemniaczaną z kiłbaską z piersi kurczaka i z papryką i tak mi ślinka cieknie.... Mogę jeszcze jutro zjeść i od soboty przestać całkowicie czy jutro już odpuścić?
Ibupromu to raczej nie moznaDziewczyny dziś byłam u lekarza na nfz (moja pierwsza wizyta w tej ciazy [emoji16]) miałam miec na 19 stego , ale od wczoraj boli mnie pierś lewa, a po ciąży z synkiem miałam zapalenie w niej i miałam naciętą ją[emoji58]i mam brać na ten ból ibuprom, ale czy można w ciąży? Hmm...
Zbadali mi szyjkę, wody płodowe i serduszko wszystko ok.na następnej ma zmierzyć małego.
A i dostałam neoparin(heperyne) na tą moją mutacje MTHFR, mówi że bezpieczniej by było brać,teraz czekam na telefon od mojej lekarki do której chodzę prywatnie czy te leki to ok.?
W pierwszej ciąży nie brałam heperyny a homocysteiny ostatnio miałam na poziomie 5 z groszem, to raczej dobra.Ale jeśli lepiej brać to będę.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
A co innego przeciwzapalnego ?Ibupromu to raczej nie mozna